返回列表 發帖
人間鬍子唱得好有憶蓮嘅感覺。呢隻EP雖然全慢歌,不過隻隻都有唔同,旋律都唔錯,做得幾好。

認同 gin既歌有種氣質係度 連很堅強咁八婆既歌佢都唱到好典雅 又有d楚楚可憐咁 ...
HOTMAN 發表於 2018-6-30 20:57

我覺得其實Gin Lee歌路同形象都好類似當年嘅彭羚,都係純粹以好歌覓知音,不過今時今日港人冇咁好耐性去欣賞歌藝。

有無搞錯,彭羚咁靚又靚聲,似彭羚肯定無可能咁少人賞識,似關淑怡就真 ...
iamsingingwong 發表於 2018-7-1 14:57

唔會似關淑怡啦,Shirley風格比較鮮明同少少另類,Gin Lee都係唱大路流行曲為主。
我覺得Gin Lee似彭羚的歌路,但佢仲未有讓我跟你走呢類大熱歌嘛,再等等睇吓幾時遇到。

支持!
上面個D 偽粉好嘔心
616.1314 發表於 2018-7-8 13:34

咪係,其實隻碟真係唔錯,而且環球算有良心,比大碟少兩隻歌平咗至少40蚊,比英皇的4首歌EP抵。
利申:信和$73入手送poster

認真咩 全壇好似得我鍾意咁
帥小寶` 發表於 2018-7-25 15:08

我諗Gin Lee意思係佢覺得呢兩隻唔易唱但大家都仲覺得係K歌。認真呢兩首其實唔易唱,只係佢唱得順大家以為好容易。就算雙雙同很堅強都唔係想像中咁易唱。

應該派咩都唔會播
好明顯很堅強之後係bam得好勁
John 發表於 2018-8-4 01:33

同意,但我都唔明點解ban得咁勁。佢連AGA個數都仲有一段距離,況且最後唔似會俾AGA女金。
最驚就係要留返啲播放率敬老,講真捧Gin上位都實至名歸,唔明903驚啲乜。

似乎Gin Lee都會開類似AGA的音樂會谷銷量?所以話8月會唱碟啲歌?