返回列表 發帖
最食老本咪係搵邊個作歌都要CC曲式個位偽人囉
fifty1205 發表於 2018-6-20 16:54

Kay?
Love Mag Love Joey

CD Warehouse $79, 無海報送
反而隔離 LUNA 第二版 大大隻字話附送海報
好明顯一姐已經換咗人 ...
616.1314 發表於 2018-6-21 14:32

cover so sexy居然無海報?so sad

X2

球記真係花唔少錢捧佢

美煎好似簽左球記3年, 估計續約的機會好大了 ...
lblemon 發表於 2018-6-26 11:25

3年?投資咁多錢最後轉公司咪大濟?

gin 有冇歌係比wyman 填詞? 如果無希望唔好搵佢
gin 係可以駕馭到啲有意思同有層次嘅歌詞 唔似得容祖兒用wy ...
hehemamama 發表於 2018-7-2 22:46

環球轉揾袁兩半填詞

唔識邊個係太后
我係電腦copy字過黎就變左粗體  :P

支持Gin繼續出實體碟,最好一年2隻 ...
Garfield 發表於 2018-7-5 09:45

太后係jaytang卦,太平公主卦
gin 已經2隻啦

畢竟出左國語碟就會盡量多在內地台灣宣傳, 在香港曝光率就少左,好容易在香港的人氣/存在感降低
千禧年 ...
lblemon 發表於 2018-7-18 09:26

twins攻台果年香港人氣都跌左,只係相對跌得少,一日未拎女金都咪出國語碟

雖則香港樂壇已死, 但是, 如果攻國語市場果一兩年, 同代的歌手/下一代歌手有表現的話, 存在感便立即下降, ...
lblemon 發表於 2018-7-18 10:17

twins 06年都有追番,但爆左閃卡後都唔使追了
gin攻國語一兩年肯定俾aga追過啦

兼顧香港和國語市場的人氣, 其中一個關鍵係歌手要夠勤力, 事業心要夠強先有機會成功. ...
lblemon 發表於 2018-7-18 13:55

祖祖已經係最勤力最有事業心的香港歌手,不認為勤力係關鍵
gin lee都算勤力,可惜環球不勤力

同意,數漏左佢.
lblemon 發表於 2018-7-18 17:52

HOCC擺明半放棄香港市場攻台
GIN都係搞掂珠三角先