返回列表 發帖

Gin還有甚麼新曲風想挑戰?
「希望有一天可以推出一隻 Jazz 的專輯吧。因為我在還沒出道之前,有一段很長的時間是在 Jazz Band 內當主唱唱 Jazz。但自從當了歌手以後,就再沒怎麼接觸 Jazz 了,連自己的作品也沒有 Jazz,開始有想念的感覺。因此希望可以再唱 Jazz,也在幾年前有跟公司提起過,希望快點找到 Right Timing 去做吧。」

Gin還有甚麼新動向?
「2020 年會專注在廣東歌唱作方面,希望在上半年能夠為大家帶來的新廣東歌專輯吧。」

四季x晴天陰天雨天 (live) (黎曉陽 x 陳卓賢) / 壞與更壞 (live) (林家謙 x 陳健安) / 自卑 (live) (JUDE x ...
kevinlai1621 發表於 2020-3-24 14:55

問下技術問題
佢地真係LIVE合唱(但音樂唔DELAY?);定分開錄完再合併

黎緊唔識樂器既歌手都上到 在家音樂會

然後望向新天空 日月當空的天空 車 即刻輕快中

#一字歌

好聽..

可惜套戲劇本寫得一般般

佢話過都想出隻英文碟..
希望佢有日出到

平時唱中文都唔見佢咁揮灑自如

很堅強 VS  我說

很堅強比多感情唱... Win!
我說 最後一句唱得好好,個嘴型

It's me It's me我有自己故事
想阻止 怎阻止
不理滿天的告示
It's me It's me 我自創全新定義
想清楚 聽清楚
我的堅持
It's me
Be myself, It's me

人人亦話我 太飄忽 仿似惹不得 仿似碰不得 或是太獨特
而其實我坦率 不太會爭執 並未有步伐 並未怕突兀
求原諒我太狠 可以說聲不 都會說聲不 落閘已落實
明明是我太真 不會太委屈 並未愛現實 或禮物 no no no

You can't break my mind 'cause I'm unusual
You can't break my mind 'cause I'm unusual

不要相信可以拯救上一位
不要相信可以依靠下一位
不隸屬誰人 離開我吧 coz baby
不要相信可以改變上一位
不要相信可以相信下一位
真是極懷疑 有哪個心儀 而聽到我心事

Nobody else, nobody else, no, no, no
Nobody else, nobody else, no, no, no

Take me home, baby take me home
你也許未備受贊同
神父親人離棄依然寧願愛過兩秒鐘
Take me home, baby take me home
最喜歡是另類笑容
媚俗生存寧願不停逃走私奔於青空

I I don't need need your love
企起身囂張地前行
風靡你未來的 hey hey

拋開那嬌俏碎花裙
何妨讓粗鄙解了禁
I I don't need your love
Hey hey

長期循環著這「love song」
能如何投入你 這「love song」
怎麼我未覺被愛只滲冷汗
你覺得這叫「love song」
我卻時時問我「what’s going on?」
只得你編曲監製作曲填詞
I don’t love this song

想睇2位台上鬥舞

1. 今晚
2. 起雙飛
3. 每一天
4. 嬲
5. 下次見
6. 所謂情歌
7. 嬲 Remix (Ft. Ghost Style)
8. 愛情故事2 (空手而來 Demo)
9. 下次見 (Acoustic version)
10. 精彩的你 (Demo version)

原來呢首都有80萬VIEWS
Harvard都不可教導

唔怪得今年白果到咁啦 呢首都買views
JasOh103 發表於 2020-12-31 16:06

可能本身首歌果邊好經曲呢

好多LIKE同留言,但睇唔明講乜

原來未睇過aga gin 既一開初

敢 至係人生

我不如野生箭豬