返回列表 發帖
個個喺fb睇
sam6a 發表於 2018-7-14 16:36

Juno間公司唔識做網絡宣傳

幻國宣傳部d人應該全部都喺老古董老屎忽,仲停留喺電台派碟宣傳嘅年代 ,足足上左18個電台節目做宣傳
但0電視0網絡宣傳,簡直喺痴x線公司

個個喺fb睇
sam6a 發表於 2018-7-14 16:36

Fb愈黎愈少人用, 係其他平台做多d廣告好d

其實首歌係佢個profile入面算係幾普通
Kfmusic 發表於 2018-7-12 21:45

啲歌詞來來去去三幅被
消費民生政治議題十幾年(自己又冇表態彈出彈入)
根本求其搭隻k歌melody編曲就懶係有深度
其實咪又係情歌一隻
仲衰過心之科學

啲歌詞來來去去三幅被
根本求其搭隻k歌melody編曲就懶係 ...
hehehaha 發表於 2018-7-15 21:09

所以我對於成張大碟係充滿期待
mv或幾多或少對應wyman另一首 "一個女人和浴室"
個大碟主題其實都呼之欲出,正如juno說服kay話佢其實音樂上仲有好大可能性同想像
聽聞阿kay今年仲有好多新野要"試"
睇完聽完第一plug
我好似估到dd, 勁期待
hehehaha 發表於 2018-7-6 18:21

無聊 一點意思都沒有

啲歌詞來來去去三幅被
根本求其搭隻k歌melody編曲就懶係 ...
hehehaha 發表於 2018-7-15 21:09

情歌?成首歌邊句講情,真的摸不著頭腦。唔通有人覺得快活於蜜甜就會代表情,還是互惠互勉著遷綿?如果祗是直接看,最多是人妻扮嘢,口不對心。深層當然另有想法,特別MV吸煙是國內人民普遍的嗜好,明顯代表某些人忍氣吞聲,利用吸煙來表現無奈感。林夕的詞功力頗深,除了詞寫得好靚外,意境更是一絕,是值得一聽再聽佳作。

情歌?成首歌邊句講情,真的摸不著頭腦。唔通有人覺得快活於蜜甜就會代表情,還是互惠互勉著遷綿? ...
hkwilliamsiu 發表於 2018-7-16 01:09

剩係一句吸煙係國內人民普遍喜好已經知你井底到不得了
聽少啲坤哥見識下外面個世界啦
仲有,成首歌個曲風根本普通到喊又保守
我聽返Kay one好過啦

#安琪已flop

莫非消費情歌比消費民生更新鮮?
回復 155# hehehaha

如果有隻flop歌播到咁多人buy, AP 又唔錯,相信好多歌手都想...

剩係一句吸煙係國內人民普遍喜好已經知你井底到不得了
聽少啲坤哥見識下外面個世界啦
仲有,成首歌個曲風 ...
hehehaha 發表於 2018-7-16 03:30

其實你唔鍾意冇人逼你聽㗎喎 ,唔需要時不時衝入嚟講你幾咁唔鍾意,其實冇人care你鍾唔鍾意,咁鐘意情歌都係聽返你嘅心之科學吧

連登有埋gif
hlyung 發表於 2018-7-5 21:21

其實有埋定格+推光圖