返回列表 發帖

各大流行榜@2018/06/09

TVB勁歌金榜@2018/06/09

RK LW Songs       Singers
01 03 男人背後      周柏豪
02 04 後來沒有你     Rainky蔚雨芯
03 05 偷聽情歌      胡鴻鈞
04 06   逆天                   鄭俊弘
05 07 放肆                   謝霆鋒
06 08 騎膊馬                泳兒
07   NE  天才兒童1985      張敬軒
08 09   聽雪落淚             HANA菊梓喬
09 10   經得起變化          布志綸
10 NE   重光紀念日          林欣彤

903專業推介@09/06/2018
RK LW  Songs               Singers
01   05   Run Away   陳蕾
02   18   重光紀念日   林欣彤
03   04   放工未     陳詠謙
04   08   小問題     Aga
05   12   從世界到我家  林奕匡
06   03   天才兒童1985  張敬軒
07   Ne   天空塌下前   per se
08   11   極夜後     何韻詩
09   02   年輕的我們   野仔
10   19   橙海      Supper Moment
11   07   橡筋      周國賢
12   15   半天空檔    洪嘉豪
13   09   男人背後    周柏豪
14   17   一切天空早注定 鄭融
15   06   毛球      葉巧琳
16   16   單身狗     李克勤
17   14   無限大     陳柏宇
18   Ne   哪兒      小塵埃
19   Ne   大肆慶祝    陳嘉茵
20   13   經得起變化   布志綸

中文歌曲龍虎榜@2018/06/09
RK LW  Songs                                   Singers
01  02  黑彩虹      鄭欣宜
02  04  男人背後     周柏豪
03  12  經得起變化    布志綸
04  06  天才兒童 1985   張敬軒
05  08  重光紀念日    林欣彤
06  05  橙海       Supper Moment
07  10  單身狗      李克勤
08  11  放工未      陳詠謙
09  13  騎膊馬      泳兒
10  03  Run Away    陳蕾  feat. Jan Curious
11  18  深化危機     Dear Jane
12  01  生涯規劃     衛蘭
13  15  未來紀念館    Robynn & Kendy
14  19  無限大      陳柏宇
15  17  青玉案      胡琳
16  20  恐怖情人     許廷鏗
17  NE  毛球       葉巧琳
18  NE  偷聽情歌     胡鴻鈞
19  NE  窮我一生     李晧軒
20  NE  神奇女俠     J.Arie

新城勁爆本地榜@2018/06/09
RK  LW Songs      Singers
01 07 經得起變化   布志綸
02 04 騎膊馬     泳兒
03 08 回到以前    HANA
04 06 天才兒童1985   張敬軒
05 10 重光紀念日   林欣彤
06 01 男人背後    周柏豪
07 09 一生無求    薛凱琪
08 11 從前慢     葉麗儀
09 18 紅白黑     HotCha
10 12 青玉案     胡琳
11 13 無限大     陳柏宇
12 14 偷聽情歌    胡鴻鈞
13 NE 精裝追女仔   吳業坤
14 15 豐收      明歌知欽
15 NE Run Away   陳蕾
16 19 苦情俠     鄧思朗
17 NE 恐怖情人    許廷鏗
18 20 半天空檔    洪嘉豪
19 NE 深化危機    Dear Jane
20 NE 冇得解     劉浩龍

老老實實
Ap版應該玩埋今年就摺得
隨時今年都過唔到
HINZ TOP 20 Week 19
01 Ten Reasons - 方大同
02 橙海 - Supper Moment
03 Run Away - 陳蕾

老老實實
隨時今年都過唔到
hinz 發表於 2018-6-10 11:29

冇人mark AP?

不過依家903都唔跟AP上榜+頒獎
太認真mark+討論嚟盞激自己
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

[消息指] 第三十屆太陽計劃主題曲: 分享的勝利 - Supper Moment, Gin Lee
作曲 Supper Moment
作詞 李敏
編曲 王雙駿, Adrian Chan
監製 王雙駿, Adrian Chan

冇人mark AP?

不過依家903都唔跟AP上榜+頒獎
太認真mark+討論嚟盞激自己 ...
mosesming 發表於 10/6/2018 11:32
牙叔禾刀老啦 Z_Z

節目又唔好聽播歌又唔係特別多都無乜主動走去聽嘅興趣啦BTW
做野完整少少好無。
Music Awards 完整得獎名單
Music Picks Week 23 (09/06)
1. Run Away - 陳蕾  2. 天空塌下前 - per se  3. 人妻的偽術 - 謝安琪

ap版汁咗903应该好开心吧,你哋班友年年0及住晒,搞到我做数都做唔到,无人mark ap仲唔任我颁?
脱粉张敬轩,以后无必要上lee度睇ap

牙叔禾刀老啦 Z_Z

節目又唔好聽播歌又唔係特別多都無乜主動走去聽嘅興趣啦BTW ...
kwanie 發表於 2018-6-10 12:08

依家靠電台播歌「推介」好音樂真係死得
我自己上網搵好過

可以預期CM放棄咗AP版之後
903都會變成一個wfc嘅頒獎禮
而CM就要轉型做自家音樂榜
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

點解"恐怖情人"最尾段音樂直頭係"街燈晚餐"開頭段音樂
100% 相信首歌其實係比衛蘭唱的
如果係衛蘭唱應該正好多
我唱歌不感動吧 我唱歌不催淚吧
內心的掙扎 殘留歌中聽見嗎.....
姑且體貼到我竭力地為你聲沙

點解"恐怖情人"最尾段音樂直頭係"街燈晚餐"開頭段音樂
100% 相信首歌其實係比衛蘭唱的
如果係衛蘭 ...
dom 發表於 2018-6-10 12:30
根本就系,怀疑连词都系写比卫兰,里面d直白式喷词同果d咩我想敲穿你门口一样样,首歌似系女仔角度写既,不过俾佢唱又几岩喔

其實Janice 應該冇同雷頌德不和丫
點解過左華納後唔再試用下佢的作品。
其他華納歌手都用得。
如果華納想谷恐怖情人入十大的話,建議同janice 整返首合唱版
我唱歌不感動吧 我唱歌不催淚吧
內心的掙扎 殘留歌中聽見嗎.....
姑且體貼到我竭力地為你聲沙

商台:希望有日冠橙海
港台:兩台冠,好
新城:坤哥成績應該會唔錯
無綫:四台冠在望!!
潛在四台冠:男人背後、天才兒童1985
小企鵝推介冠軍快訊 2018W23
華語榜:七尺之下 - Kolor
外語榜:Noisy - Dough-Boy
AP榜:男人背後 - 周柏豪

ap版汁咗903应该好开心吧,你哋班友年年0及住晒,搞到我做数都做唔到,无人mark ap仲唔任我颁? ...
54320笨 發表於 2018-6-10 12:11

容祖兒可以女金到2046、正
《Gin Lee First Of All》反應熱烈,現加開6月24日一場

其他華納歌手都用得。
如果華納想谷 ...
dom 發表於 2018-6-10 12:56

可以佢想試新嘢佢同Mark Lui嘅歌本身都好多

超勁重槌TBB下wk冠都係文豪
其實係咪難聽到要用到扼人入去呢招?

容祖兒可以女金到2046、正
fifty1205 發表於 2018-6-10 13:17

過去10幾年有人mark ap 都係祖祖女金啦
My top favourite songs in 2016:
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=12341&pid=964517

男人背後能否四台冠就要看柏豪同903DJ有幾Friend
聽著誰 看著誰 抱著誰 放下誰 怨著誰 愛著誰 接受誰 厭倦誰.......最後誰 掛念誰 我是誰
一扇門是我  可凱旋四方 不怕前面對著那路  不夠康莊

超勁重槌TBB下wk冠都係文豪
~蛋撻~ 發表於 2018-6-10 13:22

大把歌等緊冠,應該唔會啩
聽著誰 看著誰 抱著誰 放下誰 怨著誰 愛著誰 接受誰 厭倦誰.......最後誰 掛念誰 我是誰
一扇門是我  可凱旋四方 不怕前面對著那路  不夠康莊

其他華納歌手都用得。
如果華納想谷 ...
dom 發表於 2018-6-10 12:56

首歌咁悶 唔好玩janice啦

出新歌好過
My top favourite songs in 2016:
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=12341&pid=964517

點解單身狗仲未上 997 同 tvb? 本來仲看好會系四台冠

點解單身狗仲未上 997 同 tvb? 本來仲看好會系四台冠
xteve 發表於 2018-6-10 14:37

997 = 拉闊

xteve 發表於 2018-6-10 14:37

tvb唔會冠噶

大把歌等緊冠,應該唔會啩
hkwilliamsiu 發表於 2018-6-10 13:27

最少第二位唔係

AP執埋,CM估計更少人上了
舊post可能會開得更多
learn from the past

放工未死得未,903成日狂播埋d垃圾歌

fengzhizi9225 發表於 2018-6-10 15:51

我日日上嚟只係為咗睇大家愛煎
唔睇AP㗎

fengzhizi9225 發表於 2018-6-10 15:51

無ap, 可能年尾睇得好驚喜

留意到今年903未冠過六字歌 沒有人是孤島同從世界到我家都死咗 睇黎自我感覺還好都會hea播!

乜要摺埋咩
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 25
1. 黑彩虹 2. 天才兒童1985 3. 心之科學

老老實實
隨時今年都過唔到

咩事

都冇人mark AP
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

老老實實
隨時今年都過唔到
hinz 發表於 2018-6-10 11:29 AM

都冇人mark AP
Eddie8848 發表於 2018-6-10 06:31 PM

鬼咩
設埋咁高門檻
搞到想mark啲人入唔到去
啲舊人又心灰意冷
好似好巴閉咁
而且宜家都無人care喇
唔摺就假啦
美祖接班人美霏幾時再踏紅館呀?

老老實實
隨時今年都過唔到

說句再見 告別在熟悉的小街角 相識的老地方
Week 3: Robynn & Kendy - 世界對我們
Week 4: Nowhere Boys - 地心吸力
Week 5: 側田 - 咖啡因萬歲

樂壇都就快執埋

唔再mark ap,903頒獎禮關注度會低好多好多。
傳媒唔會知邊個lead緊,加上失咗呢到promote 903嘅途徑。
不過903咎由自取啦。

至於cm,可能係時候諗轉變吓,諗吓較側重903係咪ok嘅時候掛。
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙
2017你心目中的金銀銅 調查
https://goo.gl/forms/Qgp5awrtnzgyAai43
回應後可見暫時結果

唔再mark ap,903頒獎禮關注度會低好多好多。
傳媒唔會知邊個lead緊,加上失咗呢到promote 903嘅途徑。
不 ...
liebe 發表於 2018-6-10 19:15

咁事實903係四台最受關注,無咩好側唔側重

其实可以mark埋YouTube views或者iTunes 或者其他串流平台d销量,觉得呢个比较贴合实际,好大程度上反应年轻人口味,有乜理由d新人或者3456线果年明明最hit,乜奖都无,其他地区d新人爆红,当年就扫奖了,就系上面d人阻住晒,搞到乐坛一潭死水。仲有rthk个颁奖礼折埋啦,2018年男女歌手仲颁比陈奕迅容祖儿

牙叔禾刀老啦 Z_Z
kwanie 發表於 2018-6-10 12:08

睇見呢句,有種好唏噓嘅感覺
好難習慣冇左 kwanie 啲數據嘅 CM :(
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

鬼咩
設埋咁高門檻
啲舊人又心灰意冷
好似好巴閉咁
唔摺 ...
Qmen 發表於 2018-6-10 18:41

乜有門限噶
以為係有身份證都入得ge tim
41. 想守總有道理 想走總有藉口
Week25
bong2017
1窮我一生2橙海3年輕的我們

鬼咩
設埋咁高門檻
啲舊人又心灰意冷
好似好巴閉咁
唔摺 ...

友壇都摺咗啦~~
話唔定好快到呢度~

都唔熱播自我感覺還好
所以完全唔想mark

友壇都摺咗啦~~
話唔定好快到呢度~
kenny1102 發表於 2018-6-10 19:47

以前都摺左一次

其实可以mark埋YouTube views或者iTunes 或者其他串流平台d销量,觉得呢个比较贴合实际,好大程度上反应年 ...
54320笨 發表於 2018-6-10 19:28

其實以前有mark , 不過已經無人update同無人care.

鬼咩
設埋咁高門檻
啲舊人又心灰意冷
好似好巴閉咁
唔摺 ...

Ap摺埋代表樂壇真正玩完,之前演唱會要門鑑多餘,要做會員先可知道演唱會資料搞笑,現在連ap都要咩門鑑,你唔係以為ap好吸引到歌迷做會員?連ap都唔完全對外公開,憑咩監察903?憑咩話側田被903調走男金?

友壇都摺咗啦~~
話唔定好快到呢度~
kenny1102 發表於 2018-6-10 19:47

會唔會考慮開番個別歌手討論區,重有開post 條件唔好set得太嚴,例如要歌手當期時有歌上榜先比開post, 同唔比討論歌以外的topic, 只要唔好駡戰便ok了。以前熱鬧好多的。

睇見呢句,有種好唏噓嘅感覺
好難習慣冇左 kwanie 啲數據嘅 CM :(
Bluejays 發表於 2018-6-10 19:29

唔經唔覺我都上左呢度差唔多十年

唔經唔覺我都上左呢度差唔多十年
abcxyz302006 發表於 2018-6-10 20:37

我都來咗10年啦 日日來睇ap 但係好多權限都冇哈哈哈

我都來咗10年啦 日日來睇ap 但係好多權限都冇哈哈哈
metay1320 發表於 2018-6-10 20:38

記我以前timmy仲有個網定期更新ap

乜有門限噶
以為係有身份證都入得ge tim
b01091018 發表於 2018-6-10 07:38 PM

以前就無
自從某年年尾有傳媒人攞ap資料做新聞就設門檻啦
開始都可以入到去
之後就唔知點解變咗入唔到
仲要咩貢獻50以上註冊21天以上等門檻
註冊天數就理解
但貢獻什麼鬼的根本唔知點先可以達到
變相無得睇同mark ap

友壇都摺咗啦~~
話唔定好快到呢度~
kenny1102 發表於 2018-6-10 07:47 PM

呢度唔洗摺啦
系ap版啫
宜家主要靠呢度緊貼樂壇動向
又有得討論
雖然有罵戰但都系開心事嚟
尤其系各種生活工作壓力下
呢度好減壓下
同埋上呢度已經變成每日必做事情
無咗會好空虛嘎

會唔會考慮開番個別歌手討論區,重有開post 條件唔好set得太嚴,例如要歌手當期時有歌上榜先比開post, 同 ...
Ching2015 發表於 2018-6-10 08:35 PM

超級贊成你呢個建議
好掛住呀
希望論壇管理人員可以接受啦