返回列表 發帖
Bald & Beautiful queen

痴線點解唔plug天地一沙鷗????
旋律好聽,夠Pop夠大氣
起碼有翻BMA時期派台歌質素
環球你冇嘢下?

點解會有人投訴環球派歌
派左個3首明顯係搶d個3首
無派個3首啱班fans係屋企慢慢聽 街客根本唔會慢 ...
kayzzz 發表於 2018-6-21 00:49

信邊忽搶?
天地一沙鷗搶耳順耳好多倍

很堅強派得岩 起碼有啲gimmick
信 同自我感覺 悶過天地一沙鷗好多好多

天地一沙歐melody係k架 但高質K
副 ...
721AXA 發表於 2018-6-21 00:55

天地一沙鷗係K得黎成件事好有畫面又聽得好舒服,完全係有翻當年BMA時期感覺。

好失望
隻碟好悶
本來想買
已經真係要再諗諗
616.1314 發表於 2018-6-21 01:09

買乜9姐,係咪都會出第二版,睇定d

《天地一沙鷗》(英語:Jonathan Livingston Seagull)是美國作家李查·巴哈所創作的寓言性小說,於1970年出版,並在美國創下出色的銷售紀錄。

喬納森是一隻特殊的海鷗,他有一般的身體,但是擁有與一般海鷗不同的熱愛飛翔的精神。飛翔應該不僅僅是往返碼頭、掙一點麵包屑、小魚蝦果腹的手段,喬納森花大量的時間練習高超的飛翔技藝。掌握高超技藝的喬納森以為他的族群會歡迎他,但是他的鷗族因為他的特立獨行驅逐了喬納森。鷗生際遇,喬納森孤獨的練習飛行不久,由兩隻卓越的海鷗將他引入新的世界,那裡,所有的海鷗都來自愚昧的地球,都擁有卓爾不凡的、熱愛飛翔的心。在那裡喬納森找到歸屬、日益精進。喬奉行導師在離開世界以前的教誨往更高的境界、愛的境界去實踐。他回到他原來的世界,去引導和他一樣的其他海鷗,幫助他們發現自己天生的卓越;幫助他們超越後天的、加諸自身的限制。文末,喬離開此處前往他鄉,喬的徒弟以一樣的心態,繼續他的偉業。作者傳達出明確的信息:這只是一個開始。

好感人!同時亦系Gin Lee自己的故事!

天地一沙鷗其實就咁叫沙鷗唔係仲好咩
呢首應該plug 啦,plug 咩信
victor1991415 發表於 2018-6-21 22:20

<天地一沙鷗>系小說黎

快d出第二版,好想真正擁有天地一沙鷗

成首感應咁,umg咁都唔派
cathay1996 發表於 2018-6-24 18:30

演唱會新Plug又唔唱,依首又唔唱。究竟環球班人系咪弱智?
FF緊如果沙鷗四月哥時plug,加個感人有話題性嘅MV,演唱會整個好靚嘅performance,hit song confirmed!

King Jer都有推介天地一沙鷗,環球,你醒未啊?

天地一沙鷗最後唔派 真係希望環球摺埋
kingjer不停幫口 蛋記係咪開始對佢有興趣 ...
JasOh103 發表於 2018-6-25 18:55

環球識做就好似"信"咁即棄自我感覺啦
雖然自我感覺其實唔差,但依d歌根本幫唔到Gin走出死胡同
唔好再浪費quota! 襯住個勢谷沙鷗啦

環球office喺邊啊?就黎想鏟上門屌9佢地

鬧還鬧,唔係有環球
可能gin lee 已經永遠消失係香港樂壇
lemontea1069 發表於 2018-6-25 22:52

簽佢系Duncan姐,但Gin A&R team人好明顯系出左問題。
先撇除派台歌質素唔講(實在冇得比),但AGA成個team能力tight好多,每次派歌/出MV個schedule同埋包裝都系smooth好多

Gin近幾次派歌都派上電台成半個月先真正推出,跟住又出d lyric videos 搶views,d文案又超級老土...
當然唔能夠排除AGA可能本身對marketing有觸角,而且其他方面有input,Gin Lee似系人話乜佢做乜。

我覺得慣了與你一起 呢句段音樂好熟
好歐美feel
JasOh103 發表於 2018-6-26 13:56

好90年代feel,應該似Celine Dion其中一首歌

全碟最正其實係信,唔明點解咁多人踩
aussie2013 發表於 2018-6-27 16:00

頭半首完全訓著,曲又唔係特別好聽,又詞不達意,verse同chorus完全好似兩首歌夾埋咁,除左唱得好之外成首歌完全冇野值得聽

肯出第二版未啊!!!!?

雖然大家好想plug天地一沙鷗 但第一week kkbox人間鬍子fight低左沙鷗
HOTMAN 發表於 2018-6-30 01:30

人間鬍子tracklist排喺新plug後面,高play正常啊

應該同 Kelly 首打字機一齊買 views
賴爽 發表於 2018-7-3 20:49

學埋曬AGA d衰野,唉!

斷估咪出新plug,8月出第二版Bold & Beautiful & Bonus囉
天地一沙鷗9成9成遺珠辣
環球淨係識依個奸招欺騙樂迷

好 就你呢句
忍手唔買第一版住
dongbb2332 發表於 2018-7-6 21:04

我身為真心粉都未買住第一版d MV又冇出埋DVD, 9成9有第二版

FF : 演唱會CD送新歌
lmml4 發表於 2018-7-10 19:59

先出B&B 第二版,CD送演唱會live其中8首歌+一首新歌 + MV DVD
跟住過幾個月再出完整版演唱會CD,DVD又另外出
肯定係咁

反而一直覺得環球個end game係推佢上"歌手"節目。
又幫佢爭取女歌手獎,又夾硬要開紅館
似係想在字面上煲大佢喺香港嘅地位就好似英皇一直用"香港破紀錄天后"去死谷Joey入國語市場咁
佢地願意用咁多錢去捧Gin Lee應該所expect嘅回報唔單只係香港市場...

,Gin Lee 也提到樂迷的口味並不容易觸摸。「那時我做〈Falling〉這首歌,也曾覺得未必適合香港的樂迷,但結果卻大受歡迎;新碟選擇了〈天地一沙鷗〉,我覺得是很特別的一首歌,EP 推出後反應最好就是這首
John 發表於 2018-7-25 14:41

Gin姐你耳仔冇野下?天地一沙鷗又順耳又大路又好聽,聽一次都知擺到明就要攞黎plug啦,佢仲講到首歌好偏,唔expect咁多人中意,癡線!