返回列表 發帖
睇左兩集 呢套野後宮鬥爭戲份應該限於周秀娜出場之後同胡定欣爭馬仔
黃家正 發表於 2018-5-23 00:35

仲有韓瑪莉(淑妃)同呂珊(賢妃) 好似都係後段

回復  stephybest

我都覺得目前佢最正
黃家正 發表於 2018-5-23 00:33

戲味好濃~~可惜咁快死

第二集都係繼續鋪排D線, 邊個同邊個結盟咁, 節奏其實都ok
尚宮局要無咁嚴肅呢個point, 連主線都押埋一份真係無眼睇...
話說, 內地禁播, 唔知對呢面有無影響...
但而家唔係網媒無咁緊ga咩
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Diff. - Gin Lee

第二集都係繼續鋪排D線, 邊個同邊個結盟咁, 節奏其實都ok
尚宮局要無咁嚴肅呢個point, 連主線都押埋一份真 ...
kevinlai1621 發表於 2018-5-23 10:45

成套劇就係為左大陸而拍,點知冇得係大陸播真係陰功啲曝光調色同slow motion真係迎合大陸口味

尚宮局一時針鋒相對一時合力撐尚宮 變臉咩
又安排張文慈康華都搞笑 都唔知想點

有元玥某啲位幾輕鬆咪夠

尚宮局一時針鋒相對一時合力撐尚宮 變臉咩
又安排張文慈康華都搞笑 都唔知想點

有元玥某啲位幾輕鬆咪夠 ...
721AXA 發表於 2018-5-23 11:43

今輯四司極唔掂四個膠膠地咁,上輯四司先正

第三集預告
https://www.youtube.com/watch?v=9njFSRIcJJk
咁快有曬段掌摑戲

微博d人話胡定欣港獨被禁喎!如果係嘅話cctvb要剪走哂佢d戲份同幫佢打格仔先得,期待

好睇丫宋王妃鬧心姐

宋王妃同米雪咁好戲但又咁早死,留番d屎戲

半個鐘冇出現過押韻即時好睇返今集暫時唔錯其實有好幾個妹仔都做得幾好,
謝雪心個宮女同陳煒個宮女都幾好戲,
四司就fail到,講對白冇節奏又難聽,又交唔到戲

半個鐘冇出現過押韻即時好睇返今集暫時唔錯
stephybest 發表於 2018-5-23 20:56

係喎 成件事正路翻好多 四司都正常翻DD

今集係暫時最好
不過唔明點解蕭正楠會咁想救元玥 唔係牙齒印咩

今集係暫時最好
不過唔明點解蕭正楠會咁想救元玥 唔係牙齒印 ...
721AXA 發表於 2018-5-23 21:04

要鋪愛情線就咩牙齒印都冇曬嫁啦

回復 162# stephybest

謝雪心個宮女 你講賴慧玲?佢一向好戲wor。不過佢古裝唔係好上鏡。
舞來舞去 不日內開始錄音。

半個鐘冇出現過押韻即時好睇返今集暫時唔錯其實有好幾個妹仔都做得幾好,
謝雪心個宮女同陳 ...
stephybest 發表於 2018-5-23 20:56

四司除對白, 連角色設定都fail埋, 究竟係唔想上位, 定真係扮豬食老虎, 但後者完全唔似

今集係暫時最好
不過唔明點解蕭正楠會咁想救元玥 唔係牙齒印 ...
721AXA 發表於 2018-5-23 21:04

牙齒印唔係只係做場戲要入宮??

四司除對白, 連角色設定都fail埋, 究竟係唔想上位, 定真係扮豬食老虎, 但後者完全唔似 ...
kevinlai1621 發表於 2018-5-24 12:56

暫時張慧儀係做得最好
羅霖整容樣唔識郁
康華角色設計on9浪費佢 句句押韻
張文慈中規中矩
兩個鬥兩個on9冇心計

四個其中一個最後做左尚宮 有留意劇照既會知道呢個劇透

暫時張慧儀係做得最好
羅霖整容樣唔識郁
康華角色設計on9浪費佢 句句押韻
張文慈中規中矩
兩個鬥兩個on9 ...
721AXA 發表於 2018-5-24 15:33

認同4個中最差係羅霖

不過呢d宮鬥都係咁鋪關係同設定, 但如果結局係4個中會有1個跑出, 暫時4個都未夠班lol

終於查完案..

賴慧玲我覺得佢可以做得再奸D,
今次發揮得未夠好
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

好金田一
一切謎團已經解開
兇手就係我地呢d人當中
初心傷過
重新再跳

大陸網有1到10集
尚宮局啲對白真係走火入魔 尤其係康華同張文慈 句句都押韻
梅小青係咪以為拍緊公主嫁到

大陸網有1到10集
尚宮局啲對白真係走火入魔 尤其係康華同張文慈 句句都押韻
梅小青係咪以為拍緊公 ...
721AXA 發表於 2018-5-24 18:17

可能梅小青以為押韻就等於古代的吟詩作對?
紅樓夢小說裡時不時就有對聯。

紅樓夢小說裡時不時就有對聯。 ...
xteve 發表於 2018-5-24 19:06

但係文雅嘅韻同佢地白話好唔同嘛, 後者直情係尷rap

紅樓夢小說裡時不時就有對聯。 ...
xteve 發表於 2018-5-24 19:06

佢分明係覺得咁樣輕鬆又搞笑
但太多真係好over亦唔好笑... 小朋友數白欖咁 笑片咩

頭半集好悶...

回復 172# 721AXA

有無link?咩網?我知道tvbanywhere可以睇十集

某報話第一集唔計點播平台收視已經25點wor,好似幾多人睇

第四集麻麻地,變返歷史劇咁,
差唔多成集係度講馬浚偉登上太子之位,有點悶,
四司依舊冇咩突破,圍埋一齊小組討論咩,
最唔合理就係劉心悠同蕭正楠嘴嘴嗰度,
個跌法根本唔會令到兩個人嘴嘴,成件事好格硬黎

回復  721AXA

有無link?咩網?我知道tvbanywhere可以睇十集
黃家正 發表於 2018-5-25 00:10

Pm你

下個禮拜第7集好精彩..

回復 180# 721AXA

睇到啦 唔該晒!

回復 180# 721AXA

第九集太精彩,好睇過宮心計1任何一集!

回復  721AXA

黃家正 發表於 2018-5-25 06:03

Oh really?!?好期待添

回復 175# 721AXA

請問可唔可以PM條link俾我,thanks

第四集麻麻地,變返歷史劇咁,
差唔多成集係度講馬浚偉登上太子之位,有點悶,
四司依舊冇咩突破,圍埋一齊 ...
stephybest 發表於 2018-5-25 01:06

成集得荔枝龍眼好睇

四司除咗張慧儀之外啲演技都比較尷尬。。
米雪同陸詩韻演技都唔錯,但戲份太少。。
陳煒淨係讀對白加瞪眼。。

仲有韓瑪莉(淑妃)同呂珊(賢妃) 好似都係後段
721AXA 發表於 2018-5-23 00:45

韓瑪莉都係妃

回復  721AXA

黃家正 發表於 2018-5-25 06:03

第9集個part精彩但又好好笑.. Lol

回復 188# 721AXA

睇下睇下,胡定欣個角色其實即係姚金鈴2.0,俾人害下害下加埋妒忌心發作跟住變奸。流心油係劉三好2.0 成日講行善天不欺善念修善果。即係周秀娜係李詩韻個賢妃,做到一半出來搞風搞雨。

回復 185# kevinlai1621

馬俊偉個太子之位爭得太容易....無乜高潮位。

回復 183# stephybest

睇到第十集 覺得好睇過宮心計1。敗筆係d色tune到好假,實景睇落都變CG,何必呢。

回復  kevinlai1621

馬俊偉個太子之位爭得太容易....無乜高潮位。
黃家正 發表於 2018-5-25 19:45

唔係重點掛, 再拖都唔好
回復  721AXA

睇下睇下,胡定欣個角色其實即係姚金鈴2.0,俾人害下害下加埋妒忌心發作跟住變奸。流 ...
黃家正 發表於 2018-5-25 19:43

心悠好難係, 胡定欣就未必, 佢已經係太子妃, 個老公做埋皇帝名正言順做埋皇后, 黑化理由應該都只係同平王一樣

乜料呀…無端端播hana既歌九唔搭八仲要播埋曬床上戲想點呀,負評

唔關你事,行埋一邊
呢個大叔講得啱對白真係攞命又查案啦

烏鴉呢part明抄金枝1

成個皇宮得一個烏鴉巢?

算啦,都係接受佢地四個小學雞押韻心姐都苦口婆心左好多次,
集集叫佢地唔好口舌之爭,
好似呀媽訓話呀

胡定欣呢個腔真係好作撞好頂佢唔順

胡定欣呢個腔真係好作撞好頂佢唔順
8283 發表於 2018-5-25 21:20

我又覺得冇咩野啵,起碼佢講得文縐縐,個節奏似返古裝劇,Btw陳煒成日瞪大對眼,奸到出曬面唔多好睇,
衰啲講句咪係老姑婆搞是搞非,嫁又嫁比兩個附馬,
霸氣到我仲以為佢係當今皇后

回復 196# cindyee

呢個烏鴉巢近宋王妃個殿掛。

回復  stephybest

睇到第十集 覺得好睇過宮心計1。敗筆係d色tune到好假,實景睇落都變CG,何必呢。 ...
黃家正 發表於 2018-5-25 19:49

邊度睇到咁多集