返回列表 發帖

[Jul/20/2018] Watch Me - 陳慧琳 (Digital CD)

歌手:陳慧琳
唱片名稱:Watch Me
唱片封面:

推出日期:2018/07/20
唱片類型:Digital CD

TrackList:
CD
1. 尾站天國
2. 花見小路
3. Be With You
4. 冷淡
5. 打字機
6. 答應你會幸福的
7. 做自己的太陽
8. 也許我一直不懂愛情

附加資料:

出處:itunes
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

點解蝦餃老母心淡不出實體碟?
Love Mag Love Joey

個封面好靚
但佢次次d 歌名都好娘

其實我想佢呢隻出實體碟多過上一隻
呢隻個封面靚好多

digital就唔系 "CD" 啦  

lm要求出CD

bigmag 發表於 2018-6-21 12:11

比gin lee打壓

比gin lee打壓
cathay1996 發表於 2018-6-21 12:58

真係慘,真係連gin lee都不如

bigmag 發表於 2018-6-21 12:11

哩隻碟貌似锺珍公司主导,國内音乐网站唱片公司发行 例外咁無寫環球。
Let’s Сelebrate

下 咁高質點解唔出實體
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

唔再出實體好可惜
希望kelly快啲改變主意

好明顯歌名leung既都係國語歌
想聽埋淨低個隻廣東

其實蝦媽有無咁唔賣得?
Sammi 瑞瑞出碟都一直長有長賣,
上兩年出and then已經好似好灰咁
FIGHT for 陳柏宇

唔再出實體好可惜
希望kelly快啲改變主意

好明顯歌名leung既都係國語歌
想聽埋淨低個隻廣東 ...
721AXA 發表於 2018-6-21 13:42

查實今年既歌名有 幾個唔leung

下?真係唔出實體?

其實蝦媽有無咁唔賣得?
上兩年出and then已經好似好灰咁 ...
~蛋撻~ 發表於 2018-6-21 13:46

and then 系商會榜 都叫做賣佐9個禮拜
相對於90年代,E+的唱片 普遍來講唔賺錢

Digital 或許系一種新嘗試!
莫文蔚隻新碟系騰訊數字專輯度賣 目前都賣佐8萬幾隻(20蚊人仔一隻)
E神隻《 c'mon in~》系騰訊數字專輯度賣 賣佐17萬9千隻(20蚊人仔一隻)
當年kelly隻《希望》  500萬次彩鈴下載,每次收費2蚊
所以出到一隻big Hit 已經可以回曬本

其實蝦媽有無咁唔賣得?
上兩年出and then已經好似好灰咁 ...
~蛋撻~ 發表於 2018-6-21 13:46

你睇下and then 既銷量
【This is MC】澳門見

cover 靚到痴線

lemontea1069 發表於 2018-6-21 14:31

你睇下reflection 既銷量

bigmag 發表於 2018-6-21 14:36

要數每個歌手總有一兩隻碟成績差
係咪應該近期既參考價值高d呢?

哩隻碟貌似锺珍公司主导,國内音乐网站唱片公司发行 例外咁無寫環球。 ...
solo-K 發表於 2018-6-21 13:40

我認為作為天后帶頭不出實體碟唔係幾好,偶像唔係成日見,連cd都係虛擬好心淡

lemontea1069 發表於 2018-6-21 14:31

And then (精裝版)好快斷市wor
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

要數每個歌手總有一兩隻碟成績差
係咪應該近期既參考價值高d呢?
lemontea1069 發表於 2018-6-21 14:37

reflection不算近期咩?and then拍住相隔十年演唱會好賣d都好正常,蝦餃老母應該都知

bigmag 發表於 2018-6-21 14:36

用另外一個角度咁睇:都係雷頌德比較好賣D(And Then)

reflection不算近期咩?and then拍住相隔十年演唱會好賣d都好正常,蝦餃老母應該都知 ...
bigmag 發表於 2018-6-21 14:39

咁你講晒啦 龍門任搬
2013 年頭真係好近期

咁你講晒啦 龍門任搬
2013 年頭真係好近期
lemontea1069 發表於 2018-6-21 14:40

龍門任搬係你,你唔係話最近,第2近係reflection,搞到蝦餃老母不想出實體碟

龍門任搬係你,你唔係話最近,第2近係reflection,搞到蝦餃老母不想出實體碟
bigmag 發表於 2018-6-21 14:42

係啦係啦你岩喇
Kelly 隻隻碟都滯銷,滿意未?

bigmag 發表於 2018-6-21 14:42

雖然reflection銷量唔係幾好,但系你哩個邏輯好似
如果因為reflection而唔出實體碟,咁何來And Then

係啦係啦你岩喇
Kelly 隻隻碟都滯銷,滿意未?
lemontea1069 發表於 2018-6-21 14:45

你自己講的,以為and then銷量好番d會改變蝦餃老母不出實體碟的決定,點知咁堅持

如果因為reflection而唔出實體碟, ...
solo-K 發表於 2018-6-21 14:47

可能合約要求至少要有幾多張實體碟出到,我相信reflection少少轉型但銷量咁佢好心淡,環球可否開解下蝦餃老母出番實體碟?

可能合約要求至少要有幾多張實體碟出到,我相信reflection少少轉型但銷量咁佢好心淡,環球可否開解下蝦 ...
bigmag 發表於 2018-6-21 14:50

睇你咁積極! 老老實實 你打算買幾多張先

如果因為reflection而唔出實體碟, ...
solo-K 發表於 2018-6-21 14:47

我無氣再答佢,我地支持Kelly 就得la

cover靚 MV靚 蝦餃老母全港最靚媽媽
舞來舞去 不日內開始錄音。

上次Fiona 係咪都冇出實體
好想KELLY今次會出

系咪同環球約満所以冇得出實軆??
今年d歌好似都系冩Star Talent

上次Fiona 係咪都冇出實體
好想KELLY今次會出
lemontea1069 發表於 2018-6-21 15:29

Fiona個隻係爛尾先冇得出
今次講定又唔同既

6. 答應你會幸福的
7. 做自己的太陽
8. 也許我一直不懂愛情

會否係尾站天國/ 花見小路 / Be With You 一雞 ...
TheOcean 發表於 2018-6-21 15:58

No la

其餘三首未見街國語歌

By 伍仲衡/黃安弘/謝芊彤

點解今次個封面咁靚都居然唔出實體
雖然今年三PLUG歌曲都是慢歌
但總的來說都唔算差
首國語歌MV仲拍得幾好
有無FANS可以向環球提議一下出實體
就算出限量版印幾千只都好吖

點解今次個封面咁靚都居然唔出實體
雖然今年三PLUG歌曲都是慢歌
但總的來說都唔算差
首國語歌MV仲 ...
sunshine 發表於 2018-6-21 16:42

校長年年25都出實體碟點解蝦餃老母唔可以?

No la

其餘三首未見街國語歌

By 伍仲衡/黃安弘/謝芊彤
mychart- 發表於 2018-6-21 16:40

伍仲衡/黃安弘/謝芊彤都吸引喎
似廣東歌班底多過國語歌

伍仲衡/黃安弘/謝芊彤都吸引喎
似廣東歌班底多過國語歌
721AXA 發表於 2018-6-21 17:10

三首罐頭K歌confirmed
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

出上一隻碟時好似講過唔再出實體?

唔出實體碟最大影響就係唔會有簽名會囉
講真買左CD返黎都係用黎收藏..都好少會特登攞隻CD黎播.
其實我覺得應該比Fans去訂...收到幾多訂就做幾多隻碟...咁起碼等Fans有個紀念

快啲吹雞叫kelly出返實體啦

Digital CD...
齊歌就放得上網啦~~駛乜擇日呀~

打字機絕對有資格問鼎2018膠歌之冠

唔出實體好可惜
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

Be with you 同 尾站天國 完勝佢09-17年堆歌