返回列表 發帖
江小姐唱功係咁啦,把聲又薄,自己作嘅歌都唱唔掂
remus 發表於 2018-5-27 00:59

GOOD TRY 。。但唔覺耐聽。。

你想佢讀字咩。。唔好玩啦。。如果KAY 唱。。幾嚇人。
kk8733 發表於 2018-5-27 00:58
可能未必呢,對佢有啲信心啦
任我行 失憶蝴蝶

GOOD TRY 。。但唔覺耐聽。。
kk8733 發表於 2018-5-27 01:01
絕對認同
任我行 失憶蝴蝶

好正。

Fiona Shit又唔見你地咁講?
Kfmusic 發表於 2018-5-26 23:31

我就對歌唔對人嘅!我冇話首歌唔好
只係話vocal 錄得唔好姐,今次首歌的確顯露咗aga唱歌嘅弱點出嚟!

Aga身為作曲家好稱職,但呢首同《能說不的秘密》同樣問題,聽落唔似唱緊歌 有種搞笑既感覺

都係嗰句,個人認為aga係新一代女歌手中最有前途
唔唱港式k歌都hit到呢樣真心勁
人無完美,如果佢連唱都冇瑕疵live又夠氣嘅話
其他女歌手冇掟企啦

Cover扮jw? 一向認為aga係女版周杰倫,早10年出道一早做左天后
iamsingingwong 發表於 2018-5-27 12:18

你當容祖兒唔存在

因為同公司  賓粉眼紅資源畀曬一姐堅Lee
Laichu 發表於 2018-5-26 22:24

Well
大家都係想聽好歌但阿堅畀咁多資源又燒車又盛
質素上歌同MV都唔到EXPECTION

D 字太密。。。好難會唱得好。。
kk8733 發表於 2018-5-27 00:51

D字密 My Cookie Can 少少啫, Janice should handle it well

首歌真係幾好 loop

Fiona Shit又唔見你地咁講?
Kfmusic 發表於 2018-5-26 23:31

咁成首歌的確vocal最差感覺hea住唱咁
加上佢同美長拉音都麻麻
但首歌整體都高質

咁成首歌的確vocal最差感覺hea住唱咁
加上佢同美長拉音都麻麻
但首歌整體都高質 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-5-27 13:35

其實佢俾你個感覺Hea住唱係成功左
唱依隻歌 拖下拖下咁唱先好聽
唔通下下都要字正腔圓拖晒長音 相~信~愛~~~ 咁先好聽咩

其實佢俾你個感覺Hea住唱係成功左
唱依隻歌 拖下拖下咁唱先好聽
唔通下下都要字正腔圓拖晒長音 相~信~愛 ...
kayzzz 發表於 2018-5-27 13:54

但阿迦唱功有限
拖音直頭覺得有啲難聽

同所有下雨天一樣

估唔到佢跳出左自己既框框
好好聽
今年暫時最正既歌
亦好洗腦

有d似酷愛feel

D字密 My Cookie Can 少少啫, Janice should handle it well

首歌真係幾好 loop  ...
boy4dudes 發表於 2018-5-27 13:26

要岩JANICE 要多些英文。。

想聽鄭融唱⋯

個編曲有少少雷頌德罐頭R&B feel

不過唔明點解唱到咁柔

想聽鄭融唱⋯
amok 發表於 2018-5-27 21:18

呢個就真係幾啱feel wor

想聽鄭融唱⋯
amok 發表於 2018-5-27 21:18
呢個就真係幾啱feel wor
daniel1136 發表於 2018-5-27 22:24

融姨唱要改歌詞歌名做 "態度有問題"

你睇返個5分比率 就知道大部份人都唔覺得vocal有大問題
kayzzz 發表於 2018-5-26 19:36

唔係喎,真係好多人覺得vocal有問題不過都係果句,我覺得咁vocal 咁唱法係合適,唔似唱緊歌,有種懶洋洋係岩feel嘅!

融姨唱要改歌詞歌名做 "態度有問題"
boy4dudes 發表於 2018-5-27 22:29

態度有問題 - 鄭醜

小問題 - AGA
Cool hot hits 出帖日期:2018年5月26日
投票人數:113
投5分人數/百分比:93/82.3%

信 - Gin Lee
Cool hot hits 出帖日期:2018年4月15日
投票人數:107
投5分人數/百分比:55/51.4%

CM天后

不過不失,維持到應有水平, 不過又唔係突出. 佢作快歌質素都有保証既.

球記D造型好唔掂, 搞到佢成個仙杜拉咁.

Chorus句hookline係好聽嘅,編曲好加分,但呢類密麻麻旋律我覺得一般,似急口令多過唱歌。Aga好似作來作去 ...
Serendipity 發表於 2018-5-26 17:26

正常, 因為呢隻旋律佢HANDLE 得最好, 佢唱慢歌唔掂.

aga嘅歌每首都好聽

近年佢d歌真系好过守业多多声,都唔知点解仲死霸住个女歌手奖。

點解我覺得佢唱得越來越肉酸嘅?==

AGA is soooooo good! She is so talented!
This song is amazing!
__曾踏破過深海
          尋求你我所愛__

想投5分,但手太快投咗1,好傷心!
支持Gaga!

你想佢讀字咩。。唔好玩啦。。如果KAY 唱。。幾嚇人。
kk8733 發表於 2018-5-27 00:58

蘭花指都係咁既style,反而幾期待
FIGHT for 陳柏宇

好重口味bo 認真食唔落
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

Luna 2nd Edition 幾時出?

救命 真係好洗腦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Aga越來越正!首首都好聽!!!

想聽live 女金唔該
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

唱得好姣 但我鍾意 希望AGA今年可以姣嬴同公司件垃圾搶女銀
5分
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

希望AGA盡快宣傳完首歌同Luna第二版之後快啲轉返孤雛、無期個長頭髮正常look......而家呢個辮子姑娘look真係好唔掂.......搞到佢塊面更加大......唔想見到佢年尾攞獎都重係呢個look.....

睇咗Moov新編曲嘅live...好似準備窒息咁
不過都係撐aga揮低阿堅強攞女銀

輕鬆100k views

MV cover張圖真係好噴....好恐怖

聽完同公司歌手啲六字魔音歌之後要聽多幾次呢首好歌黎洗耳

JasonYuen 發表於 2018-6-6 02:27

唔咁樣聽都唔知原來副歌無位吸氣證明唔可以拖慢唱

不過點都好過悶歌

總係覺得個vocal把聲怪怪哋
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

JasonYuen 發表於 2018-6-6 02:27

原來duncan ig like左段窒息live 唔知佢睇完有咩反應呢

原來duncan ig like左段窒息live 唔知佢睇完有咩反應呢
HOTMAN 發表於 2018-6-9 14:33

睇完覺得呢條女以後都係唔好唱live好
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

HOTMAN 發表於 2018-6-9 14:33

duncan ig 係咩

期待散開~~離開~~段live
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

首歌好馬拉/東南亞味,
好岩佢唱,簡直襯哂佢成個人!