返回列表 發帖
簽名被屏蔽

呢個post好正
容粉無所遁形
John 發表於 2018-6-17 12:38

反容都係
尤其係投四分果班人
喜歡祖兒4

當年赤地雪一出  個個都話垃圾  唱得難聽  1分居多 如今赤地雪好多人話好聽   ...
SA弟林 發表於 2018-6-17 11:54 AM

係咩?
咁心之科學,又未到li個level...
更何況未來之事,你我都唔可以知。

因為第一個reply我俾一分

hlyung 發表於 2018-6-17 01:36 PM

哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈

笑死我~

請息怒

hlyung 發表於 2018-6-17 13:36

你估無人調番轉咁投咩

啲人都係想balance 下打番個和姐

1 分今次應該得45%

投呢首歌 1 分既咁岩投人妻5分既暫時有: remus, sam6a, JasonYuen, kilai, 潘思銳 ...
SPNicole 發表於 2018-6-17 01:31

加埋我個名落去唔該

好似赤地雪+連續劇,點都好過無人知道XX雙子座,我比左5分嘎
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

支持
祖粉最衰
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

好似赤地雪+連續劇,點都好過無人知道XX雙子座,我比左5分嘎
我等我在 發表於 2018-6-17 13:47

WOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW,估你唔到唷

我等我在 發表於 2018-6-17 13:47

祖杯茶是我

支持
祖粉最衰
John 發表於 2018-6-17 01:53 PM

係度count邊個投1分LI度,5分果度,
咁小人之心既野做得出
仲奸過本宮。

原來我仲咁有影響力, 你比一分我係唔係要喊啊?

Who are you btw?

係度count邊個投1分LI度,5分果度,
咁小人之心既野做得出
仲奸過本宮。 ...
jaytang 發表於 2018-6-17 14:34

版主之前公開一定有佢既原因,我想利用佢既本意睇下兩者有冇CORRELATION姐

咁普通既歌都咁多5分
樂壇已死
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

咁普通既歌都咁多5分
樂壇已死
JasOh103 發表於 2018-6-17 15:08

神也摸不透的 問你怎麼與它 鬥氣

當大家都已經唱緊深層次既野
年屆38 既容祖祖仲停留係
失戀既層次

心咩之科學
咪又係講失戀冇野既 睇開d啦咁
不過人妻題材佢又唱唔到
政治野又唔敢唱
寫野俾佢都幾窄

曲普通 詞就更加hea佢
月光 果句 填得好好咩
完全唔覺
同埋祖祖把聲好似冇咁響

認同 重光紀念日正過佢幾倍

比多d正能量啦
單單打打對香港樂壇無益
聽左幾次決定比4分
首歌k得嚟唔算好罐頭
交到功課啦
但都係鍾意隔離果首多d
初心傷過
重新再跳

好聽係好聽,但失望囉
大路又melody十分罐頭
I expect more break thru from her...

份詞雖然內容上ok,但成個語調我覺得好奇怪,一時科學一時詩意一時好說教⋯⋯
Below YY average

佢嘅重點音樂內容接近二十年都仲係失戀
佢有冇增值自己架
打造一張令人刮目相看嘅唱片
好嗎
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

今年她又唱翻這類以前的罐頭K歌,這首歌最大敗筆是歌詞完全唔掂!!

佢嘅重點音樂內容接近二十年都仲係失戀
佢有冇增值自己架
打造一張令人刮目相看嘅唱片
好嗎 ...
liebe 發表於 2018-6-17 16:02

黃昏點唱機係有進步既
可惜真係數量有限唱完就冇

佢歌藝局限左佢唱咩歌
試過唔得冇辦法
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

我俾fun一向都手緊嘅
呢邊2 fun
嗰邊3 fun
DM多仔多到覆唔哂

簽名被屏蔽

無錯 根本容祖兒 歌藝麻麻 高音都唱唔到 只可以唱低質K歌
tributehotel 發表於 2018-6-17 16:43

其實早早基本功算好紮實,高音都真心唔錯,係差堅堅少少
但佢最大問題係表現力同悟性,搞到d填詞人唔敢俾太有深度既詞佢,唯有唱低齡k歌

簽名被屏蔽

幾似連續劇,我比四分,份詞差左少少。

好欣賞祖祖嘅好勝心,黑粉話佢唱K歌先起到家,於是佢整張J POP出黎爭嬴埋至尊碟
然後啲黑粉又轉過靚彎,話佢近年無首歌hit,於是小休復出嘅佢整張全K歌大碟俾大家嘆,KKBOX一上榜已經打嬴XX的XX拎No.1
Love U JoJo,你係我地嘅榜樣,用實力說話嘅天后,5分!

認真講句覺得今次AGA同Phil Lam會係坐上客之一

簽名被屏蔽

原來我仲咁有影響力, 你比一分我係唔係要喊啊?

Who are you btw?

版主之前公開一定有佢既原因,我想利 ...
SPNicole 發表於 2018-6-17 15:01

你喊唔喊關我叉事咩
你咁鍾意mark人名我咪俾多個名你mark囉

有關之前公開左投票選項已經更正番
希望大家聚焦番首歌既討論
同時大家都要注意一下自己既言詞
如有罵戰/OT, 不作警告即時扣分

CunninG

好欣賞祖祖嘅好勝心,黑粉話佢唱K歌先起到家,於是佢整張J POP出黎爭嬴埋至尊碟
然後啲黑粉又轉過靚彎,話 ...
sunnyay1231 發表於 2018-6-17 18:48

最應該多謝係英皇
唔係英皇 佢出隻jpop會有獎

隻歌真係好mk
唔岩年屆38既佢

分數代表一切 5分

曲普通 編曲搭救

咁多人話yy d詞 我反而覺得ok

3分啦

Btw 列晒d 投依首1分又投人妻首歌5分既人 既行為 ...
kayzzz 發表於 2018-6-17 12:08

好同意呀!一早話咗呢度有部分人唔係用隻耳去聽歌,唔係用個心去感受音樂架啦
一見容祖兒/李幸倪 3個字就起勢咁插!反而佢哋撐嘅歌手就捧到上天

有關之前公開左投票選項已經更正番
希望大家聚焦番首歌既討論
同時大家都要注意一下自己既言詞
如有罵戰/OT ...
CunninG 發表於 2018-6-17 19:22

每次容祖兒,謝安琪,楊千嬅同期派台都會罵戰
10年前又係咁
plug埋楊千嬅果首真係唔敢想像
到時樓主一定好唔得閒
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

你喊唔喊關我叉事咩
你咁鍾意mark人名我咪俾多個名你mark囉
hlyung 發表於 2018-6-17 19:15

一句話我喊唔喊關你叉事
但呢一句又咁體貼留意我鍾意D乜野, 仲要做埋果下先口不對心

首歌反應不錯, 祖粉同反容都好關心呢首歌

好同意呀!一早話咗呢度有部分人唔係用隻耳去聽歌,唔係用個心去感受音樂架啦
一見容祖兒/李幸倪 3個字就 ...
daniel1136 發表於 2018-6-17 19:58

終於有人幫gin lee講句公道說話
成班人見gin lee咁紅咁多代言就反 好傷心
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

有咩理由唔係5分姐
愛祖
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

一見容祖兒/李幸倪 3個字就 ...
daniel1136 發表於 2018-6-17 19:58

有人反gin lee咩?
我淨係見到有人係咪都硬tag gin lee ja wor

唔係容粉但平心而論首歌值5分

4分, 覺得唔係佢最好既作品~
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

黃昏點唱機係有進步既
可惜真係數量有限唱完就冇
aussie2013 發表於 2018-6-17 16:08

黃昏點唱機 真係佢近年歌曲質素最高點

編曲好聽~但加埋唱,成首歌就似一個2線歌手ge作品~無咩驚喜2分

咁快熄左邊個投幾多分都唔好玩嘅=,=

呢首完勝謝安琪GinLeeAgaTaylorSwift啲歌
Wyman份詞又作得幾好
希望可以至尊

問價想知呢個post投五fun會收到強公司幾多錢資肋?

首先個曲普通
跟手阿祖把聲音質同DJ啲MK歌唔夾
同埋今次阿祖啲Vocal take得都幾差
詞都係回塘如果係計K無咩記憶點
"月光有人撈起 有人瞧不起"多Noise擺明因為反CM天后美瑞
編都係DJ啲行貨嘢

想Loop嗰班對耳有無事
我spotify聽一次聽到一半已經唔想聽

結論:一fun
重光>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>心唔知咩

簽名被屏蔽

5分竟然多過1分
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

睇到咁多1分就想笑
投5分既係咪其實都只係想投俾林家謙
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友