返回列表 發帖
點解蝦餃老母心淡不出實體碟?
bigmag 發表於 2018-6-21 12:11

哩隻碟貌似锺珍公司主导,國内音乐网站唱片公司发行 例外咁無寫環球。
Let’s Сelebrate

唔再出實體好可惜
希望kelly快啲改變主意

好明顯歌名leung既都係國語歌
想聽埋淨低個隻廣東 ...
721AXA 發表於 2018-6-21 13:42

查實今年既歌名有 幾個唔leung

其實蝦媽有無咁唔賣得?
Sammi 瑞瑞出碟都一直長有長賣,
上兩年出and then已經好似好灰咁 ...
~蛋撻~ 發表於 2018-6-21 13:46

and then 系商會榜 都叫做賣佐9個禮拜
相對於90年代,E+的唱片 普遍來講唔賺錢

Digital 或許系一種新嘗試!
莫文蔚隻新碟系騰訊數字專輯度賣 目前都賣佐8萬幾隻(20蚊人仔一隻)
E神隻《 c'mon in~》系騰訊數字專輯度賣 賣佐17萬9千隻(20蚊人仔一隻)
當年kelly隻《希望》  500萬次彩鈴下載,每次收費2蚊
所以出到一隻big Hit 已經可以回曬本

你睇下reflection 既銷量
bigmag 發表於 2018-6-21 14:36

用另外一個角度咁睇:都係雷頌德比較好賣D(And Then)

龍門任搬係你,你唔係話最近,第2近係reflection,搞到蝦餃老母不想出實體碟
bigmag 發表於 2018-6-21 14:42

雖然reflection銷量唔係幾好,但系你哩個邏輯好似
如果因為reflection而唔出實體碟,咁何來And Then

可能合約要求至少要有幾多張實體碟出到,我相信reflection少少轉型但銷量咁佢好心淡,環球可否開解下蝦 ...
bigmag 發表於 2018-6-21 14:50

睇你咁積極! 老老實實 你打算買幾多張先

「打字機」係 「小雞小雞」啲 fd 嚟架?
wzx0825 發表於 2018-6-26 09:41

差好遠囉!起碼打字機讲述:上班等落班,今晚去邊蒲。反映佐部分上班族既心态。曲詞编都玩新野!如果hit得出 分分鐘好似大日子咁出个慢摇版讓世界艷羡!
如果有機會出埋粤语版,Mark雷將今年佢造歌的歌手拉埋一起,KellyX廷鏗  有靓女睇又有靓仔睇

咁又未至於
佢整左個medley 唱左幾句side track,已經做左少少野la
lemontea1069 發表於 2018-6-26 11:08

我覺得恋愛情色改编到好型!编曲编得好In,前奏由几位日本小朋友solo跳舞,再到Kelly震撼出场!正到!醉迷情人加入Opera元素,同08年中东女神异國feel既醉迷情人  都好正!
风花雪,谁愿放手系7次红馆都有唱,仲系原版個隻!

打字機眞太膠喇
無論中港聼眾都唔會buy呢種style咯...
Mark乜事啊,呢排d曲風差咁遠....尤其系人妻 ...
KyleHo 發表於 2018-6-26 12:01

應該話聼開慢歌既唔多like 预佐既!任何一类型既歌都有佢既聼眾。区别在于人數多少。

我諗鍾意聽咁娘style既應該得極少數

ps, 佢幾時先肯飛起mark lui, 真係靠害 ...
Chemistry 發表於 2018-6-26 15:08

《打字機》推出一個禮拜都未夠,單系微博個MV點擊率都破100萬。如果早小小,同《魯豫有約》播映一齊推出,食埋個綜藝熱度,數據更加靚仔!!
對上一隻國語專輯已經系8年前既《微光》,要重返市場,要耕耘先有收穫!起碼《打字機》都算交到功課!