返回列表 發帖

[Jul/2018] 《Serrini 便服日》陀地歌姬Serrini香港音樂會

《Serrini 便服日》陀地歌姬Serrini香港音樂會
演唱會日期 : 2018年7月7日(8:00pm)
票價 : HK$320 (全企位)
地點 : 九龍灣國際展貿中心Music Zone

即日起Ticketflap公開發售
https://www.ticketflap.com/zh/serriniislove

香港著名歌唱家Serrini於2018年7月7日晚上8時正假九龍灣國際展貿中心Music Zone舉辦音樂會,率領新成軍的本地舞蹈團PTA(IG:PTA.HK) 為全場800名真假/非文青帶來視聽衝擊。名為《Serrini 便服日》(翻譯:Serrini Bienfaire Yacht)的音樂會以「衣衫不jengs樹不招待」的不成文規定來鼓勵來賓展示自己的獨特品味。大家當日「著到去飲咁」聽Serrini演繹新舊作品,投入抒發感情的情緒過山車,話比自己聽,咦,我好鍾意樹Rini。

Serrini是近年活躍香港的獨立唱作人,先後發表四張無痛似有痛的搔癢港式民謠大碟,歌曲詼諧生動外也不失靈魂深度。其詞風格強烈、聲音通透富感染力,陀地歌姬Serrini流麗書寫女生溫柔且暴烈、憧憬滿滿且脆弱悲觀的心聲。Serrini的第四隻大碟Don’t Text Him 於2017秋天發行,旋即登上iTunes 香港銷量榜第一位;2018年三月,其春天初回巡演迎來廣州、上海、成都和武漢兩千多名觀眾,塞滿各地livehouses,六月再來深圳、北京、杭州、南京的巡演場次。

我打算唔著衫去

我驚企位都忍唔住喊

勁想去!

CM 咁多"fans", 應該組團去啦

希望被人顏射

jeng jeng 子
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

著祖祖燒鵝湖裝去

好想去 不過到時仲係俄羅斯睇世界杯!無得睇serrini
舞來舞去 不日內開始錄音。

希望著到油尖旺金毛玲咁去聽油尖旺金毛玲

希望著到溝晒啲仔咁去聽溝晒啲仔

慘,成個月無人討論
CM班Serrini粉死哂?

飛已買

慘,成個月無人討論
hehehaha 發表於 2018-6-30 22:02

一要出錢支持就個個神隱曬XD
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

內地場full house, 反而香港主場唔爆, 都幾諷刺

慘,成個月無人討論
hehehaha 發表於 2018-6-30 22:02

CM太多假人

希望god姐上台跳舞啦

內地場full house, 反而香港主場唔爆, 都幾諷刺
chkalu 發表於 2018-7-5 14:12

內地好愛serrini

果晚moov facebook會現場直播

今晚會去睇嘅揮個手

今晚會去睇嘅揮個手
doughnut 發表於 2018-7-7 13:19

你今晚點著呀

希望唔會企得太後俾人block住咗

去睇god姐瘋狂locking

媽媽Serrini 閃卡已流出

現場好正

MOOV FB直播link: https://www.facebook.com/MOOVHK/videos/10156159412828941/
---

歌單
1. 若葉之年
2. 日沒前
3. Drink'n Dance
4. 溝哂啲仔
5. 不要那清晨露水

(間場: 每次你捉住我隻手衝紅燈我都想死)

6. 趣緻的響鈴
7. IDGAShyt

8. 油尖旺金毛玲
9. Pink Song
10. 其實我…
11. 我在流浮山滴眼水

(楝篤笑: 社交轉運)

12. 菖蒲色歌
13. 青春荒廢
14. 哀樂無名
15. Don't Text Him
16. 放棄治療
17. Let Us Go Then You And I (落台摸頭)
18. Let Us Go Then You And I (上台重唱)

安可:
19. 我可唔可以唔好咁樣
20. 抑鬱十二月 + 忘鳥愛
21. 蘇菲亞的波霸珍珠奶茶

一百分!

災難live!上噴榜!

Serrini 完勝gin lee

今晚真係正到痴線!唔係下下都要紅館scale, 今晚Serrini個show真係震撼過唔少紅館show

由頭嗌到尾。。氣氛太正
額頭硬食咗兩次紫薯媽媽白兔糖

有埋忽eat All就完美
希望年尾搞多次