返回列表 發帖
一套靖王郡主已經秒殺大部分香港古裝劇
屮SiU霖屮 發表於 2018-5-16 18:37

*郡主啊
金枝慾孽1完勝所有古裝劇,完。

*郡主啊
金枝慾孽1完勝所有古裝劇,完。
stephybest 發表於 2018-5-16 18:47

群姐個fd

金1 就真係前無古人 後無來者
荔枝同安茜真係好正

頭先tvb播既片有娜姐
同埋搞到女一好似係煒哥咁款

果然好hit
未夠半日已經去到Page 2

仲要一反常態講cup
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

果然好hit
未夠半日已經去到Page 2

仲要一反常態講cup
JasOh103 發表於 2018-5-16 20:40

女人劇講cup都合理既,呢套劇嗰三個男人正常唔會有討論價值

點解娜姐戲份咁少 最想睇佢。維基百科話佢18集先會出現
舞來舞去 不日內開始錄音。

啲戲服條領未免大得太誇張。

回復 8# stephybest

經典對白:鐘雪霞妳好卑鄙,阮翠雲你好無恥。。。

應該話拍古裝劇係唔會贏到大陸拍既,人地啲戲服場景宮中禮儀全部都好講究,
Tbb亂咁黎,好啲講就話港劇特 ...
stephybest 發表於 2018-5-16 18:31

大陸咁多銀兩...TVB唔膠已經好好希望呢套唔好太夾硬黎
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

回復 9# lemontea1069

謝雪心:太皇太后(郭太后)->尚宮大人
呂珊: 胡司設-> 賢妃(太后),李隆基之母
韓瑪莉:鄭太妃(鄭太后)->淑(太)妃,李成器之母
李天翔:唐穆宗(死鬼左蕭正楠接棒做皇帝)->宋王李成器
蕭正楠:唐武宗(死鬼左之後陳豪做皇帝)->何離(乜乜將軍)

回復  stephybest

經典對白:鐘雪霞妳好卑鄙,阮翠雲你好無恥。。。
黃家正 發表於 2018-5-17 01:13

仲有「人黎, 拖佢出去」
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

啲戲服條領未免大得太誇張。
rainbowdash 發表於 2018-5-16 23:51

武媚娘靚好多
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

最想睇:煒哥>娜姐>定欣>心悠>>>>>>>>心穎
呂珊、韓瑪利、謝雪心、羅霖、康華、張慧儀、張文慈呢班都好想睇!~~

冇菊姐已經ban得
stephybest 發表於 2018-5-16 17:38

呢個真心失望...有乜理由重頭劇會搵個唔識唱歌嘅人嚟唱?真係想菊姐唱lor~~

呢個真心失望...有乜理由重頭劇會搵個唔識唱歌嘅人嚟唱?真係想菊姐唱lor~~ ...
daniel1136 發表於 2018-5-17 08:53

寧願佢重用返:若抱住 別作夢 未得寵

主題曲comfirm左胡定欣?佢唱歌真係好難聽

娜姐18集先出有排等

回復 67# 721AXA

騰訊視頻第一個星期就會更新十集

宮心計1最正對白:你真係蠢鈍如豬
希望2對白唔好咁噴
都幾期待2
期待一下娜姐不再花瓶既演技
初心傷過
重新再跳

希望大家睇完一集宮2
就睇返宮1洗眼

其實宮1輸在唔夠妃子
麗妃賢妃個段幾好 我覺得仲好睇過麗妃vs三好
如果李c繼續壞落去最後三個一齊鬥會更加出色
金枝就係因為有四位視后明爭暗鬥先咁正 宮1分開幾條線(太后 妃子 尚宮)一定失色左d
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

宮心計1最正對白:你真係蠢鈍如豬
希望2對白唔好咁噴
都幾期待2
期待一下娜姐不再花瓶既演技 ...
MiRi 發表於 2018-5-18 14:33

預告見到娜姐拎枝髮簪插人隻手!好似幾有奸角既味道,有得發揮!

希望大家睇完一集宮2
就睇返宮1洗眼

其實宮1輸在唔夠妃子
麗妃賢妃個段幾好 我覺得仲好睇過麗妃vs ...
JasOh103 發表於 2018-5-18 21:13

中間有個何采女算唔算係妃子

預告見到娜姐拎枝髮簪插人隻手!好似幾有奸角既味道,有得發揮!
stephybest 發表於 2018-5-18 21:32

娜姐話角色有發揮
原本就天真 之後慢慢變有心計 但唔會去姚金鈴咁over
不過18集先出 有啲耐

希望大家睇完一集宮2
就睇返宮1洗眼

其實宮1輸在唔夠妃子

今次啲線仲多  一定勁散

唔知劉心悠個角色係咪可有可冇
預告完全冇影

睇片花有1幕心悠係個竹籮度唔知係米比人斬左對腳.....
仲有一幕馬浚偉登基拖住定欣分明抄武媚娘
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

睇片花有1幕心悠係個竹籮度唔知係米比人斬左對腳.....
仲有一幕馬浚偉登基拖住定欣分明抄武媚娘 ...
oreo 發表於 2018-5-18 21:44

(我估)打到行唔郁姐
佢個角色9成係天真多事 成日幫人既正義L
如果劇本寫唔好就變煩膠

心悠個角色定位應該係三好類型掛

但係trailer最後劉心悠個妝容係表示佢變左妃子定係尚宮局局長?

回復 72# stephybest

蕭正楠後宮:葉翠翠 曹敏莉
    陳豪後宮:李詩韻 楊怡 佘詩曼
    馬俊偉後宮:胡定欣 周秀娜

有娜姐 ,馬俊偉後宮宣布勝出!

但係trailer最後劉心悠個妝容係表示佢變左妃子定係尚宮局局長?
黃家正 發表於 2018-5-18 22:45

佢係做左公主唔係妃子

希望大家睇完一集宮2
就睇返宮1洗眼

其實宮1輸在唔夠妃子

最後個集個段鬥戲都唔差
   不過最有霸氣當然係坐皇位將佢一軍啦

非常認同妃子夠多就夠做, 不過好明顯因為tvb寫唔到呢條橋所以做唔到
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

睇新聞先醒起娜姐同張繼聰一樣跟蕭定一
唔怪得宣傳冇曬影

BTW
好似最後係娜姐做咗最終嘅皇后
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

stephybest 發表於 2018-5-18 21:32

好似除左劉心悠, 所有角色都係亦忠亦奸
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

中間有個何采女算唔算係妃子
stephybest 發表於 2018-5-18 21:33

何采女 記憶中係 VS 葉翠翠
嗰陣陳豪仲未做皇帝
三好 金鈴 仲做緊宮女
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

好似除左劉心悠, 所有角色都係亦忠亦奸
kevinlai1621 發表於 2018-5-18 23:00

仲有黃心穎 心悠同佢戲中係好姐妹

仲有黃心穎 心悠同佢戲中係好姐妹
721AXA 發表於 2018-5-18 23:04

好憎呢條友 希望唔會太多戲份
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

睇新聞先醒起娜姐同張繼聰一樣跟蕭定一
唔怪得宣傳冇曬影

BTW
好似最後係娜姐做咗最終嘅皇后 ...
JayantL 發表於 2018-5-18 23:00

(我估)娜姐係冇做到皇后 劇照冇佢既皇后look

(我估)娜姐係冇做到皇后 劇照冇佢既皇后look
721AXA 發表於 2018-5-18 23:06

大結局先做咪得咯
而且18集先出現 應該最後結局個角色都幾重要下先會搵娜姐呢個外援做
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

大結局先做咪得咯
而且18集先出現 應該最後結局個角色都幾重要下先會搵娜姐呢個外援做 ...
JayantL 發表於 2018-5-18 23:32

其實套劇有36集嫁,
18集先出現唔係問題啵,
可能後面先係高潮所在呢。前段可能係煒哥定定鬥,後段就加入娜姐鬥呢

其實套劇有36集嫁,
18集先出現唔係問題啵,
可能後面先係高潮所在呢。 ...
stephybest 發表於 2018-5-18 23:57

希望好睇過賢妃啦

希望好睇過賢妃啦
721AXA 發表於 2018-5-18 23:59

賢妃都冇奸過咁就死鬼左有點可惜,唔合乎宮鬥劇既角色,一啲攻擊力都冇,
比麗妃害一鋪,再殺埋

不過娜姐妃子同劉心悠一樣又係識功夫 有啲伏

回復 90# 721AXA

賢妃三兩下手俾姚金鈴玩謝左,收晒皮...
    但係周秀娜好似話一開頭係太平公主陳煒安插係李隆基馬俊偉身邊的,後來演變出真感情,取代胡定欣做皇后。所以頭半段係太平公主打太子妃,第十集開始太子妃做皇后,太平公主唔夠打就塞自己嘅姪女做妃子分恩寵,結果兩姑姪打敗成為皇后的太子妃,跟住周秀娜鍾意左皇上,所以同太平公主反面,協助皇上剷除太平公主,完,

回復  721AXA

賢妃三兩下手俾姚金鈴玩謝左,收晒皮...
    但係周秀娜好似話一開頭係太平公主陳煒安 ...
黃家正 發表於 2018-5-19 02:27

劇透緊定你ff咋

劇透緊定你ff咋
stephybest 發表於 2018-5-19 13:20

煒哥劇中係娜姐姑姐 係想安插係馬俊偉身邊幫手 而娜姐係鍾意左佢既
其他就唔知

回復 94# stephybest

根據TVB official page 人物關係圖ff唔一定係劇情

劉心悠啲廣東話好似有啲差

期待玲玲姐既演出

頭三個字就feel到同上一輯完全唔同咁……
歷史劇咁講唐隆之變…不停四字詞語同slow motion