返回列表 發帖
小學雞極都唔會有小學雞押韻掛
kevinlai1621 發表於 2018-5-27 19:23

好似有啲 但冇今次多到咁
佢實係拍公主嫁到拍得太開心

谢雪心出场个下先搞笑,区区一个尚宫,摆到成个太后咁款,唔讲我以为佢做紧太后

係河邊睇仔沖涼好無聊呀,不停slow motion淋水想點

突然班宮女係度一論嘴講講講,都消化唔切囉。。。

係河邊睇仔沖涼好無聊呀,不停slow motion淋水想點
stephybest 發表於 2018-5-28 20:58

同宮心計格局一樣 照copy一班宮女花痴冧鄭嘉穎
睇宮心計唔洗咁認真

上集米雪關菊英都係走小學雞路線

袁文傑係尾段好似 同張慧儀羅霖三角戀好似 ...
721AXA 發表於 2018-5-27 15:30

Wiki話游生迷姦佢地唔知邊個添,重口味到

康華啲押韻真係冇得避

回復 254# stephybest

仲要個個都冇乜睇頭...岩岩馬明冇著上身直頭個胸dur dur地

回復  stephybest

仲要個個都冇乜睇頭...岩岩馬明冇著上身直頭個胸dur dur地 ...
8283 發表於 2018-5-28 21:11

其他幾個龍武軍幾正喎 身材好好多

康華啲押韻真係冇得避
721AXA 發表於 2018-5-28 21:09

接受佢啦,佢係好人黎嫁

米雪:又如何?
劉心悠:又如何?

突然班宮女係度一論嘴講講講,都消化唔切囉。。。
stephybest 發表於 2018-5-28 21:00

太多人, 根本follow唔到...
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

太多人, 根本follow唔到...
kevinlai1621 發表於 2018-5-28 22:02

淨係聽到張慧儀羅霖有家仇

真係幾鍾意睇張慧儀 做得幾好又幾有霸氣

真係幾鍾意睇張慧儀 做得幾好又幾有霸氣 ...
721AXA 發表於 2018-5-28 22:07

今集d鬥咀又幾好睇

真係幾鍾意睇張慧儀 做得幾好又幾有霸氣 ...
721AXA 發表於 2018-5-28 22:07

張慧儀四司中最正!最有古裝劇韻味

仲要個個都冇乜睇頭...岩岩馬明冇著上身直頭個胸dur dur地 ...
8283 發表於 2018-5-28 21:11

四十幾歲冇肚腩個胸下垂 算係唔錯㗎啦

回復 263# kevinlai1621

唔同劉心悠同房嘅宮女 根本係人肉背景板 一句對白都無...直到邊個同邊個不和都無用啦,不過都有可能係伏線。
舞來舞去 不日內開始錄音。

今集好睇呀

陳煒:又如何?
已經有三個演員講過呢句對白

陳煒:又如何?
已經有三個演員講過呢句對白
stephybest 發表於 2018-5-29 20:52

其中一個係米雪
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

呢度其實有bug
佢地話冇證據
其實搵人守著回心院咪捉到秦槐
唔知係咪佢地想一擊即中煮死太平公主啦

馬仔陳煒兩個係度對質幾有戲味傳說中既第七集果然ok

stephybest 發表於 2018-5-29 21:16

一陣仲激啲
吳翠瑩都做得好慘

呢度其實有bug
佢地話冇證據
其實搵人守著回心院咪捉到秦槐
唔知係咪佢地想一擊即中煮死太平公主啦 ...
721AXA 發表於 2018-5-29 21:04

捉唔到公主,捉其他人都只係捉替死鬼

陳煒負評
話胡定欣講對白造作?陳煒造作十萬倍!
Chok住把聲:係你!成part都好難頂

回復 276# stephybest

感覺佢真係碌大對眼講對白,完全唔覺佢做到「奸到出汁」既程度

感覺佢真係碌大對眼講對白,完全唔覺佢做到「奸到出汁」既程度 ...
8283 發表於 2018-5-29 21:32

選角錯誤呀,搵江美儀仲好

支持煒哥
真心覺得做得好 好似上左身咁
啲對白寫成咁 咁樣演都冇問題丫
佢同駙馬都好好睇

其實陳煒真係唔係做得幾好,就算第9集幾勁我都感覺唔到佢嘅霸氣,真正嘅霸氣就好似金枝慾孽第一集如妃出場嗰種霸氣唔需要碌大眼做戲囉

今次嚟講最驚喜嘅同做得幾好嘅應該係陸詩韻

其實陳煒真係唔係做得幾好,就算第9集幾勁我都感覺唔到佢嘅霸氣,真正嘅霸氣就好似金枝慾孽第一集如妃出場 ...
timgoi 發表於 2018-5-29 22:00

佢讀古裝對白應該係硬傷, 雖然尋日個集柔情一面好入戲, 但係d對白都係差d火喉

stephybest 發表於 2018-5-29 21:16

但係都未算太大嘅直面交鋒, 起碼未去到咬牙切齒地步

其實陳煒真係唔係做得幾好,就算第9集幾勁我都感覺唔到佢嘅霸氣,真正嘅霸氣就好似金枝慾孽第一集如妃出場 ...
timgoi 發表於 2018-5-29 22:00

金枝同宮心計冇得比 氣氛對白都係
梅小青既style就係咁
就好似姚金鈴後段咁 但煒哥係比楊怡更做到個氣場 亦冇咁浮誇

金枝同宮心計冇得比 氣氛對白都係
梅小青既style就係咁
就好似姚金鈴後段咁 但煒哥係比楊怡更做到個氣場  ...
721AXA 發表於 2018-5-29 22:08

但係鍾意姚金鈴嗰個角色, 奸得徹徹底底, 而家嘅陳煒霸氣又唔霸氣 ,奸又唔係話好 奸,唔上唔落咁囉

依家只係等睇man 爆娜姐出場

唔知點解心姐每次出場都覺得她系奸角

開始吹奏陳煒拎視后??
佢真係做得好一般

跟住落嚟播嘅劇同埋年尾嘅劇 ,應該都冇咩人爆出㗎啦,今年大家應該都好平均, 睇下黃智雯拎唔拎到。

開始吹奏陳煒拎視后??
佢真係做得好一般
stephybest 發表於 2018-5-30 12:30

Kingjer都開post 唔知有冇收錢
佢的確係最突出既暫時

Tvbanywhere冇再提早update sosad

tvbanywhere上個星期優先十集,下個星期一先至會有update 11-15集

公主駙馬好慘

押韻時段來了

一路睇一路好掛住楊怡
想追返姚金鈴啲戲份
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

下集有叉頸

公主駙馬好慘
721AXA 發表於 2018-5-30 21:02

無啦啦揭發佢有心悸病, 唔明用意? 其實太平走出黎都已經口不對心
  今集太子同太平正面交鋒先叫有d戲味, 可惜俾段廣告間開左...

無啦啦揭發佢有心悸病, 唔明用意? 其實太平走出黎都已經口不對心
  今集太子同太平正面交鋒先叫有d戲 ...
kevinlai1621 發表於 2018-5-30 21:52

梅小青愛的 - 煽情
俾個原因太平更傷心
駙馬做得幾好

梅小青愛的 - 煽情
俾個原因太平更傷心
駙馬做得幾好
721AXA 發表於 2018-5-30 21:54

咁真係太over, 其實掖牢都已經好做到

其實駙馬執地下紅棗食哥幕已經好交代到佢同公主哥份又恨又愛又無奈嘅婚姻,點到即止反而觀眾仲有感覺,唔知點解要走馬明出黎比駙馬講曬內心感受,仲加埋之後話有絕症哥幕,搞到成件事超over,TVB劇永遠都係要畫出腸....本來今集頭哥part係幾正,係會令觀眾不停會聯想公主同駙馬互相內心感受,但比之後d情節破壞曬,唉

陳煒女配/最愛女角應該穩攞是但一個
差在tvb會唔會咁好死比佢入圍女主角
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

陳煒女配/最愛女角應該穩攞是但一個
差在tvb會唔會咁好死比佢入圍女主角
hehe 發表於 2018-5-31 01:57

乜佢唔係親生女咩宜家? 見佢都喪拍劇