返回列表 發帖
好嘢,有Sammi,點解唔揀「如何掉眼淚」。
如何掉眼淚都好LGBT

出個LGBT DAHLIA仲吸引lol
1. 零號
2. 紅屋頂
3. 黃色大門
4. 男孩像你
5. 無神論
6. 他喜歡的是你
7. 給我 ...
Wing1211 發表於 2018-5-17 08:36

汽水樽裡的咖啡
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

好多直播都听过,无咩吸引力。。唔太中意妖妖地㗎张敬轩

未见过y文咁小气㗎作词人

AGA  一
KELLY  零

1. 零號
2. 紅屋頂
3. 黃色大門
4. 男孩像你
5. 無神論
6. 他喜歡的是你
7. 給我 ...

你是我的男人

1. 零號
2. 紅屋頂
3. 黃色大門
4. 男孩像你
5. 無神論
6. 他喜歡的是你
7. 給我 ...

正呀喂
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

汽水樽裡的咖啡
l00540 發表於 2018-5-17 09:44

回復  Wing1211

勞斯萊斯
matthewchiu 發表於 2018-5-17 08:48

HOCC有紅屋頂啦,88

黑彩虹
stephybest 發表於 2018-5-17 08:52

唱女神算,黑彩虹太新了

佢live過~~

Hins鍾情的《灰姑娘》、《兩個人的幸運》被抽起了
因為一首係少琪爸爸、一首係林夕填詞{:4 ...
l00540 發表於 2018-5-17 07:19

佢之前唱過<你救哪一個>啦

Pink Dahlia
Pink Dahlia II

The word "Pink" is removed, so why not call it "Black Dahlia" and forget about the number?

The next one can be called "Red Dahlia", and then "Blue Dahlia", "White Dahlia" and so on

下次小心 - 李玟
Pleasant surprise

黃色大門 teaser - 好鬼正

1. 零號
2. 紅屋頂
3. 黃色大門
4. 男孩像你
5. 女神
6. 無神論
7. 他喜歡的是你 ...

非男非女
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

聽咗囍帖街...1分就夠
黃色大門聽咗一細段,好似幾正

嘩 2 3 4 好吸引
JasOh103 發表於 2018-5-16 20:32

(4) 都吸引
祖粉確認
起碼都唱無人知道雙子座啦...
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

水瓶座嘅鋸木聲,囍貼街嘅慵懶……我想聽其他歌

佢好似一副越来越gay嘅感觉……

有时候会觉得佢gay到出面……
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

kenny211 發表於 2018-5-22 11:47

Are you the real Kenny Kwan?
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

kenny211 發表於 2018-5-22 11:47

似哥哥後期形象,已經唔care 人地點睇

回復 67# kenny211

回復 67# kenny211
早年青涩果时气质反而仲好,虽然老土但起码还是纯情少年look,而家成个老gay咁款,气质好油腻。

出咗啦wor
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Apple Music 有囍帖街 黃色大門
KKbox 有漩渦 好心分手 囍帖街 黃色大門
Joox 有絕 活得比你好 囍帖街 黃色大門

Joox 有絕 活得比你好 囍帖街 黃色 ...
kingsfacheung 發表於 2018-5-24 00:57

大陸QQ音樂已經出曬成隻碟
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

Spotify有親密關係 黃色大門 喜帖街 下次小心

親密關係編曲好老土

JayantL 發表於 2018-5-24 01:01

JayantL 發表於 2018-5-24 01:01

好骚…不了不了.水瓶座唱得比美千更似女人

美千倔强,佢系傲娇
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

Joox 有絕 活得比你好 囍帖街 黃色 ...
kingsfacheung 發表於 2018-5-24 00:57

聽哂KKBOX四首覺得只有黃色大門叫做好聽小小...其他三首真係不了...
希望佢演唱會唔好唱呢隻碟既歌...哂QUOTA....

親密關係 幾fresh啊
原來仲以為男仔唱呢首會好姣,但其實聽落,呢首係全碟最唔妖嘅。
最後加埋「我們的主題曲」嘅 oh La la la 我的歌都幾夾,而且都係wyman填詞。
啱 夏天聽。

好心分手
最後親手割破repeat左好多次
有d煩同作狀
暫時最愛只有黃色大門
初心傷過
重新再跳

我覺得親密關係幾好loop

親密關係 幾fresh啊
原來仲以為男仔唱呢首會好姣,但其實聽落,呢首係全碟最唔妖嘅。
最後加埋「我們的主題曲」嘅 oh La la la 我的歌都幾夾
wzx0825 發表於 2018-5-24 10:06

wowww
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

絕囍帖街可惜我是水瓶座全部環球~

係咪代表英皇下隻108精選會出現GIN LEE AGA同KARY~

右邊係咪一堆啱啱用完嘅condoms?
若葉之年 發表於 2018-5-16 20:45

COVER 會唔會係YY 設計~

好心分手
最後親手割破repeat左好多次
有d煩同作狀
暫時最愛只有黃色大門
MiRi 發表於 2018-5-24 10:10

佢最近都好中意最後一句repeat至少一次
今次發現佢有D唱腔好80年代

冇興趣再聽佢扮女人
等新歌好過 (唔鍾意天才1985)
【This is MC】澳門見

暫時真係冇一首有想loop 既意慾

一人分飾兩角
黃色大門
喜帖街
漩渦
簡直不得了
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

黃色大門唱得好正!

比較有興趣CM會員@John 翻唱呢隻碟啲歌
多過張敬軒本人唱

真心唔想俾軒咁差既評價
但隻碟真係好垃圾, 無一首聽得完
#要聽返班女人原唱洗耳
【This is MC】澳門見

真心唔想俾軒咁差既評價
lemontea1069 發表於 2018-5-25 13:22

x2,隻隻都陰陽怪氣

對選曲同演繹方法略感到失望

聽咗幾次 我就覺得都算比預期冇咁差嘅
編曲都算有心 唔似好多hifi碟咁一味追求靚聲搞到啲編曲好靜
我就ok 1 3 4 5 8呢幾隻
最鍾意《親密關係》

不斷聽到"像關係親密的攣愛"

真心唔想俾軒咁差既評價
#要聽返班女人原唱洗耳 ...
lemontea1069 發表於 2018-5-25 13:22

x3 呢類碟真係悶到痴線
情願聽返 KKBOX LIVE: 張敬軒 One Day
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

1. 零號
2. 紅屋頂
3. 黃色大門
4. 男孩像你
5. 女神
6. 無神論
7. 他喜歡的是你 ...

最佳位置
好似無乜男歌手唱過

一人分飾兩角
黃色大門
喜帖街
漩渦
簡直不得了
Qmen 發表於 2018-5-24 22:55

最正嗰首估唔到係《黃色大門》

好多年前個舞台劇有無唱過?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

黃色大門幾好聽

活得比你好最正
你快樂過生活 我著襪浸溫泉