返回列表 發帖

我覺得打字機有D似佢初、中期個D國語歌wo

唔出實體實在太差
幾千隻都好 FANS一定買

And Then 明明係因為有最後一隻實體碟做gimmick,又出左幾版先好賣

digital 企硬唔比錢...

And Then 明明係因為有最後一隻實體碟做gimmick,又出左幾版先好賣
Chemistry 發表於 2018-6-22 06:13

咁又唔係既~歌的確好聽過reflection
    主要係因為配合演唱會先好賣小小JA~唔關係咪最後一隻實體事既...

咁又唔係既~歌的確好聽過reflection
    主要係因為配合演唱會先好賣小小JA~唔關係咪最後一隻實體事 ...
wewa1001 發表於 2018-6-22 10:09

both la, 配合埋演唱會先肯實質碟,無演唱會就無實體碟
花見小路好似韓劇歌, 打字機好似大陸春晚歌曲,其實幾好聽,好聽過let's celebrate請放心傷我娘歌
Love Mag Love Joey

好靚呀, 需然啲歌曲質素一般, 但係無實體碟好可惜

上次And Then 首批都at least 賣得晒, 唔會差成咁o掛

both la, 配合埋演唱會先肯實質碟,無演唱會就無實體碟
花見小路好似韓劇歌, 打字機好似大陸春晚歌曲, ...
bigmag 發表於 2018-6-22 10:59

花見小路同尾站天國都係韓國作曲人

遊人或不察覺大改變,
望向古城藍的天,
有幾多,看得穿?

呢幾句唱得好好聽
【This is MC】澳門見

係咪marketing黎,話唔出實體等大家課金digital, 最後又可以扮反應熱烈出返CD再呃一筆 ...
TheOcean 發表於 2018-6-22 17:24

環球最愛2nd edition

係咪marketing黎,話唔出實體等大家課金digital, 最後又可以扮反應熱烈出返CD再呃一筆 ...
TheOcean 發表於 2018-6-22 17:24

有可能啵

如果2nd edition可以收錄黎緊7月嘅新歌音樂會就正

kelly呢D咪型lor
話最後一張就真係最後一張!

如果2nd edition可以收錄黎緊7月嘅新歌音樂會就正
honam0408 發表於 2018-6-22 18:28

係wo~新歌音樂會有可能出碟?

kelly呢D咪型lor
話最後一張就真係最後一張!
kenneth09 發表於 2018-6-22 20:13

我寧願佢真係LAST SOLID COPY 就算。咪鬼話唔出轉頭又出,敢就死得。
叫佢條TEAM 搞好所有 streaming platform ge click rate 好過

BTW, 2ND & 3RD, 無上過榜.... 咩料呀 ....

我寧願佢真係LAST SOLID COPY 就算。咪鬼話唔出轉頭又出,敢就死得。
叫佢條TEAM 搞好所有 streaming pla ...
MKDC7021 發表於 2018-6-23 00:04

留返D實體碟嘅印刷費,上架費拍靚D MV仲好

始終實體碟會有收藏價值,粉絲可以得閒攞返黎聽下睇下。
數碼碟已經失去左果份意義。
好快會忘記首歌。
即使MV 拍得多靚也沒意義。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

始終實體碟會有收藏價值,粉絲可以得閒攞返黎聽下睇下。
數碼碟已經失去左果份意義。
好快會忘記首歌。
即 ...
dom 發表於 2018-6-23 10:54

年代唔同啦...宜家係digital嘅時代 ....宜家仲有幾多人會播CD?

好多屋企連CD機都已經淘汰啦
有心支持音樂嘅用咩形式推出都一樣會買
況且收藏嘅只係印刷製品...唔會影響音樂嘅本質...
相反digital存取音質可以更高tim~

留返D實體碟嘅印刷費,上架費拍靚D MV仲好
kenneth09 發表於 2018-6-23 09:56

估,今次將廣東、國語大碟GE BUDJECT 2合為1, 轉出EP, 學你話, 慳返印刷費、上架費。慳到GE錢就用黎拍返啲「正常」MV 出黎。

有大陸同台灣市場頂住
呢個project 應該賺錢

725麥花臣開show宣傳新碟
nicknicknick 發表於 2018-6-25 12:10

邊到消息?

有大陸同台灣市場頂住
呢個project 應該賺錢
lemontea1069 發表於 2018-6-25 11:22

KELLY 仲有台灣市場?

nicknicknick 發表於 2018-6-25 12:10

digital 點宣傳?

KELLY 仲有台灣市場?
MKDC7021 發表於 2018-6-25 12:31

咁佢唔出碟放上平台俾人DL
都收到d錢既

咁佢唔出碟放上平台俾人DL
都收到d錢既
lemontea1069 發表於 2018-6-25 13:08

賺幾百蚊買奶粉比仔飲

佢fanpage
nicknicknick 發表於 2018-6-25 12:47

唔見有GE, 邊個PAGE ?

好想現場睇KELLY瘋狂跳打字雞

點解冇streaming ga?!

iKelly
尾站天國真係越聽越好聽
nicknicknick 發表於 2018-6-25 15:41

呢個SHOW一定要睇, 因為可能係唯一聽到幾首新歌LIVE 既機會, 下次上紅館佢又係有福氣最佳位置最愛演唱會無限Loop

呢個SHOW一定要睇, 因為可能係唯一聽到幾首新歌LIVE 既機會, 下次上紅館佢又係有福氣最佳位置最愛演唱會無限Loop
lemontea1069 發表於 2018-6-25 16:33

凸凸凸凸凸凸凸凸凸凸 ..........
場旺角SHOW, 希望有多幾場啦

幾好呀,細場開show
有空間比佢唱d平時少唱既歌
又唔洗攪大龍鳳
早就應該開多d細show

呢個SHOW一定要睇, 因為可能係唯一聽到幾首新歌LIVE 既機會, 下次上紅館佢又係有福氣最佳位置最愛演 ...
lemontea1069 發表於 2018-6-25 16:33

呢幾隻仲接受到
最驚係一切很美、星夢情真、風花、醉迷情人。
仲有花花失憶大日子。救命

「打字機」係 「小雞小雞」啲 fd 嚟架?

「打字機」係 「小雞小雞」啲 fd 嚟架?
wzx0825 發表於 2018-6-26 09:41

差好遠囉!起碼打字機讲述:上班等落班,今晚去邊蒲。反映佐部分上班族既心态。曲詞编都玩新野!如果hit得出 分分鐘好似大日子咁出个慢摇版讓世界艷羡!
如果有機會出埋粤语版,Mark雷將今年佢造歌的歌手拉埋一起,KellyX廷鏗  有靓女睇又有靓仔睇
Let’s Сelebrate

呢幾隻仲接受到
最驚係一切很美、星夢情真、風花、醉迷情人。
仲有花花失憶大日子。救命 ...
matthewchiu 發表於 2018-6-26 01:19

係...真係好L煩...
佢再開SHOW真係睇左個RUNDOWN先買飛...08同15個RUNDOWN一樣咁滯

係...真係好L煩...
佢再開SHOW真係睇左個RUNDOWN先買飛...08同15個RUNDOWN一樣咁滯 ...
wewa1001 發表於 2018-6-26 10:47

咁又未至於
佢整左個medley 唱左幾句side track,已經做左少少野la

咁又未至於
佢整左個medley 唱左幾句side track,已經做左少少野la
lemontea1069 發表於 2018-6-26 11:08

我覺得恋愛情色改编到好型!编曲编得好In,前奏由几位日本小朋友solo跳舞,再到Kelly震撼出场!正到!醉迷情人加入Opera元素,同08年中东女神异國feel既醉迷情人  都好正!
风花雪,谁愿放手系7次红馆都有唱,仲系原版個隻!

打字機眞太膠喇
無論中港聼眾都唔會buy呢種style咯...
Mark乜事啊,呢排d曲風差咁遠....尤其系人妻

打字機眞太膠喇
無論中港聼眾都唔會buy呢種style咯...
Mark乜事啊,呢排d曲風差咁遠....尤其系人妻 ...
KyleHo 發表於 2018-6-26 12:01

應該話聼開慢歌既唔多like 预佐既!任何一类型既歌都有佢既聼眾。区别在于人數多少。

我覺得恋愛情色改编到好型!编曲编得好In,前奏由几位日本小朋友solo跳舞,再到Kelly震撼出场!正到!醉迷情人加入Opera元素,同08年中东女神异國feel既醉迷情人  都好正!
风花雪,谁愿放手系7次红馆都有唱,仲系原版個隻!
solo-K 發表於 2018-6-26 12:00

千嬋2010L&G已經有

應該話聼開慢歌既唔多like 预佐既!任何一类型既歌都有佢既聼眾。区别在于人數多少。 ...
solo-K 發表於 2018-6-26 12:24

我諗鍾意聽咁娘style既應該得極少數

ps, 佢幾時先肯飛起mark lui, 真係靠害

ps, 佢幾時先肯飛起mark lui, 真係靠害 ...
Chemistry 發表於 2018-6-26 15:08

似大媽歌,係行人專用區唱一流

我都覺得個mark lui 真係靠害,咁難得出新歌又要俾佢搞到不倫不類

國語歌始終穩翻內地或者台灣嘅作曲作詞人會比較好

咁又未至於
lemontea1069 發表於 2018-6-26 11:08

將big hit轉入去 再將side track轉番出黎就差唔多

《打字機》推出一個禮拜都未夠,單系微博個MV點擊率都破100萬。如果早小小,同《魯豫有約》播映一齊推出,食埋個綜藝熱度,數據更加靚仔!!
對上一隻國語專輯已經系8年前既《微光》,要重返市場,要耕耘先有收穫!起碼《打字機》都算交到功課!

《打字機》推出一個禮拜都未夠,單系微博個MV點擊率都破100萬。如果早小小,同《魯豫有約》播映一齊推出 ...
solo-K 發表於 2018-6-26 20:56

https://www.miaopai.com/show/zDmmJhgaJqPkGNy1pwdo8rYJDkFbWh-qdXuAiw__.htm

而家330萬了

但youtube click rate ...........