返回列表 發帖
鋪左差唔多廿集終於有真.宮鬥

娜姐一黎就空降二品昭儀其他人真係慘

垃圾太平公主,走去尚宮局大吵大鬧潑婦罵街

正呀素女經春宮圖都出埋

成日搵家姐既柑桔。。。好無聊呀

馬明賓穎條線好尷尬囉,冇咩feel咁款。。。
何離元玥甜好多。。。蕭公子個深情樣幾正

無端端又會出黎刺殺既,就係為左封佢做公主

我覺得娜姐拍電影做得好好wor
但拍劇好似總覺得怪怪哋
JayantL 發表於 2018-6-15 17:16

唔怪吖,講對白個節奏幾合乎人設

無端端又沖涼好難頂

汪司膳solo好正

太平公主成日搵太上皇做擋箭牌做乜鬼。。。好煩

壁咚嗰度想點。。。呂珊好賤,一醒就問人有仔生未,
其實定定好陰功,成日比太平單打

回復  SPNicole

sorry.系宋王妃,打错了,乱了
kenny211 發表於 2018-6-22 08:41

陸詩韻仲有戲份

25集又黎查案啦。。。汪司膳solo完到南宮司設solo韋家雄又壁咚。。好難頂

定定馬仔鬧交啦陳煒係無時無刻都彈出黎既

開頭又話袁文傑迷姦羅霖
等到就黎結局篇都未有

袁文傑好賤,話人地兩個面黃色衰

馬明賓穎條線cut左佢啦,好q悶。。。

馬仔都已經俾曬signal叫定定唔好搞風搞雨,結果又屈馬明娜姐有路

男人扮宮女嗰度真係笑死人咩

麥玲玲        楊玉環        楊貴妃
李隆基之兒媳婦兼妃嬪
(特別演出第36集)
from wiki ...
timgoi 發表於 2018-6-28 12:09

唔l再信wiki,之前又話娜姐係元玥家姐,又話文太醫迷姦羅霖,點知咩都冇

文太醫真係非常低能咩都直接講曬出黎,個天仙局都還好既

李龍基solo好睇好過呂珊solo

timgoi 發表於 2018-6-29 23:41

練到幾大仔都冇用,樣唔掂就紅唔起,完。

睇到33集..未有人死wor…除了若千奄奄一息

腾讯今晚粤语版更新到33集,估计34先系高潮,33都系铺垫

皇后d ...
kenny211 發表於 2018-6-29 21:35

請唔好劇透曬比你劇透完仲點追劇

若千咁就出事了

妖 龍武軍既工作就係溝女 好on9
721AXA 發表於 2018-7-3 21:24

仲以為有咩秘密任務咁大陣仗,原來係溝女

鄭昭儀嬲到大走音
721AXA 發表於 2018-7-4 21:08

陳茗風!娜姐好正,可惜聽日要自殺

其實宮1同呢套咪一樣咁低智 都係少宮鬥 一模一樣
今次最後起碼娜姐都有反擊下 宮1賢妃一野就死鬼左 ...
721AXA 發表於 2018-7-5 01:36

娜姐自殺都叫反擊?……攻擊力係零,防守力係零,宮鬥劇入面捱左16集算係咁

肌肉型?
bigmag 發表於 2018-7-5 11:16

個樣唔掂啵哨牙好核突

請唔好劇透結局!請唔好劇透結局!

做到最後一星期我都唔知究竟太平公主有邊次成功 lol 個角色又零劇情咁 次次只係走出黎瘀皮lol ...
mc) 發表於 2018-7-5 21:07

次次搵皇兄做擋箭牌咪就係成功~

好有金庸套倚天屠龍記feel,係光明頂各大門派湧出黎過招,
成個皇宮既人傾巢而出,一批批咁湧曬上殿

睇完結局,我嫌皇后下場唔夠衰
如果貶佢落民間最後失心瘋
周圍話自己係皇后、殺左好多人會反差大啲
有演技 ...
Wing1211 發表於 2018-7-7 12:23

失心瘋咪有宮1既楊怡囉何必一模一樣

陳煒吊頸死咋………麥玲玲嗰part為左押韻?………

小青姐話開拍第三輯啵
搵人反映下以下幾樣野,
1.第三輯cut押韻對白,押韻真係好難頂
2.增加妃子數量,宮2得兩個唔夠,妃子先係宮鬥精髓
3.劇本要寫好啲,唔好再出現娜姐自殺呢啲低級場面,或者唔關事既劇情(菊花殺手)

梅小青既風格邊會做純宮鬥丫 睇宮1已經知
諗下好
721AXA 發表於 2018-7-9 14:40

佢要sell正能量宮1主題:三好精神,說好話做好事存好心,苦中一點甜;
宮2主題:人善天不欺,善念修善果,平安就好,隨心而行,如心所想
其實懶正面都幾啱大陸市場,因為大陸封宮鬥劇就係因為話宮鬥太負面

第三輯係咪寫楊貴妃
wchild 發表於 2018-7-9 18:20

冇咩好宮鬥,得一個楊貴妃玩曬?定係拍武則天 上官婉兒 嗰啲

我想睇呂后 VS 戚夫人
武則天我覺得 TVB 唔會拍亦都唔敢拍 始終會同武媚娘傳奇有直接比較 ...
616.1314 發表於 2018-7-9 20:07

宮心計系列唔係要唐朝咩

揀個冷門啲既皇帝仲好創作啦熱門既寫到爛