返回列表 發帖
今場客觀黎講係加拿大打得太好多於中國打唔好
準備我相信都係充分嘅
只係中國無見到佢地打得咁好嘅一面所以 ...
chanchan0909 發表於 2018-10-2 23:13

我仲好記得佢呀 帶領費內掃左銀行 意大利太多有水平既教練喇
換轉今日係國內既二流教練指揮分分中會因為輕敵而出事

btw 比賽開始咗但係中國隊一直都進行緊高強度訓練 尋日輪空都係咁練 完全唔知jenny玩咩
我們的總和

估今日 12 場賽果
荷 3 比 0 墨 , 保 3 比 0 加 , 南 3 比 0 千 , 塞 3 比 0 波
阿 3 比 0 喀 , 土 3 比 0  ...
chanchan0909 發表於 2018-10-4 11:01

今場對中國隊黎講真係心理關口黎 呢兩年大大小小比賽係咁輸比意大利 再輸就係5連敗
所以今場一定要盡力拼出自己既水準
我們的總和

濱松賽區方面塞爾維亞主攻Milenkovic都傷左
我們的總和

意大利冇哂兩個挑戰 加油!!!!!!
我們的總和

Goncha 呢場比賽無報名
chanchan0909 發表於 2018-10-7 09:34

今場比賽有懸念喇... 第一階段Goncha狀態真係好好
我們的總和

上個階段輸兩個0:3睇黎對土耳其既影響好大
我們的總和

巴西丟分 日本掩住個嘴笑喇
我們的總和

阿塞拜彊唔上Rahimova留力聽日要小心啦
我們的總和

Bosetti 傷左 , 但睇落唔似係大件事
會密切住佢嘅最新情況
chanchan0909 發表於 2018-10-8 19:00

佢應該見暈 見到粉紅色頭髮姐姐帶佢埋一邊量血壓
我們的總和

好感動 今日多點開花
我們的總和

想睇巴西18連掃塞爾維亞
我們的總和

兩個賽區比賽完咗就會開始第三階段既分組抽籤 要密切留意

http://www.tbs.co.jp/sebare/?sf199795302=1
我們的總和

Link

祝中國隊好運
我們的總和

哈哈哈 笑死
我們的總和

日本球迷覺得呢個分組好好, 咁希望日本女排爭氣淘汰塞意其中一隊
我們的總和

第四局局尾個二換三真係好驚嚇 差d比美國翻盤 希望可以比到信心姚迪
我們的總和

第5局意粉睇怕要開啟一點攻模式
我們的總和

http://www.fivb.org/en/volleybal ... _Volleyball_eng.pdf

2020東京奧運會資格官方文件
我們的總和

坦白講上年大冠軍杯後我以為副攻幫袁心玥搵多隻靠譜既對角就可以完成交替
小組賽同半決賽既失利基本上曝露哂中國隊依家面對既問題
大副兩場九局0攔網 扣球成功率兩場都一樣咁低
成個副攻線真係得顏妮一個撐住
大副對一啲打得快既隊連波皮都掂唔到 唉
進攻永遠送防反 次次兩點攻輪朱起後排一定比人卡成幾分
我們的總和

好開心有你呢種嘅球迷喺到
我無你咁早 , 我係倫奧先真正去追每一個比賽 , 但京奧同以前嘅大獎賽 ...
chanchan0909 發表於 2018-10-19 23:10

唔放人出去都算 聯賽打弱隊都要張常寧 丁霞果d全勤 一味死用 怕輸
我們的總和

VNL 2019 分組資料

香港站將會舉辦第三週賽事 (CHN JPN ITA NED)

http://www.fivb.org/en/Volleybal ... o=79822&Language=en
我們的總和

話說銀行外援暫時得小羅一個到咗
Rasic仲享受緊佢既冠軍光環
朱朱同Sloëtjes就未出發
31號既杯賽練兵味濃
我們的總和

睇完成個世俱杯我覺得銀行既配合越黎越好 大家都好有默契
睇到表弟進步左好多
唯一擔心係返返土超既時候有外援限制 未幫朱朱搵到一個適合既本土攻手做對角
打關鍵戰既時候 小羅既一傳後排保障現階段都仲係需要既 Slöetjes Rasic 唔可以同時間上場
冇外援限制既歐冠依然值得期待
我們的總和

話說想問下FIVB幾時先肯公佈2022女排世錦賽東道主
好似話申辦反應都幾熱烈
之前又話好快有結果 依家又拖到就快新年都未肯公佈
我們的總和

係呀 , 我估計銀行之後都會多用 Ayca 做朱嘅後排替補
都係為後面嘅比賽做準備 , 目的就係提高喺朱唔喺場上 ...
chanchan0909 發表於 2018-12-16 00:39

我覺得今年土超兩個豪門既二傳都好唔穩定
銀行仲要冇靠得住既二傳替補 私心想Naz姐姐盡快復出訓練希望趕得切起季後賽之前入返隊 Naz姐姐一手好發球同攔網真係幾關鍵 同埋最緊要係佢傳得好朱朱
去到歐冠8進4甚至再之後既賽事打強隊好易出事
我們的總和

https://www.cev.eu/News.aspx?NewsID=28313

距離東京奧運唔到兩年時間 日本女排 土耳其籍助理教練 Ferhat 宣佈將會離開日本女排國家隊
我們的總和

2022 女排世錦賽 由 荷蘭 及 波蘭 共同舉辦 !!!
chanchan0909 發表於 2019-1-13 07:34

恭喜荷蘭如願 佢地一早就放風想搞2022世錦賽
但係2022真係未必會係佢地既收成期

另外波蘭排協應該想靠男排既成績關注度帶動一下女排既發展
我們的總和

保加利亞藉主攻如果好似傳聞咁加入費內 費內整體實力會強返
我們的總和

隨住排協為男女排奧運會資格賽招標
2019東京奧運會男排女排資格賽將會由中國舉辦

http://www.volleychina.org/b/2019/0124/5597.html

據知土耳其都打算拎筆錢出黎搞
極度懷疑係申辦唔到世錦賽既補償黎
我們的總和

Vakifbank 今日正式官宣前意大利國家隊主攻 Chiara Di Iulio 加盟銀行隊
聯賽過左半個賽季之後小羅終於有個替補 銀行12號主攻危喇
值得留意黎緊會唔會出現小羅打接應呢個場面全面解放朱朱一點攻呢個畫面

https://www.instagram.com/p/Bta15aKHkdQ/
我們的總和

好似二媽
不知道水平如何
chanchan0909 發表於 2019-2-3 20:31

銀行肯起呢個時間引入我諗應該有返一定實力掛 意大利人唔知會唔會係Guidetti特登搵返黎呢
不過都需要比賽既檢驗先知道佢既水平

呢個舉動都證明銀行好缺主攻
我們的總和

恭喜銀行再取三分 , 晉級在望 !!!
終於等到 Di Iulio 上場 , 雖然知道佢上場有替補上場 , 但未睇返上場土超 ...
chanchan0909 發表於 2019-2-7 00:19

呢兩場Guidetti都係用Iulio替補朱朱後排
本身以為佢既定位係同小羅一齊輪流支撐做朱既對角 點知兩場落黎Iulio都係做返圖巴既角色做朱既後排替補
其實小羅暫時已經全勤左半個賽季 世俱杯果排腿應該有傷 再係咁好怕小羅起季後賽開始之前已經透支哂....
另外Rasic連續兩場冇報名 又係唔知發生咩事
我們的總和

2019 男女排世界盃 參賽球隊

男排 - 日本 , 波蘭 , 阿根廷 , 巴西 , 美國 , 加拿大 , 意大利 , 俄羅斯 ,  ...
chanchan0909 發表於 2019-2-18 09:28

今屆女排世界杯有成七/八支強隊 可觀性十足 幾乎每輪都會影響到大局
最可惜都係意大利冇資格參加 對佢地黎講少左個鍛練既機會
我們的總和

歐冠即將完成第五輪較量
男女排暫時各有五支球隊確定晉級半準決賽較量

而小組第二名最好成績嘅三支隊伍係
...
chanchan0909 發表於 2019-2-21 16:42

無視左羅茲建設
佢地其實都有機入8強嫁 小分仲要比科內好
但係好不幸地最後一場要打客場
即管睇下佢地爭入8強既慾望強唔強烈
我們的總和

2018 - 2019 歐洲女排冠軍聯賽 晉級八強球隊

1. Igor Gorgonzola Novara  - C 組首名 [提前一輪出線] - ...
chanchan0909 發表於 2019-2-27 04:41

Novara E家 費內事旦一隊抽中斯圖嘉特真係訓起度都入到四強
希望銀行延續小組賽既籤運 再一次抽到好籤
不過從最近既比賽黎睇留意到銀行狀態同氣勢越黎越好 覺得佢地入到8強對咩對手都唔會怕
我們的總和

Buket 嘅傳球都係傳得太低 , 無得發力之外
成個傳球節奏都慢左 , 下一場比賽都應該會係佢主打
會再留意佢 , ...
chanchan0909 發表於 2019-3-3 23:10

Buket傳球好恐怖

天津北汽兩隊打到決賽d一傳仲可以輪流飛 基本功咁差都吹真係算吧啦
d fans吹到真係以為排超係世界第一聯賽講出黎都比人笑
我們的總和

歐冠失利之後以Guidetti暴烈既性格呢幾日應該會瘋狂教訓Cansu 但Cansu今日都係傳得麻麻
再係咁主場逆襲莫斯科真係天荒夜談
我們的總和

E家未出線喎 半決賽第二場首發雪藏Boskovic?
係咪痴線 要玩點都上最強陣容拎左兩局先啦
等科內打起咗一發不可收拾就好笑
我們的總和

Danesi又一次企咗出黎
唔明點解Santarelli唔比佢首發 lol
我們的總和

銀行同費內費順利晉級歐冠四強黎緊要繼續雙線作戰
E家無緣歐冠四強將會有更多時間投放起本土聯賽身上
今年咁都拎唔到聯賽冠軍真係要搵人問責
我們的總和

第四局太刺激啦
qwerzx 發表於 2019-3-24 00:17

黎緊土超半決賽都一樣咁刺激
睇到好緊張
我們的總和

安東尋晚點解冇呢d低級失誤
我們的總和

土超1/4第二場Guidetti又比朱朱輪休
我們的總和

第一局大家打得有d緊
我們的總和

今日朱狀態都麻麻
一傳進攻壓力好大
我們的總和

對方重點人點打都有
Egonu基本上防唔起
我們的總和

開局已經處於追分階段
我們的總和

下場應該會比今場打得好嘅 如果論今季整體實力同成績
全部比賽都打入四強,最有份量嘅三個,世俱 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-5 08:45

人地主場上演科內式逆襲真係難
希望佢地都唔好放棄

接應/其他攻手牽制唔到攔網既時候朱暫時仲係冇咩辦法解決密不透風既高攔網 (當然二傳傳球都有一定因素)
一係出界一係被攔
大家高度接近既時候傳高球都未必有用 傳低快就.....
返到國家隊如果接應/其他人唔下球下場都會係咁
對上Chirichella Egonu / Danesi Egonu呢兩個攔網組合真係太難
對方真係放棄攔其他進攻點 死攔四號位 後排預判攔後三
我們的總和

組織好黎緊一周嘅比賽 , 幾乎場場大戰
好強勁嘅對戰陣容
chanchan0909 發表於 2019-4-8 13:06

諾瓦拉起意甲8進4被當頭棒喝 笑死

希望銀行都要加油
我們的總和

呢場點都會睇直播
第二局開局都打得好好
奧格同朱不斷保護小羅被攔回既球 最後小羅自己可以打返走
小羅都搵到狀態
我們的總和