返回列表 發帖
睇到第七集後面嘅陳煒胡定欣對立, 可唔可以多啲呢啲場合

吳翠瑩嗰個角色係邊個做呀

睇到馬明同埋蕭正楠喺溪邊洗澡邊度有肌肉㗎, 笑死人, 仲要拍到蕭正楠美男出浴咁好核突呀

個度擺明笑位 幾好笑喎 成班花痴濕哂咁
Btw 咁樣算唔算劇透
721AXA 發表於 2018-5-26 00:29

嗰幾個茄哩啡 肌肉好睇過呢兩位大叔好多啦

第9集真係好精彩呀陳煒終於發功呀,好多人被掌摑

大膽賤婢

回復  timgoi

第九集佢地正面交鋒仲好睇,即係唸起金鈴0⃣️經典對白:打你未打你,使擇日子啊?
覺 ...
黃家正 發表於 2018-5-26 02:31

我覺得陳煒個角色由江美儀 或者郭女王 來做更加啱更加適合佢地

原本係搵向海嵐做 唔成事後搵左煒哥
不過真心覺得煒哥做得好 表面都係劇本所限 ...
721AXA 發表於 2018-5-26 20:36

向海嵐好似Handle唔到呢個角色

如果四司係呢啲八婆戲,我就覺得呢幾位好適合啦,
金家四美 梅小惠,趙學而,陳彥行, 林漪娸 加 郭少芸

七八九集都好精彩七八都緊湊又幾煽情

個劇本的確寫太平有啲廢 有霸氣但做乜都唔順心 好慘既奸角{ ...
721AXA 發表於 2018-5-27 11:45

陳煒個角色冇咁快玩完嘅, 前面佢嘅戲份會比較多啲, 不過十八集之後應該係冇咁多㗎啦,應該focus喺娜姐胡定欣同埋心悠bb嗰度

無頭東宮個奸角都diu打今次低能四司
stephybest 發表於 2018-5-27 09:55

講到奸角邊度較郭女王同埋昭仁公主來

正呀,如果四司係佢地做,日日押韻都抵啦
stephybest 發表於 2018-5-27 00:37

佢哋四個真係好正

回復  stephybest

仲要個個都冇乜睇頭...岩岩馬明冇著上身直頭個胸dur dur地 ...
8283 發表於 2018-5-28 21:11

四十幾歲冇肚腩個胸下垂 算係唔錯㗎啦

其實陳煒真係唔係做得幾好,就算第9集幾勁我都感覺唔到佢嘅霸氣,真正嘅霸氣就好似金枝慾孽第一集如妃出場嗰種霸氣唔需要碌大眼做戲囉

今次嚟講最驚喜嘅同做得幾好嘅應該係陸詩韻

金枝同宮心計冇得比 氣氛對白都係
梅小青既style就係咁
就好似姚金鈴後段咁 但煒哥係比楊怡更做到個氣場  ...
721AXA 發表於 2018-5-29 22:08

但係鍾意姚金鈴嗰個角色, 奸得徹徹底底, 而家嘅陳煒霸氣又唔霸氣 ,奸又唔係話好 奸,唔上唔落咁囉

依家只係等睇man 爆娜姐出場

跟住落嚟播嘅劇同埋年尾嘅劇 ,應該都冇咩人爆出㗎啦,今年大家應該都好平均, 睇下黃智雯拎唔拎到。

tvbanywhere上個星期優先十集,下個星期一先至會有update 11-15集

霸氣陳煒真係冇, 如果碌大雙眼就話霸氣,其他女演員 都冇碌大雙眼做戲,行出嚟嗰個霸氣已經散發出嚟, 如果真係話霸氣嘅蔡少芬洛神,甄環傳 。萱萱一萬鳳之王就閃發出啦。

睇左tvb劇二十幾年,宣萱一直都系公認同輩花旦中演技最屎哥個,套套戲都系同一個格幾時上左神台? ...
loowee 發表於 2018-6-2 14:36

同輩之中應該係郭可盈最戲屎
蔡少芬,張可頤最好戲,跟住陳慧珊,宣萱,最後郭可盈。

第十一集又來了,其實可唔可以少啲男人出浴戲呀,仲要下下 close up 馬明嘅鏡頭真係好頂唔順

認同。。馬浚偉一身肥美白肉沐浴亦相當難頂
xteve 發表於 2018-6-3 19:26

真係美白到叫班女人顏面何存

同宮心計真係冇得比,宮心計前段仲有謝雪心,中段有楊怡,後段有阿佘同埋楊怡,呢套劇好鬼死悶, 佢哋兩公婆今次回巢真係好唔掂呀

宮心計嚟到呢個時候姚金鈴都開始奸奸地, 呢套嘢嘅進度都好慢要等到娜姐出現咗,先開始會有啲大變化, 睇你都要20集開始先會比較好睇啲

娜姐瓜左?

話時話
第一集送出宮外果個細路係乜水
艾石仔 發表於 2018-6-8 23:20

米雪個仔

會唔會一擊即中,懷龍胎?
娜姐有沒有使用素女經?
xteve 發表於 2018-6-14 22:33

有一擊即中,之後皇后陰招,滑胎左。

娜姐ok自然

拍比國內嘅人睇嘅,無咗以前港劇果嗰味道

麥玲玲        楊玉環        楊貴妃
李隆基之兒媳婦兼妃嬪
(特別演出第36集)

from wiki

其實玲玲姐做楊玉環應該有NOISE

睇到33集..未有人死wor…除了若千奄奄一息

腾讯今晚粤语版更新到33集,估计34先系高潮,33都系铺垫

皇后d ...
kenny211 發表於 2018-6-29 21:35

若千34集死

宮1 有陳自瑤最後出賣楊怡
宮2 有李美慧最後出賣陳煒

可唔可以新鮮感D

兩公婆返嚟嚴重跌watt

有,由女換男.......

有何離最后出賣太平公主
moXYZ 發表於 2018-7-5 10:26

我嘅意思係兩個宮女最後都出賣自己嘅主子

肌肉型?
bigmag 發表於 2018-7-5 11:16

肌肉

最奸嗰個竟然係。。。。有啲意料不及

家姐死因真係求其到暈,可有可無。
rainbowdash 發表於 2018-7-5 22:33

要帶出歌詞慈悲虛偽。。。

可憐太平公主吃死貓

呂后,張可頤楚漢驕雄做過

四大靚女好似得王昭君同埋貂蟬未拍過
西施 郭羨妮
楊貴妃 向海嵐