返回列表 發帖
點解蝦餃老母心淡不出實體碟?
Love Mag Love Joey

你睇下and then 既銷量
lemontea1069 發表於 2018-6-21 14:31

你睇下reflection 既銷量

哩隻碟貌似锺珍公司主导,國内音乐网站唱片公司发行 例外咁無寫環球。 ...
solo-K 發表於 2018-6-21 13:40

我認為作為天后帶頭不出實體碟唔係幾好,偶像唔係成日見,連cd都係虛擬好心淡

要數每個歌手總有一兩隻碟成績差
係咪應該近期既參考價值高d呢?
lemontea1069 發表於 2018-6-21 14:37

reflection不算近期咩?and then拍住相隔十年演唱會好賣d都好正常,蝦餃老母應該都知

咁你講晒啦 龍門任搬
2013 年頭真係好近期
lemontea1069 發表於 2018-6-21 14:40

龍門任搬係你,你唔係話最近,第2近係reflection,搞到蝦餃老母不想出實體碟

係啦係啦你岩喇
Kelly 隻隻碟都滯銷,滿意未?
lemontea1069 發表於 2018-6-21 14:45

你自己講的,以為and then銷量好番d會改變蝦餃老母不出實體碟的決定,點知咁堅持

雖然reflection銷量唔係幾好,但系你哩個邏輯好似
如果因為reflection而唔出實體碟, ...
solo-K 發表於 2018-6-21 14:47

可能合約要求至少要有幾多張實體碟出到,我相信reflection少少轉型但銷量咁佢好心淡,環球可否開解下蝦餃老母出番實體碟?

點解今次個封面咁靚都居然唔出實體
雖然今年三PLUG歌曲都是慢歌
但總的來說都唔算差
首國語歌MV仲 ...
sunshine 發表於 2018-6-21 16:42

校長年年25都出實體碟點解蝦餃老母唔可以?

咁又唔係既~歌的確好聽過reflection
    主要係因為配合演唱會先好賣小小JA~唔關係咪最後一隻實體事 ...
wewa1001 發表於 2018-6-22 10:09

both la, 配合埋演唱會先肯實質碟,無演唱會就無實體碟
花見小路好似韓劇歌, 打字機好似大陸春晚歌曲,其實幾好聽,好聽過let's celebrate請放心傷我娘歌

係咪marketing黎,話唔出實體等大家課金digital, 最後又可以扮反應熱烈出返CD再呃一筆 ...
TheOcean 發表於 2018-6-22 17:24

環球最愛2nd edition

725麥花臣開show宣傳新碟
nicknicknick 發表於 2018-6-25 12:10

digital 點宣傳?

我諗鍾意聽咁娘style既應該得極少數

ps, 佢幾時先肯飛起mark lui, 真係靠害 ...
Chemistry 發表於 2018-6-26 15:08

似大媽歌,係行人專用區唱一流