返回列表 發帖

許靖韻冧莊《創造101》點讚王 晉級總決賽

歌手許靖韻(Angela)以香港代表身份參加內地版「Produce 101」《創造101》,上周六進行第三輪專業考核公演,Angela繼上次第二輪公演成為「點讚王」後,今次Angela再下一城,冧莊「點讚王」!

以唱功做賣點的Angela相對其他對手在跳舞方面一直處於弱勢,上一次跳舞對決,Angela的排名更因為咁而跌至尾二。今次第三輪考核係邊跳邊唱,Angela一組就揀了原創歌曲《別人家的小孩》,賽前訓練時,導師羅志祥亦都表示這個舞蹈完全不是她們一組的style ,因為反差太大。不過正式公演時,Angela出乎意料的表現令全場觀眾驚喜,一身紅色波點西裝造型,加埋強勁的舞步,令人眼前一亮!最後以組內最高點讚票數冧莊成為「點讚王」!

連韓國男團EXO前成員兼節目製作人黃子韜宣布「誰是點讚王」時,都忍唔住大讚Angela跳得好:「作為vocal擔當的許靖韻第一次跳舞!許靖韻這次是唱跳歌手了!」完全冇諗過成為「點讚王」嘅Angela即刻O晒嘴,旁邊組員同佢講咗兩次:「it's real! it's real!」她先識得「回魂」在台上說:「謝謝大家!上一次晉級的時候,我就跟自己說,如果我可以再站在《101》的舞台上這次一我一定要跳舞!」節目完結後,Angela表示:「所有人都知道我在舞蹈裏面是完全不行的,我就想在節目裏做一個突破把每一個舞蹈都跳到最好,其實我現在也愛上跳舞。」

睇咗呢個節目之後覺得Angela性格幾好,唱功又掂,尤其自彈自唱果陣
英皇咁多年出嘅歌真係有D埋沒咗佢(琢磨其實幾好聽)希望佢決賽有好成績

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20180611/bkn-20180611170525072-0611_00862_001.html
>3<

不過kim連22強都入唔到
就知套嘢唔洗太認真睇

王菊的應援口號  

你不投,我不投,菊姐哪年能出頭
你不搞,我不搞,菊姐就要被打倒
你努力,我努力,菊姐就能出奇跡
你一票,我一票,菊姐還能繼續跳

半杯星巴克,菊姐變快樂;
一杯壹點點,菊姐走更遠

你搞好 我搞好 菊姐就能追風跑
你努力 我努力 菊姐就能出奇跡
你偷懶 我偷懶 菊姐就得丟飯碗
你拉票 我拉票 菊姐安心睡大覺
你勤奮 我勤奮 菊姐不再招人恨
你大吵 我大吵 菊姐眼淚刷刷掉
你團結 我團結 菊姐就能走花街
你拍一 我拍一 我心菊姐是第
你拍二 我拍二 菊姐上起個調
你拍三 我拍三 菊姐C位穩如山
你拍四 我拍四 Diss菊姐都得死
你拍五 我拍五 誰能有我菊姐虎
你拍六 我拍六 pick菊姐不遷就
你拍七 我拍七 看見菊姐嘻嘻嘻
你拍八 我拍八 菊姐出道靠大家
你拍九 我拍九 幹了菊姐這杯酒
你拍十 我拍十 菊姐把沖前十
你不投 我不投 王菊老師怎麽紅
你不搞 我不搞 菊姐就要被打倒
你不贊 我不贊 我們小眼睛往哪看
你一票 我一票 王菊必須要出道
你不愛 我不愛 下期菊姐就不在
nonkul

逼通網
依家先知
大家網絡都進逼了惹

逼通網
依家先知
大家網絡都進逼了惹
tsoihl 發表於 2018-6-21 19:26

早就知
無人post咪post下lol
>3<

2:23開始係許靖韻唱,有D驚嚇

KITSTON 發表於 2018-6-21 20:43

但其他唔太入咪底聲大到似咪嘴

KITSTON 發表於 2018-6-21 20:43

似係賴美雲果part和声有問題多D
>3<

似係賴美雲果part和声有問題多D
janickfu 發表於 2018-6-21 21:01

係度講好啦,上到微博唔好咁講啦,班賴粉話賴美雲已經苦練港普十年,佢先係主唱,和音炒車唔關小七事喎

係度講好啦,上到微博唔好咁講啦,班賴粉話賴美雲已經苦練港普十年,佢先係主唱,和音炒車唔關小七事喎{:1 ...
sunnyay1231 發表於 2018-6-21 22:59

我有睇到 粉絲係盲目
佢哋應該無人上CM lol
>3<

係咪英皇內地佢有份再出道啊
舞來舞去 不日內開始錄音。

如果佢有份入11強出道就好了
就係時候紅了~~
不過可惜..應該唔會....
太平公主

蛋記又發功
一開頭唔科水由得佢跌落谷底
儲起彈藥到臨尾先重磅出擊
冠軍根本已經安排係佢啦

蛋記又發功
冠軍根本已經安排係佢啦 ...
hosealiu 發表於 2018-6-23 11:32

一定唔會係冠軍啦 如果係就擺明造馬實俾人鬧
佢入到第11已經超晒班,即使入唔到都已經賺左唔少人氣

19         許靖韻         英皇娛樂         44,982,128
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

總決賽 K歌之王 真係唱得幾好
>3<

總決賽 K歌之王 真係唱得幾好
janickfu 發表於 2018-6-25 05:23

見到好多大陸人話佢似楊千嬅
一,一

無睇, 想問ANGELA 入左最終11個未?

蛋記又發功
冠軍根本已經安排係佢啦 ...
hosealiu 發表於 2018-6-23 11:32

根本蛋記就唔想佢嬴 正係儲人氣 等多d人識佢 又得免費學下跳舞  而家佢唱K歌之王首歌係微博有八百幾萬觀看次數
蛋記下一步點谷先係問題 成日將D野擺到凍晒先黎谷

BTW 火箭少女首歌難聽到 同埋 有楊超越 呢隊根本行得唔遠

無睇, 想問ANGELA 入左最終11個未?
lblemon 發表於 2018-6-25 11:03

無入最終11個

根本蛋記就唔想佢嬴 正係儲人氣 等多d人識佢 又得免費學下跳舞  而家佢唱K歌之王首歌係微博有八百幾 ...
rfv123 發表於 2018-6-25 11:19

咁佢同蛋記有約, 入FINAL 11之前先至出局應該已經到了极限.

EEG 由佢101 果刻都無幫手
次次都係水尾晉級
其他對手其實已經累積左好多陸綜經驗
宣儀 美岐 本身宇宙少女 一定入雯
Yamy 做過好多次綜藝 又係入硬
村花 一炮而紅左..唔會跌出去
其他人氣一直都高過angela 好多

真係爭只係得 10 or 11 位可以爭到
今次仲要連主題曲 C 位果個都入唔到頭11

企鵝內定就算吧啦
就算唔內定人地大陸FANS 買卡買到自己偶像入頭11
Angela 最後一個星期定兩個星期先有人集資
it's too late~
入到22 超額完成啦 ..

不過隊rocket girls 都唔睇好...
頭兩首歌膠到呢.....

EEG 由佢101 果刻都無幫手
次次都係水尾晉級
其他對手其實已經累積左好多陸綜經驗
宣儀 美岐 本身宇宙少女  ...
釘釘 發表於 2018-6-25 11:46

唔睇好既原因 好似未傾掂數咁 101 似乎唔想宣儀 美岐番宇宙少女 話呢兩年只會參與火箭少女活動
佢地韓國個邊就話兩邊會同時做
應該會好快出現分歧