返回列表 發帖
你解釋我聽點解唔用史特根同Sane……
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

德國隊今年世界盃的表現和四年前比真係天與地,主要是那些四年前奪冠的球員心態已經改變了, 除了對瑞典下 ...
universal 發表於 2018-6-28 08:24

你解釋我聽點解唔用史特根同Sane……
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-28 11:03

用人唯親

日本出到線真係好彩

日本出到線真係好彩
hv8638 發表於 2018-6-29 00:26

下場對事但一邊都未必咁好命

hv8638 發表於 2018-6-28 16:08

德語解:無話可說真係應到呢……

德語解:無話可說真係應到呢……
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-29 00:30

Without words!

下場對事但一邊都未必咁好命
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-29 00:28

叫做幫亞洲攞返少少彩,不過歐洲球隊好難鬥,個身位都唔同

世界盃十六強已經正式產生,上半區除了日本較弱外,其他七隊都是強隊,可以說是超級死亡半區。
下半區只有西班牙、英格蘭和克羅地亞比較突出,相對容易應付,當然不排除會有冷門賽果在這下半區出現。

世界盃十六強已經正式產生,上半區除了日本較弱外,其他七隊都是強隊,可以說是超級死亡半區。
下半區只有 ...
universal 發表於 2018-6-29 09:49

英格蘭次名出線,真係要靠哈利簡尼carry喇......

英格蘭次名出線,真係要靠哈利簡尼carry喇......
hv8638 發表於 2018-6-29 12:44

哥倫比亞唔易啃架
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

哥倫比亞唔易啃架
酷愛903 發表於 2018-6-30 14:24

南美波不嬲難打
不過今屆真係好多不可思議,荷蘭意大利都入唔到.....

亞軍廷呀亞軍廷..............................

亞軍廷呀亞軍廷..............................
hv8638 發表於 2018-6-30 22:39

小天使1:1了

小天使1:1了
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-30 22:42

2:2 不過真係世界波啊,世界級對壘

無喇.....雖然今年隊阿根廷入到16強我都覺得超額完成....

嘩 法國短時間入左三球 !

球王登機了.....

法國好勁
equalize個球係Hernández+Pavard
連後防都入到 前鋒仲有三個勁人 火力全開
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

美欺,下一屆2022卡塔爾見!

球王登機了.....
hv8638 發表於 2018-6-30 23:53

已經見到好多meme

法國對阿根廷這場十六強大戰可以說是近幾屆世界盃中最精彩的一場!!

法國對阿根廷這場十六強大戰可以說是近幾屆世界盃中最精彩的一場!!
universal 發表於 2018-7-1 00:17

阿根廷咁都追返4-3真係已經好好嘢
同班後生鬥跑真係無得鬥,尤其是包皮得19歲,大把世界

不過阿根廷條中場同後防 ,唉

已經見到好多meme
hehehaha 發表於 2018-7-1 00:14

陣間等埋蘇亞雷斯一齊返去休息踢下年西甲

兩個都out 開心

兩個都out 開心
JasOh103 發表於 2018-7-1 06:16

C朗今屆很多機會是最後一屆世界盃,始終四年後已經三十七歲高齡,加上卡塔爾接近四十度高温,那些過三十五歲老將無乜可能頂得住

估唔到最後係兩個一齊走........

兩個都out 開心
JasOh103 發表於 2018-7-1 06:16

最好out埋西班牙……不過唔多可能……

咁都半場和....

最好out埋西班牙……不過唔多可能……
Evan@LaRossa 發表於 2018-7-1 22:39

支持西班牙
支持isco

支持西班牙
支持isco
JasOh103 發表於 2018-7-1 22:51

Isco 我 ok既,我係主要唔妥沙皮狗

我覺得90分鐘未必分到勝負

我覺得90分鐘未必分到勝負
Pure. 發表於 2018-7-1 23:29

我都覺,分分鐘12碼

我都覺,分分鐘12碼
Evan@LaRossa 發表於 2018-7-1 23:36

De gea要發威救兩粒

我都覺,分分鐘12碼
Evan@LaRossa 發表於 2018-7-1 23:36

俄羅斯防守好但控球、進攻差, 加時都係睇西斑牙有冇找到機會突破防守

下半場好悶...

Russia 龍門

超堅張

Russia有機

Wow Russia wins!

唯有撐Belgium/England囉咁

英超第一門將:迪基亞

四強: 法國對比利時,克羅地亞對英格蘭
決賽: 法國對英格蘭 (6月15日曾經預測及post過,我以前估中過2010和2014年世界盃決賽組合!)

由1966年開始計,世界盃決賽組合不出這八支豪門球隊 :
巴西、阿根廷、意大利、德國 (西德)、英格蘭、荷蘭、西班牙、法國
1966 西德對英格蘭
1970 巴西對意大利
1974 西德對荷蘭
1978 阿根廷對荷蘭
1982 西德對意大利
1986 西德對阿根廷
1990 西德對阿根廷
1994 巴西對意大利
1998 巴西對法國
2002 巴西對德國
2006 法國對意大利
2010 西班牙對荷蘭
2014 德國對阿根廷
2018 法國 /巴西對英格蘭???

唯有撐Belgium/England囉咁
JasOh103 發表於 2018-7-2 00:44

荷蘭未攞過,唔想比利時這支非豪強爬頭,作為荷迷的我會很失落!!

話時話 今年英格蘭係繼續66年奪冠之後第一次成績好過德國
值得開心嗎

值得開心嗎
林仔 發表於 2018-7-2 15:58

德國和西班牙今屆世界盃完全是hea踢,部份球員行行企企,根本是欺騙入場睇波的球迷!!

值得開心嗎
林仔 發表於 2018-7-2 15:58

其實係撞啱今年隊德國真係垃圾到冇人有

Neymar啲戲好浮誇
勁唔想佢贏到世界杯lo

今場幾好睇, 賽果算正常