返回列表 發帖
清一色慢歌

dongbb2332 發表於 2018-6-18 00:29

期待聖誕節隻快歌EP!

期待聖誕節隻快歌EP!
hehehaha 發表於 2018-6-18 01:10 AM

真定假?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

清一色慢歌

dongbb2332 發表於 2018-6-18 00:29

試聽完,好失望。3首派台歌似乎仲搶耳過未派台嘅
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

試聽完,好失望。3首派台歌似乎仲搶耳過未派台嘅
fifty1205 發表於 2018-6-18 01:26

天地一沙鷗史上最低音

真定假?
Qmen 發表於 2018-6-18 01:22

我聽日send email去環球suggest下

我聽日send email去環球suggest下
hehehaha 發表於 2018-6-18 01:29

good news from you

good news from you
Nathan 發表於 2018-6-18 01:32
真定假?
Qmen 發表於 2018-6-18 01:22

原來大家都鍾意Gin唱快歌

原來大家都鍾意Gin唱快歌
hehehaha 發表於 2018-6-18 01:35 AM

求之不得
靠你啦

其實環球對堅lee真係唔錯咯
上半年話曬都出到九首歌
對比迦妹得兩首咋(無期&小問題)
我祈求美雅拎女銅一定要發生

其實環球對堅lee真係唔錯咯
上半年話曬都出到九首歌
對比迦妹得兩首咋(無期&小問題) ...
787491313 發表於 2018-6-18 12:22

咁有人要重質不重量 擺款唔唱人地寫既歌但係自己作又慢到死 都冇辦法ga
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

天地一沙鷗好似唔錯

天地一沙鷗史上最低音
hehehaha 發表於 2018-6-18 01:28

Big hits呢?!

Big hits呢?!
stephybest 發表於 2018-6-18 14:30

很堅強
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

對vincent chow嘅melody有信心
抱夢嗰首好似都幾好聽

天地一沙鷗啲低音幾好聽

未派個3首似乎仲悶過派左但唔hit個3首

班gin fans唔好再插環球派歌差喇

咁有人要重質不重量 擺款唔唱人地寫既歌但係自己作又慢到死 都冇辦法ga ...
JasOh103 發表於 2018-6-18 12:37 PM

慘得過人家首首精品又hit
某人九首歌又如何
咪一樣無存在感
難怪要很堅強很堅強很堅強很堅強啦

咁有人要重質不重量 擺款唔唱人地寫既歌但係自己作又慢到死 都冇辦法ga ...
JasOh103 發表於 2018-6-18 12:37

其實我唔明你死撐d乜

上半年gin lee同aga之間勝負已經好明顯

環球態度上既轉變大家都睇得出

你作為fans既唔係俾改善建議佢 而係令佢繼續自我感覺良好 係害緊佢

慘得過人家首首精品又hit
某人九首歌又如何
咪一樣無存在感
難怪要很堅強很 ...
Qmen 發表於 2018-6-18 17:08

很堅強肯定hit過無期喎
有邊個唔識唱個副歌呀
你喺街度問下人點唱無期 我信連哼都哼唔出啦

連一場紅館都開唔到既暗星好心就算吧啦
仲要靠一姐做嘉賓先入到去

講存在感 你睇下邊個多廣告d

其實我唔明你死撐d乜

上半年gin lee同aga之間勝負已經好明顯

環球態度上既轉變大家都睇得出

你作為fa ...
kayzzz 發表於 2018-6-18 17:14

都真係幾明顯架
銷量榜用隻精選碟都夠同Loony鬥長命
紅館演唱會場數2:0 年頭頒獎禮又險勝一獎
除左AP暫時領先之外都唔知贏左啲咩

你作為香港樂迷唔係推一個唱得之人 而選擇撐唱live好似一pat屎咁既歌手 係害緊個樂壇

都真係幾明顯架
除 ...
JasOh103 發表於 2018-6-18 18:40

佢食緊老本咋

你繼續自high啦 bye

佢食緊老本咋

你繼續自high啦 bye
kayzzz 發表於 2018-6-18 18:43

很堅強係老本?廣告又係老本?半年九首新歌又係老本?

很堅強係老本?廣告又係老本?半年九首新歌又係老本?
HOTMAN 發表於 2018-6-18 19:31

Bb 你應該認真考慮重考中文dse

食老本係回應以下兩句

精選碟係舊歌
紅館係食住上兩年環球硬捧佢出黎小小既人氣
連上個年度既頒獎禮成績都搬出黎仲唔係老本

食老本係回應以下兩句

紅 ...
kayzzz 發表於 2018-6-18 19:40

邊位歌手唔食老本? 咁都拎黎講

適合睡眠時播放既好音樂

食老本係回應以下兩句

紅 ...
kayzzz 發表於 2018-6-18 19:40

原來上兩年個d都叫老本 你真係夠哂live in the moment架啫

適合睡眠時播放既好音樂
bagfgfcde 發表於 2018-6-18 20:06

聽第一首如果瞓緊都比佢嘈醒喎
嗌到勁大聲

嗌到勁大聲
hehehaha 發表於 2018-6-18 20:09

夢境都有起承轉合

嗌到勁大聲
hehehaha 發表於 2018-6-18 08:09 PM

系扎醒至啱

夢境都有起承轉合
bagfgfcde 發表於 2018-6-18 20:14

咁又岩呀 Gin Lee既碟真係有哂起承轉合 邊似得某d單曲collection咁求其炒埋一碟

原來上兩年個d都叫老本 你真係夠哂live in the moment架啫
HOTMAN 發表於 2018-6-18 20:08

簡單講係話佢今年d歌唔 _ 掂呀 bb

咁又岩呀 Gin Lee既碟真係有哂起承轉合 邊似得某d單曲collection咁求其炒埋一碟 ...
HOTMAN 發表於 2018-6-18 20:20

系牙
Gin Lee係香港既歌手生涯都系甘

Gin Lee = 起
BeGin = 承
LITM = 轉
今次呢隻 = 合

過埋今年翻得去大馬架啦

邊位歌手唔食老本? 咁都拎黎講
Garfield 發表於 2018-6-18 20:02

最食老本咪係搵邊個作歌都要CC曲式個位偽人囉
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

最食老本咪係搵邊個作歌都要CC曲式個位偽人囉
fifty1205 發表於 2018-6-20 16:54

Kay?
Love Mag Love Joey

今晚決定唔訓了 只聽呢隻碟

今晚決定唔訓了 只聽呢隻碟
HOTMAN 發表於 2018-6-20 21:45

有冇為咗可以早一個鐘聽開返個Apple music account?

人間鬍子side track feel好重
天地一沙鷗sell唱功,開頭勁低音
抱夢而活個melody最易入口

將沙拋給一片海真係好好聽

http://www.joox.com/hk/en/single/Xfk6ib7ONcgHBJPU3ga6ag==
竟然唔駛vip

天地一沙鷗好正喎好大歌feel, 算易上口
前三首都係怨婦 後面三首就好fresh好舒服

抱夢而活好正丫

人間好好聽呀
唔好再叫啦好心

呢啲氣聲都夠贏

痴線點解唔plug天地一沙鷗????
旋律好聽,夠Pop夠大氣
起碼有翻BMA時期派台歌質素
環球你冇嘢下?

有冇覺得很堅強唔同左?
編曲?重錄?
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

天地一沙鷗好高質喎 早應該換監製啦 (可唔可以集氣求換監製)
其實係無plug果三首都好掂

救命
聽日開始要LOOP定TRACK4,5先得
不過唔睇好演唱會會唱
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

點解會有人投訴環球派歌
派左個3首明顯係搶d個3首
無派個3首啱班fans係屋企慢慢聽 街客根本唔會慢慢煲個3首

點解會有人投訴環球派歌
派左個3首明顯係搶d個3首
無派個3首啱班fans係屋企慢慢聽 街客根本唔會慢 ...
kayzzz 發表於 2018-6-21 00:49

你啱
希望環球有一日會搶到類似心之科學呢類歌比牙煎唱
派左個3首實在唔掂
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)