返回列表 發帖
似大媽歌,係行人專用區唱一流
bigmag 發表於 2018-6-26 15:09

My thoughts exactly

其他三首國語歌有都系AlexFung produce,
作曲有謝芊彤、伍仲衡,抒情慢歌會正常好多

做自己的太陽 深白色填詞
nicknicknick 發表於 2018-7-13 11:59

希望 三秒钟 2.0三秒钟 其实几HIT

CLS
冷淡都好高質

CLS
冷淡都好高質
釘釘 發表於 2018-7-19 11:28

那里可以 听MARK 作品

CLS
冷淡都好高質

听到了15S好听  感觉更好听前3PLUG

CLS
冷淡都好高質

聽落有啲似陳輝陽以前啲tango作品

聽落有啲似陳輝陽以前啲tango作品
721AXA 發表於 2018-7-19 14:02

而家聽緊
第一時間都係諗起陳輝陽

忍唔住講番句 冷淡好正好高質
有啲估吾到係出於Mark Lui手
國語歌部分再慢慢聽下先

嗰三首國語會唔會平淡得滯? 風格都勁似
Alexfung hea做?

而家聽緊
第一時間都係諗起陳輝陽
masterdragon 發表於 2018-7-20 00:13

有唔少位都幾似陳慧嫻首明日有明天 就係陳輝陽

冷淡好正,成首歌有哂畫面

冷淡 太正了吧
我听了一次 副歌我都会哼了
还是这样的曲风最适合kelly

冷淡好好聽

聽落似蝦餃老母唱完一次live就永遠打入冷宮果啲歌
也許  ...
nicknicknick 發表於 2018-7-20 06:37

看冷淡 mv和专辑封面主题是一体的
希望是年度 plug 哈哈哈

果然放了大招在最後一PLUG
冷淡越聽越好聽
今次只碟四首粵語歌都無令我地失望
國語歌除了打字機,其它都好似好平淡
最可惜就係近年最靚嘅唱片封面居然唔出實體碟

嘩成隻碟好正喎,國語部份都唔差,最後嗰首好K。
冷淡直頭好驚喜,其實應該做第二plug,講真4首廣東歌之中應該呢首最radio friendly。

蝦餃老母有心做其實都都可以做得好好
作為老FANS老懷安慰..
全碟除左打字機要skip之外全碟都可以loop

今次唔出實體碟真係好浪費
4首廣東歌都好高質。國話歌都Ok.但個人覺得"做自己的太陽"比較平淡同普通

三首新國語歌好罐頭
相比之下打字機膠得黎係幾得意幾醒神

點解唔plug 冷淡
一聽戀上
【This is MC】澳門見

蝦餃老母有心做其實都都可以做得好好
作為老FANS老懷安慰..
全碟除左打字機要skip之外全碟都可以loop ...
mgiks 發表於 2018-7-20 10:22

反而打字機齋聽唔太差,係詞膠同MV好娘⋯
整體上Kelly歌曲演繹上又進步咗,如果多點當年型格曲風就仲好。

好久没有听到 冷淡   这样风格的慢歌啊~~~
不娘不暖不惨不苦   都是刚刚好

冷淡真係越聽越正
感覺好似係 Kelly版嘅人妻的偽術咁 ...
nicknicknick 發表於 2018-7-20 13:52

比人妻好听

喜好
冷淡>>>>>>>>>尾站天国>花见小路>be with you

好期待25號聽Live

蝦餃老母今年真係好生性
nicknicknick 發表於 2018-7-20 18:14

男主角唔差喎

蝦餃老母今年真係好生性
nicknicknick 發表於 2018-7-20 18:14

靚喎mv
咁多budget拍mv

靚喎mv
咁多budget拍mv
721AXA 發表於 2018-7-20 18:22

佢8首歌全部拍MV吖嘛~
啲MV相夾埋都可以出寫真了、好靚

冷淡真係驚喜之作 mv都拍的好靚好有藝術感 色調好舒服
今次d歌同mv都真係好高質
希望出實體碟可以收藏啊

mark 終於俾番首好野kelly

做自己的太陽 MV

點解蝦餃老母心淡不出實體碟?
bigmag 發表於 2018-6-21 12:11

因為已經過左半年時間
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

冷淡 HOHO 聽但好盧巧音

冷淡 is sooo good!!!!

冷淡好高汁, 應該係KELLY 哩十年黎終於再有一首令我會LOOP 既歌
上一首已經係有時寂寞

冷淡 HOHO 聽但好盧巧音
賴爽 發表於 2018-7-22 10:28

真係好candy
完全想像到佢唱係點
但首歌真係好正

好正嘅一張專輯
MV首首都好靚!!
>3<

其實 3 首國語 (我無計打字機) 聽聽下都唔差
答應你會幸福的好有早期D國語歌FEEL, 把聲好好聽

今晚live 答應你會幸福的做成個故事既完結好正

MOOOV LIVE Rundown

1. 尾站天國
2. 花見小路
3. 做自己的太陽
4. 冷淡
5. Be With You
6. 也許我一直不懂愛情
7. 答應你會幸福的
8. 打字機
9. 我會掛念你
10. 紀念日
11. 都是你的錯
12. 為自己作證
13. 最佳位置
14. 最愛演唱會

MOOOV LIVE Rundown

1. 尾站天國
2. 花見小路
3. 做自己的太陽
4. 冷淡
5. Be With You
6. 也許我一直不 ...
kenneth09 發表於 2018-7-26 10:59

今次個 Rundown 真係可一不可再,唔好下次紅館又變成老三首

omg, 為自己作證 都有唱好驚奇喎

原來仲有首叫Watch Me嘅歌但係趕唔切所以冇收錄
nicknicknick 發表於 2018-7-27 20:34

唔知會唔會出呢?感覺似廣東快歌

唔知會唔會出呢?感覺似廣東快歌
kenneth09 發表於 2018-7-28 13:41

希望收錄係 WATCH ME 實體碟入面嘎
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

nicknicknick 發表於 2018-7-27 20:34

嘩 What a good news
如果係廣東快歌就正

其實又唔係實體 點解會趕唔切
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

咁似當年美長錄好左隻filicious,但同名碟入面冇呢首歌

标题

咁似當年美長錄好左隻filicious,但同名碟入面冇呢首歌
stephybest 發表於 2018-7-29 20:12

估計因為轉會,有啲歌最後無錄成
無力將天氣逆轉。

watch me首歌係訪問講架?
點解唔收錄架,浪費左

如果仲有首watch me. 不過出返實體碟2nd edition + Moov live la!!!!