返回列表 發帖
都係雙牙先好睇

回復 36# universal

C朗如日中天無庸置疑,我都覺得西班牙追平1:1後明顯返返嚟,不過迪基亞真係收皮啦,重話最佳門將,真係好笑,賴個波

德國垃圾到,梅拿、奧斯爾、達斯拿、華拿四個都唔知係度做乜

C朗神射手啦,美斯真係回塘喇

美斯無心戀戰咁,等退休
TheOcean 發表於 2018-6-22 22:06

唉,垃圾教練、垃圾隊友、落形美斯,呢隊阿根廷真係一個悲劇,而家分分鐘包尾出局

下半場開波無耐比利時已經4-1突尼西亞

呢場初時你仲見到突尼西亞仲有火既, 但傷完兩個之後......
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-23 21:17

其實兩隊都踢得好有火,不過盧卡古真係太勁....傷呢啲無計

文在寅都去咗睇

但今日輸左兩粒喎
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-24 00:58

1-2 full-time

都係靠民仔,但太遲啦
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-24 01:09

墨西哥咁都畀佢偷到雞

德國成隊波真係會睇到個人燥
奧燒同無落場無分別,高美斯梅拿亂曬,亂咁橫傳,踢乜都死啦
德國始終都係唔會喺俄羅斯贏,二戰歷史宿命

阿根廷真係睇低一線, 尋晚睇左尼日利亞個場少少, d組織鬆散到無人有。。。 ...
kevinlai1621 發表於 2018-6-28 00:34

反而覺得尼日利亞踢得好
亞軍廷呢場擺明Rojo幫返美斯

德國隊今年世界盃的表現和四年前比真係天與地,主要是那些四年前奪冠的球員心態已經改變了, 除了對瑞典下 ...
universal 發表於 2018-6-28 08:24

你解釋我聽點解唔用史特根同Sane……
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-28 11:03

用人唯親

日本出到線真係好彩

德語解:無話可說真係應到呢……
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-29 00:30

Without words!

下場對事但一邊都未必咁好命
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-29 00:28

叫做幫亞洲攞返少少彩,不過歐洲球隊好難鬥,個身位都唔同

世界盃十六強已經正式產生,上半區除了日本較弱外,其他七隊都是強隊,可以說是超級死亡半區。
下半區只有 ...
universal 發表於 2018-6-29 09:49

英格蘭次名出線,真係要靠哈利簡尼carry喇......

哥倫比亞唔易啃架
酷愛903 發表於 2018-6-30 14:24

南美波不嬲難打
不過今屆真係好多不可思議,荷蘭意大利都入唔到.....

亞軍廷呀亞軍廷..............................

小天使1:1了
Evan@LaRossa 發表於 2018-6-30 22:42

2:2 不過真係世界波啊,世界級對壘

無喇.....雖然今年隊阿根廷入到16強我都覺得超額完成....

球王登機了.....

法國對阿根廷這場十六強大戰可以說是近幾屆世界盃中最精彩的一場!!
universal 發表於 2018-7-1 00:17

阿根廷咁都追返4-3真係已經好好嘢
同班後生鬥跑真係無得鬥,尤其是包皮得19歲,大把世界

不過阿根廷條中場同後防 ,唉

已經見到好多meme
hehehaha 發表於 2018-7-1 00:14

陣間等埋蘇亞雷斯一齊返去休息踢下年西甲

估唔到最後係兩個一齊走........

咁都半場和....

下半場好悶...

英超第一門將:迪基亞

話時話 今年英格蘭係繼續66年奪冠之後第一次成績好過德國
值得開心嗎
林仔 發表於 2018-7-2 15:58

其實係撞啱今年隊德國真係垃圾到冇人有

英格蘭做乜又係要等到互射十二碼......

法國啲波靚到

先要過巴西,再黎問俄佬
Evan@LaRossa 發表於 2018-7-7 00:02

巴西,想巴西贏,但係想屁馬輸

b01091018 發表於 2018-7-7 00:10

由2006年至今屆世界盃巴西已年續四次淘汰賽輸給歐洲球隊!!

其實現在的巴西已經是名大於實,特是是出唔到 ...
universal 發表於 2018-7-7 12:39

唔使好似上屆咁臨尾畀人大炒自取其辱已經好好,不過屁馬今屆都係繼續自取其辱

英國個龍好嘢

賽前已一早貼法國和英格蘭能殺入決賽!!
兩隊今屆都有兩個共通點,就是整體戰術做得很出色,而且球員比較 ...
universal 發表於 2018-7-11 17:15

其實比利時早段都ok,不過後尾成隊波就畀法國佬撳住嚟打

係咁回傳畀Pickford想玩死佢咩

次次都要驚下
JasOh103 發表於 2018-7-12 03:10

追和,唉成隊波亂曬

今屆世界盃決賽是法國對克羅地亞!!!

賽前根本無人估到克仔會殺入決賽,始終不是傳統豪強,今次克仔可以 ...
universal 發表於 2018-7-12 09:18

英格蘭自己攞嚟

比個super搞衰曬

不過England下半場真係踢得好差好差
睇到好火
你話死守又唔係 攻/傳 ...
JasOh103 發表於 2018-7-12 04:17

一畀人追和,成隊怯曬,唉

傷心到變形
不過真係踢得差
John 發表於 2018-7-12 04:41

真係要引用打和一句:

英格蘭下半場真係唔知想點及想踢乜,如果想守住1:0賽果至完場,下半場那個失波就極度不應該,後防應該要嚴 ...
universal 發表於 2018-7-12 13:42

後防吉曬,又係咁回傳畀pickford,有幾次都好危

呢場決賽真係有今生無來世