返回列表 發帖
比分追平
同時朱落返後排 前排要加油呀
我們的總和

呢個金局真係太刺激
希望朱一直起前排到完場
我們的總和

一點攻, 明傳明打,攔網, 卡位對齊晒, 心痛朱婷,呢個週期好難贏到意大利,
14-12仲諗會唔會可以同科內一樣死 ...
qwerzx 發表於 2019-4-11 05:08

其實呢班意大利球員唔係里約周期果班大媽
年紀除左Bosetti Monica Ortolani大少少之外其他人仲好後生
過幾年佢地成熟左 佢地會仲恐怖
我們的總和

巴西今年點算
Lins暫時唔玩 鴨子都話唔玩 傳聞Thaisa都唔會再打國家隊
Tandara未知傷病恢復成點
16奧運之前既主力自由人Camila再宣布唔打國家隊 Garay受傷
加比 Natalia正值當打之年 但兩個又係玻璃體質
我們的總和

今晚輪到土超總決賽開始!
兩隊嘅主力陣容經過一個賽季都知悉
就睇臨場表現
到現時為止原來都只係對過三次
...
chanchan0909 發表於 2019-4-24 10:31

科內今個賽季砸咗咁多錢落去 出成績都合理既
長岡傷左就即刻買Lowe
季後賽階段仲買多個阿根廷籍主攻
今年佢地既野心都幾大
我們的總和

今場銀行用左Rasic 表弟首發
Sloetjes冇入今場大名單

第一局銀行一傳好恐怖
我們的總和

今場冇報Sloetjes, 報左13號接一傳,全面解放朱, 第一局應該冇啦, E家點打都有,
今場又要輸 ...
qwerzx 發表於 2019-4-26 23:21

第一局感覺係Guidetti自己係咁換人搞亂球隊
第二局又到e家被虐 土超今年三隊豪門比人送返Istanbul唔係冇原因
我們的總和

12 點先返黎 , 只係睇到後半部分
前部分好似遇到困難 ? 唔太清楚
睇後半部分就好安慰 , 因為見到銀行應有嘅 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-27 00:52

第一局一傳到位率低 (下半局e家好多直接得分) 前排冇攔網 對面三個攻手一個都防唔住 攻手除左朱朱之外唔下球 Gudetti瘋狂換人改變節奏但係冇咩效果
第二局開始表弟打到出黎 能夠為朱朱牽引攔網 成隊開始穩定返 小羅 Rasic要下既球都下到
另外係咁拼防守好多起球   對面Boskovic好多失誤被攔 Simge被瘋狂追發之下一傳唔穩定
呢兩場銀行既一傳唔太穩定
今場比賽好多兩輪次換人都起到效果 Rasic Zehra 表弟 Chiara
至少Zehra上到黎冇好似上場咁賠錢

其實今場Sloetjes唔入大名單好冒險
結果今場比表弟打左個措手不及 下一場e家應該會重點研究表弟
我們的總和

今晚再睇 , 仲有其他都要睇下 !
姐係咩原因 ?

我認為佢地被淘汰都有各自嘅原因 , 需要涉及佢地喺淘汰賽裡 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-27 12:32

覺得幾隊豪門入面既土耳其本土球員今個賽季冇17/18年咁大進步
上年打完聯賽之後既VNL真係令人眼前一亮
另外幾隊豪門發揮好唔穩定 大起大落 好既時候可以打得好好 差既時候可以差到冇下限
Naz既價值好大 E家 銀行 費內幾個本土二傳同佢存在差距 (扯遠少少 有Naz既土耳其隊唔太易對付 奧運資格賽中國一定唔可以輕敵)
對手稍位有d準備就可以估到Cansu既傳球思路 應變有d不足 替補二傳用唔到 導致局面被動既時候更慘
唔想太特別針對某d位置 但係Slöetjes今個賽季真係差咁d 起荷蘭隊既時候佢大部分時間都打得好好
今個賽季銀行好明顯定位左朱朱做核心 但係同時有個問題係大依賴佢 瘋狂追傳
令到季後賽階段銀行好似同中國隊睇齊咁
我們的總和

手握冠軍點既銀行今晚一定要做好心理準備 放鬆d去面對呢場比賽
面對E家一定會強勢反撲 一定唔好想贏把輸比機會對手
如果比賽拖到第五場誰勝誰負都好難講
希望今晚會係土超本賽季最後一場比賽啦

出面傳言銀行四大外援下個賽季將會四散唔同既聯賽/隊伍 特別希望佢地拎到呢個冠軍結束呢個賽季
我們的總和

比賽拖入第五局大家要加油
今局Cansu所有傳球思路都要清晰
我們的總和

第五局真係唔好預銀行會贏波 拉開左幾分就黎一堆低級到唔識形容既失誤

啱啱係第四場
星期日係第五場

第五場銀行表現會係點 (又有個五字)
嗯... 有趣
我們的總和

Sloetjes喊得好勁
好唔捨得銀行四個外援
我們的總和

https://www.vakifbanksporkulubu.com/tr/haber-detay/Zhu-ile-1-yil-ara-n1651

唉 要回國寧願佢下年好似袁心玥咁唔打第二階段之後既賽事

地方隊一定會用廢 全場參與所有一傳 進攻 防守
打弱隊唔比輪休
我們的總和

終於官宣朱要走, 諗起朱全運會高山反應都仲要上場,LYY今年決賽打到喘氣唔郁就驚
相比天津 江蘇, 北京 恒大 ...
qwerzx 發表於 2019-5-7 23:07

明明個問題核心唔係起朱婷度
佢係一個拎黎就可以用既球員 以朱婷既個人能力兩個月夠佢融入隊伍啦
教練組係應該將重點放起 張常寧 LYY 副攻 接應 二傳 自由人呢班人身上
下年 Vakifbank 得 Rasic 一個
我們的總和

咁又唔使驚住,都未知去邊隊,斷估就唔會去河南,比唔起人工,同唔會去到雲南打比賽,等遲下再決定加盟嘅隊 ...
chanchan0909 發表於 2019-5-8 08:03

過去兩個賽季用傷左幾多人大家心裡有數啦
另外水平低原來又唔係事實 與排球發展趨勢漸行漸遠(Jenny上年起訪問都有暗示) 傳球慢 (大部分二傳既恐怖程度真係不得了) 攔防系統差 一傳差 同出面比好似睇緊慢鏡咁
返黎係維持水平定拉低狀態
朱依家返黎某d恨冠軍恨到發燒既隊仲唔出盡力chur佢返黎咩
四強邊一隊二次轉會搶到佢就fat fat
朱婷係成個中國隊框架既核心有呢個憂心有咩問題 仲要係臨近最重要既奧運年 唔係應該再減少風險咩
依家返得黎我就覺得佢去咩隊已經唔輪到佢話事
我們的總和

失心瘋咁傳球咪搞到人傷囉
咪就係用備戰奧運呢個理由囉 幾個月前未firm果陣已經傳緊啦
原來表達自己既憂心唔得既 係定局既野講黎都多餘 表態又表態完 再講都改唔到事實
係咁 講完
我們的總和

一隻字都冇講過「拖累」又入我數
真係不得了
我們的總和

得架啦 你唔係咁嘅意思嘛 大家明白架啦
chanchan0909 發表於 2019-5-8 18:46

你咁既態度又係咩意思呢 下下都要撩交嗌咁款
我重伸多次我原意只係講緊呢幾個位置仲有強化既空間
你係要扭曲我既說話我都冇辨法
我們的總和