返回列表 發帖
天地一沙鷗 唔似係903杯茶 情況有d似別來無恙
派人間鬍子 應該似會播 ...
dicksonkwok 發表於 2018-8-4 01:24

慘希望903 上下兩三個星期榜尾
而家GIN 嘅ap都唔夠二百
睇嚟女金無望
唔知佢仲有幾多貨仔喺手 可以有新歌派台呢?
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

慘 gingin 俾eason首歌搶晒d ap

隻碟跌埋落第9

各位手足快d買番十幾廿隻啦

希望可以證明903係幾咁bad taste 同證明班盲反既幽默係幾咁容_ _式可笑

同意,但我都唔明點解ban得咁勁。佢連AGA個數都仲有一段距離,況且最後唔似會俾AGA女金。
最驚就係要留返 ...
Serendipity 發表於 2018-8-4 17:41

算吧啦 人地連首咁既demo都有mv 天地就得slideshow 明顯有quota都唔會過落gin度

算吧啦 人地連首咁既demo都有mv 天地就得slideshow 明顯有quota都唔會過落gin度 ...
HOTMAN 發表於 2018-8-4 23:15

Talents only

應該派咩都唔會播
好明顯很堅強之後係bam得好勁
John 發表於 2018-8-4 01:33

點解要咁做?

點解要咁做?
kenneth 發表於 2018-8-5 00:02

容祖兒
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

容祖兒
John 發表於 2018-8-7 01:08

萬惡雞容搞禍個場

評分人數

發覺被瘋狂吹捧既天地一沙鷗雖然好聽但唔cum聽 都係很堅強 自我感覺還好 抱夢而活好聽d

環球快啲貨金啦 我家煎煎要攞至尊碟
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

發覺被瘋狂吹捧既天地一沙鷗雖然好聽但唔cum聽 都係很堅強 自我感覺還好 抱夢而活好聽d ...
HOTMAN 發表於 2018-8-13 16:04

x2, 聽厭左了

發覺被瘋狂吹捧既天地一沙鷗雖然好聽但唔cum聽 都係很堅強 自我感覺還好 抱夢而活好聽d ...
HOTMAN 發表於 2018-8-13 16:04

抱夢而活 is the best
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

x2, 聽厭左了
cathay1996 發表於 2018-8-14 17:34

沙鷗厭咗X3,唔噤聽

沙鷗厭咗X3,唔噤聽
cheungsiuming 發表於 2018-8-14 22:31

x4, 人間鬍子最cum聽 903應該都buy

一個二個睇到天地一沙鷗多好評就話聽厭
冇好評個啲就踩話悶歌 幾星期後先話越聽越正

Gin Lee sweetie I’m so sorry
香港樂壇真係唔deserve你
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

x4, 人間鬍子最cum聽 903應該都buy
samuel1993 發表於 2018-8-14 22:48

今時今日903Buy唔Buy其實真係唔洗睇得咁重

今時今日903Buy唔Buy其實真係唔洗睇得咁重
cheungsiuming 發表於 2018-8-14 23:49

903係Buy人多D

一個二個睇到天地一沙鷗多好評就話聽厭
冇好評個啲就踩話悶歌 幾星期後先話越聽越正

Gin Lee sweetie I’m ...
JasOh103 發表於 2018-8-14 23:02

可能天地一沙鷗由一開始既70分跌到50分
其他歌就由負分升到有10分 所以先會有咁既錯覺

沙鷗好襟聽喲
到而家都會間中禁出黎聽
其他五首已經掉左落垃圾桶 bye

原來唔覺唔覺
自我感覺還好都已經80萬view
成績幾好
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

原來唔覺唔覺
自我感覺還好都已經80萬view
成績幾好
John 發表於 2018-8-18 01:51

其实GINLEE派台成绩同演唱会叫座力,应该系二线偏上   虽然未大红,但至少都在积累粉丝base
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

美煎話演唱會影音產品9月嚟啦
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

人間鬍子越聽越好聽
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

想食堅姐整既馬拉雞

最近中意聽抱夢而活

人間鬍子 真係超好聽

天地一沙鷗真係寫得好好!

又話會有自我感覺還好live既?

抱夢而活好適合夜晚散步聽
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

人間鬍子好適合訓覺前聽
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

天地一沙鷗好適合全家一齊聽

終於要同呢個era道別
係估唔到同一年之間發生
任務完成啦 有hit歌 有燒車MV 有三台冠 有fan favorite 有高質side track
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

唔知隻碟最尾銷量有冇20000隻?

唔知隻碟最尾銷量有冇20000隻?
John 發表於 2018-10-2 11:11

呢個年代賣到5千隻都還神啦
20000 你究竟有幾脫節

呢排又loop返人間鬍子
點解會咁

等出黑膠,因為個封面放大啲睇得清楚啲ginlee
hehehaha 發表於 2018-6-30 00:18

ginleeginlee:
還有,Bold & Beautiful的大隻版 - 黑膠唱片也會在這個月中推出!

還有,Bold & Beautiful的大隻版 - 黑膠唱片也會在這個月中推出! ...
hehehaha 發表於 2018-10-15 17:25

環球寧願幫Gin Lee出n隻碟..都唔幫佢爭獎

李幸倪 (Gin Lee) - Bold & Beautiful (45RPM 黑膠唱片)
首批限量1000張附獨立編號
Release Date:19-OCT-2018

45RPM LP 歐盟壓製 包括收錄上榜冠軍歌《很堅強》
《信》及最新主打《自我感覺還好》

Side A:
01. 信
02. 很堅強
03. 我我感覺良好  
Side B:
01. 人間鬍子
02. 天地一沙鷗
03. 抱夢而活

Source: ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

好想買隻黑膠然後拎俾煎煎簽很堅強三隻大字

還有,Bold & Beautiful的大隻版 - 黑膠唱片也會在這個月中推出! ...
hehehaha 發表於 2018-10-15 17:25

先G
DM多仔多到覆唔哂

先G
mosesming 發表於 2018-10-15 22:58

又到聖誕節應該有第二版同SACD
希望燈中

“上榜冠軍歌”, 冠軍歌梗係上榜架啦

聽聞年尾仲有首廣東歌,6+2 ,Gin入環球後每年都出8首歌

以專輯黎排,我中意:
Live in The Moment > Bold & Beautiful > beGin

聽聞年尾仲有首廣東歌,6+2 ,Gin入環球後每年都出8首歌

以專輯黎排,我中意:
Live in The Moment > Bold ...
Nathan 發表於 2018-11-5 08:50

Bold & Beautiful and more咁冇誠意

Bold & Beautiful and more咁冇誠意
stephybest 發表於 2018-11-5 09:23

Keep到每季一碟

美煎每一隻專輯都有黑膠