返回列表 發帖
天地一沙鷗好似另一個阿堅想寫嘅主題
但夕爺選擇將首好詞畀呢個堅
將"傻孩子 怎麼啦"畀另一個堅
堅Lee=真愛 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-6-21 15:41

好明顯另一個阿堅唱唔起啲正詞正歌啦
比佢唱只會浪費左一首好歌
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

CD Warehouse $79, 無海報送
反而隔離 LUNA 第二版 大大隻字話附送海報
好明顯一姐已經換咗人 ...
616.1314 發表於 2018-6-21 14:32

又話 首批附送海報一張??!

癡線《抱夢而活》佢咁大聲將「妄想」讀咗做「往想」監製都聽唔到

癡線《抱夢而活》佢咁大聲將「妄想」讀咗做「往想」監製都聽唔到
just11256 發表於 2018-6-21 19:55

Joox的歌詞係出「枉想」,就咁聽好似無唱錯......
利申等23號演唱會買碟先知真正的歌詞

btw 天地一沙鷗最後一段副歌果句係「應該追逐高飛的霸氣」定「應該追逐高飛的把戲」﹖
Gin唱了把戲,但歌詞係出霸氣......

回復 153# stephybest

Luna ( Thomas 火车头)海报这么丑,谁要啊
Love music life

btw 天地一沙鷗 ...
johnny0113 發表於 2018-6-21 20:12

接住痴心喎,應該係痴心妄想啦
潘源良又玩嘢,瘋狂出啲唔啱音嘅詞,例如 chorus 個「漫長」

天地一沙鷗頭兩句低音唔係咁夾首歌

just11256 發表於 2018-6-21 19:55

癡心枉想

btw 天地一沙鷗 ...
johnny0113 發表於 2018-6-21 20:12

把戲

Gin Lee = talent
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

有冇機出第二版

悶到...聽返Live in the Moment好過。

天地一沙鷗其實就咁叫沙鷗唔係仲好咩
呢首應該plug 啦,plug 咩信

天地一沙鷗其實就咁叫沙鷗唔係仲好咩
呢首應該plug 啦,plug 咩信
victor1991415 發表於 2018-6-21 22:20

<天地一沙鷗>系小說黎

lol 上年出Live in the moment d人話BeGin正d
現在出B&B就話LitM正d
TheOcean 發表於 2018-6-21 22:30

我個人都鐘意LITM多啲呢隻EP冇咩太大既驚喜

今日忙到不知幾點
都無時間去支持堅堅

暫時我都係,開頭仲以為會有類似潛水R&B或者芝麻開門既歌, 今次爭個好既concept, 我寧願你玩咩三部曲 ...
TheOcean 發表於 2018-6-22 00:32

結果成隻EP最搶既一首歌就係很堅強很堅強很堅強很堅強Gin Lee嗰隻同名大碟反而先係佢應該做既碟,多K歌

我就覺得成隻碟都好悶咯⋯⋯
Gin Lee把聲現場好聽過錄音室
唱功係靚但唔係soft,反而覺得好嘈好un耳
真係寧願多聽一百次我本人
我祈求美雅拎女銅一定要發生

我去cd warehouse 無得賣

Nathan 發表於 2018-6-22 21:11

下?!咁好賣?

環球員工咁快手。派完貨轉頭又買返晒。
好似Alan伯伯咁環球自稱賣晒但仲可以重上銷量榜。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

Gin Lee - 天地一沙鷗 YouTube link

天地一沙鷗同抱夢而活plug得啦 首信真係

下?!咁好賣?
stephybest 發表於 2018-6-22 21:28

唔知係無拎到貨,定賣曬

不過聽日紅館外實大把貨

Nathan 發表於 2018-6-22 21:11

我都係呀 斷貨乎?

唔知係無拎到貨,定賣曬

不過聽日紅館外實大把貨
Nathan 發表於 2018-6-22 22:06

你入去時係咪播緊Gin Lee?
門口有冇人頭咁大的海報咪知佢到左貨未囉
我們都是這樣長大的

環球員工咁快手。派完貨轉頭又買返晒。
好似Alan伯伯咁環球自稱賣晒但仲可以重上銷量榜。 ...
dom 發表於 2018-6-22 21:40

環球入面好多gin fans?

我都係呀 斷貨乎?
星夢情真 發表於 2018-6-22 22:17

應該係廷期...我琴日去睇無 今日問CD WAREHOUSE人話未出

天地一沙鷗同抱夢而活plug得啦 首信真係
yoshy 發表於 2018-6-22 21:57

好心環球即刻轉plug天地一沙鷗/抱夢而活啦自我感覺還好完全拖後腿feel,咁都執到個冠軍歌返黎,仲唔派第二首力挽狂瀾,說好的女銀呢!

呢幾日狂loop天地一沙鷗
越聽越火滾
咁大歌格走去派信 umg垃圾

我係德福hmv見到好似賓賓的綠衣女士試聽gin lee新碟時自high忘我跳舞
iamsingingwong 發表於 2018-6-23 15:52

估唔到aga原來咁愛佢同公司一姐

我係德福hmv見到好似賓賓的綠衣女士試聽gin lee新碟時自high忘我跳舞
iamsingingwong 發表於 2018-6-23 15:52

我都話唔可以睇少Gin Lee,  Fans 多到無分國籍遍佈各地。唔係賣碟點會咁利害,唱片公司員工一樣好努力。
我們都是這樣長大的

我都係喺德福HMV見到有呢隻碟 但其他舖頭無 係咪只得HMV有入貨

其實係gin lee黎
隻碟好悶,不如試下揾aga整成隻碟可以嗎

聽完全碟,心目中嘅排名係咁:
自我感覺還好=抱夢而活>天地一沙鷗>信=很堅強>人間鬍子

6首歌賣$7X今時今日都算幾平下
包裝一般

btw, 信 真係好噪好un耳
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

其實係gin lee黎
隻碟好悶,不如試下揾aga整成隻碟可以嗎
joshua 發表於 2018-6-23 17:23

隻碟好好聽
希望唔好搵aga
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

快d出第二版,好想真正擁有天地一沙鷗

環球plug歌玩死gin

Gin Lee - 天地一沙鷗 YouTube link
hv8638 發表於 2018-6-22 21:43

成首感應咁,umg咁都唔派

成首感應咁,umg咁都唔派
cathay1996 發表於 2018-6-24 18:30

演唱會新Plug又唔唱,依首又唔唱。究竟環球班人系咪弱智?
FF緊如果沙鷗四月哥時plug,加個感人有話題性嘅MV,演唱會整個好靚嘅performance,hit song confirmed!

演唱會新Plug又唔唱,依首又唔唱。究竟環球班人系咪弱智?
FF緊如果沙鷗四月哥時plug,加個感人有話題性 ...
loowee 發表於 2018-6-24 19:19

環球A&R係jose會員呀
邊會咁好

其實有無話邊首係今次演唱會主題曲?