返回列表 發帖
恭喜Russell,確實係打得好好

Mayany啲攔網正呀!

Novara 衛冕意大利女排盃 , 恭喜曬 !
稍後睇返 replay !

2018 - 2019 意甲女排賽事冠軍
超級盃 - Coneglia ...
chanchan0909 發表於 2019-2-4 10:44

邊度有重播睇返

睇嚟江蘇可以追返一場

youtube無咗,邊度有得睇

決定聽朝準時睇 Barueri VS Osasco 呢場生死戰
Barueri 上場佔據住大好形勢
但係 Osasco 又可以頑強地大逆 ...
chanchan0909 發表於 2019-3-26 23:07

有無link

我一直都有 follow 巴超
真係唔係講笑,老將比新人更靠得住,無幾個新人發揮搶眼
Thaisa 嘅攔網好強,比舊 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-8 16:53

差少少miss咗呢個留言!!
多謝你謝我偶像
佢嘅攔網真係好勁
記得第三場第四局尾落後嘅時候都係靠佢追返分數
除咗佢 Walewska都仲係好勁
無乜新嘅副攻有佢哋嘅能力

今場比賽大部分時間都打得好好 , 好豁得出去嘅感覺
但就係最關鍵嘅時候就有啲保守
戰術組織逼到一定要傳比 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-11 09:33

呢場有少少似睇世錦中國對意大利嗰場
但無咁緊張
最後Egonu嘅發球都非常之博
亦都博贏咗,所以佢係抵贏嘅
Ozbay嘅表現已經算唔錯啦
反而Rasic唔知點解無神神打out咗幾球

以前就巴西既Murillo
佢退左之後役就lucarelli
有一段時間幾睇好wallace 不過佢生完個b 好似無心戀 ...
kent 發表於 2019-4-12 11:51

Christesnon 打得好嘅時候又真係幾勁!

well done !
幾乎大概率兩隊嘅陣容會係
朱 + Robinson + Sloetjes + Gunes + Akman + Ozbay + Orge
金 + La ...
chanchan0909 發表於 2019-4-24 21:49

Gibbermeyer作用真係不大
可能佢同二傳唔算話太夾
所以出金哥同Larson會比較好

土耳其本土球會除咗邊攻
其他位置都未見打得好好
Gunes嘅表現都係一般般
係Eda同Simge仲可以Keep到水準

Robinson上場打費內打得好好
亦關一傳好所以Ozbay傳得唔錯事
但如果一開波打順咗通常佢都可以打起信心

我覺得十一點還不錯  時間好過意甲嘅

我發覺Robinson 上前排嗰3輪,一傳唔掂真係可以食屎

最尾Gabi點打都有,三人攔網都攔唔住

海灘最後都反超左上黎
但一個關鍵一攻打唔死之下形勢立刻改變 , 要比拼硬實力之下
Michelle + Rosamaria 肯 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-27 10:49

Rosamaria 後段都打起咗上嚟,可惜轉咗去後排

21:23 嗰球嘅防返實在打得太好
球剛剛好傳到Natalia嘅後三
仲可以發到力打
呢球係好致命嘅一球
由有機會令差距變成3分得返1分

BTW 恭喜返Minas
Gabi同Natalia都打得好好
當然仲有Macris嘅傳球
Mayany替陠出嚟都打得唔錯

尾局一開始個一傳壓力仲喺 E家度
換上Meliha同大眼都無用
但後段銀行心態擺得唔穩
個壓力去咗銀行度

另外就係Canzu 嘅老問題
調傳實在太恐怖 太貼網啦 寧願佢傳返遠網
分配球亦有問題
第二三局我只係見到朱朱不停扣球
呢個亦關表弟發揮唔好事
睇得出E家對銀行呢個戰術都有所準備

下一場睇吓會唔會將Sloetjes擺返做首發
始終而家接應落後排已經無進攻
多數由Chiara上嚟幫手接一傳
但佢都不是接得好
當唔到位嘅時候
又係將全部波推晒俾四號位
咁樣打法係十份被動
要靠對面失誤先可以過到輪次

點都好,希望下一場兩邊都可以打得好

意甲女排總決賽正式結束
MVP 係 .............. 自由人 De Gennaro !!!
實至名歸 !!!  ...
chanchan0909 發表於 2019-5-7 09:34

Omgggggggggggggggg
佢嘅表現實在太好
防起好多意想不到嘅球
恭喜晒!

佢可以連續守起 Egonu 嘅強攻
未見過其他自由人做到 , 睇左第一同第三場 , 已經睇到嘩嘩聲
第二場完勝應該 ...
chanchan0909 發表於 2019-5-7 09:44

其實我本身估Conegliano 會直落9局奪冠
點知第二局Danesi嘅表現有啲嚇人
第四局俾人拉開後調攻都打得唔出色
好彩Egonu喺尾局失誤都偏多

我本來估打四場 , 至少 Novara 會贏主場
點知仲差過打客場  
但估連贏 9 局我自己唔敢估 , 太冒險 , ...
chanchan0909 發表於 2019-5-7 14:25

Danesi前四局都無乜貢獻
但神奇地尾局嘅關鍵時刻攔住咗Egonu
實在係太神奇!

我喺係第三場前估會連贏9局
因為真係睇唔出Novara有咩反抗能力
而實力上亦都唔及Conegliano
但唔知歐冠嘅心態上有無調整
始終一場過,場上每一刻都要集中打