返回列表 發帖
未派個3首似乎仲悶過派左但唔hit個3首

班gin fans唔好再插環球派歌差喇

咁有人要重質不重量 擺款唔唱人地寫既歌但係自己作又慢到死 都冇辦法ga ...
JasOh103 發表於 2018-6-18 12:37

其實我唔明你死撐d乜

上半年gin lee同aga之間勝負已經好明顯

環球態度上既轉變大家都睇得出

你作為fans既唔係俾改善建議佢 而係令佢繼續自我感覺良好 係害緊佢

都真係幾明顯架
銷量榜用隻精選碟都夠同Loony鬥長命
紅館演唱會場數2:0 年頭頒獎禮又險勝一獎
除 ...
JasOh103 發表於 2018-6-18 18:40

佢食緊老本咋

你繼續自high啦 bye

很堅強係老本?廣告又係老本?半年九首新歌又係老本?
HOTMAN 發表於 2018-6-18 19:31

Bb 你應該認真考慮重考中文dse

食老本係回應以下兩句

銷量榜用隻精選碟都夠同Loony鬥長命
紅館演唱會場數2:0 年頭頒獎禮又險勝一獎

精選碟係舊歌
紅館係食住上兩年環球硬捧佢出黎小小既人氣
連上個年度既頒獎禮成績都搬出黎仲唔係老本

原來上兩年個d都叫老本 你真係夠哂live in the moment架啫
HOTMAN 發表於 2018-6-18 20:08

簡單講係話佢今年d歌唔 _ 掂呀 bb

點解會有人投訴環球派歌
派左個3首明顯係搶d個3首
無派個3首啱班fans係屋企慢慢聽 街客根本唔會慢慢煲個3首

個3首新歌啱啱出所以有新鮮感姐
btw 天地一沙鷗個melody好似曾相識

認同你 近年hit既歌都係歌詞極易明 hook極突出+易記得

天地一沙鷗兩樣都無 但都不失為一首高質k歌 ...
HOTMAN 發表於 2018-6-21 01:07

首歌適合心情低落熄燈靜靜聽 唔係好radio friendly 派左相信成績仲慘淡過 信

雖然成隻碟黎講我最buy依首

gin 有冇歌係比wyman 填詞? 如果無希望唔好搵佢
gin 係可以駕馭到啲有意思同有層次嘅歌詞 唔似得容祖兒用wy ...
hehemamama 發表於 2018-7-2 22:46

環球近排好似已經無揾肥y填詞 你絕對可以放心

Gin Gin既碟買幾多隻都唔會厭

By the way 做乜你又用黑色粗體字留言既?
太后唔記得log out? ...
hehehaha 發表於 2018-7-4 19:34

我覺得佢似ocean多d 一樣咁愛gin

聽聞係gin 自己唔鍾意呢隻歌
cathay1996 發表於 2018-7-10 02:17

自己覺得超好聽既 信 俾人狂踩

反而唔鐘意既 天地一沙鷗 網上有人讚

樂壇已死

反而一直覺得環球個end game係推佢上"歌手"節目。
又幫佢爭取女歌手獎,又夾硬要開紅館
似係想在字面上煲大 ...
loowee 發表於 2018-7-19 20:45

Gin lee 同鄕 李佳薇 唱功勁gin lee咁多都只係一輪遊

李佳薇是比较大声,虽然开始封肺。我一向都有听两位的现场演唱,gin可以唱很多风格,jazz, soul ,r&b 都很 ...
May311 發表於 2018-7-21 19:19

個節目理得你識唔識jazz soul啫 擺明就鬥大聲鬥高音啦

Fall零同信係同一個人填
HOTMAN 發表於 2018-7-26 16:27

佢真心世界級 插人填詞廢都唔首先做下research先

慘 gingin 俾eason首歌搶晒d ap

隻碟跌埋落第9

各位手足快d買番十幾廿隻啦

希望可以證明903係幾咁bad taste 同證明班盲反既幽默係幾咁容_ _式可笑

算吧啦 人地連首咁既demo都有mv 天地就得slideshow 明顯有quota都唔會過落gin度 ...
HOTMAN 發表於 2018-8-4 23:15

Talents only