返回列表 發帖
23. 激光中24. 獨自去偷歡 (為顧及觀眾改唱獨自去街街)
25. 夢伴
26. 信者得愛
27. 唱這歌
hv8638 發表於 2018-9-8 00:29

真係又唱
夜風中, 黃沙萬里, 變色感情, 漫天風雨, 人生滿希望, 某夜, 雙城記, 城市足印, 誰又欠了誰 etc 呢d有幾耐無唱過

真係又唱
夜風中, 黃沙萬里, 變色感情, 漫天風雨, 人生滿希望, 某夜, 雙城記, 城市足印, 誰又 ...
masterdragon 發表於 2018-9-8 00:58

呢堆快歌medley 係惟一三次演唱會入面完全冇變過
唉,如果佢肯唱你講呢堆,加埋夢飛行、香江暖流呢啲,我會開心好多,但始終可能佢連自己歌都懶得記歌詞

真係又唱
夜風中, 黃沙萬里, 變色感情, 漫天風雨, 人生滿希望, 某夜, 雙城記, 城市足印, 誰又 ...
masterdragon 發表於 2018-9-8 00:58

反而驚訝係竟然唱咗〈想...〉,呢首我懷疑佢從來未唱過live

唉,2014,2016,2018,一次比一次唔似 徐小鳳演唱會 ,反而愈嚟愈似 懷舊金曲之夜

怪唔得小風姐票房麻麻地喇,來來去去都喺個堆歌,想睇嘅觀衆都睇過曬喇

怪唔得小風姐票房麻麻地喇,來來去去都喺個堆歌,想睇嘅觀衆都睇過曬喇
乐坛风云 發表於 2018-9-8 09:10

年紀咁大記唔到新野
【This is MC】澳門見

真係太多自己歌冇唱
hv8638 發表於 2018-9-8 00:45

期待嘅黃沙萬里同情比雨絲都冇

期待嘅黃沙萬里同情比雨絲都冇
royloyloy 發表於 2018-9-8 11:57

唉.... 可能因為要畀返版權費,但我都係唔明白,點解唔肯唱多啲自己歌....

20180907(五) 頭場 rundown
1. Opening 神鳳
2. 漫漫前路
3. 風的季節
4. 深秋立樓頭
5. 流下眼淚前
6. 徐 ...
hv8638 發表於 2018-9-8 00:29

陪屋企人看
Encore全換走了

多左婚紗背後/ 喜氣洋洋
(其餘唔識)
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

陪屋企人看
Encore全換走了

多左婚紗背後/ 喜氣洋洋
(其餘唔識) ...
l00540 發表於 2018-9-8 23:19

不過證明小鳳姐從善如流!

欣賞獨自去街街同信者得愛嗰part

敢創新!
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

欣賞獨自去街街同信者得愛嗰part

敢創新!
l00540 發表於 2018-9-9 13:10

其實已經唔創新.....今次已經係第三次照做成part medley.....

其實已經唔創新.....今次已經係第三次照做成part medley.....
hv8638 發表於 2018-9-9 13:17

忠粉

上兩次唱咗哪些快歌?

忠粉

上兩次唱咗哪些快歌?
l00540 發表於 2018-9-9 13:31

咪就係一模一樣,激光中、獨自去偷歡、夢伴、信者得愛、唱這歌medley,連個編曲排序都完全一樣,上兩次重有少少舞步,今次始終再幾年後,cut埋
其實有呢part快歌都唔係問題,不過作為多年歌迷始終都係想聽佢唱返多啲side track,咩side track都好,總之係自己歌,但係自從2016都事與願違,2014嗰次相隔2006年9年時間,已經唱咗比例最多的自己歌........唉!

咪就係一模一樣,激光中、獨自去偷歡、夢伴、信者得愛、唱這歌medley,連個編曲排序都完全一樣,上兩 ...
hv8638 發表於 2018-9-9 15:31

原來對上一次金光燦爛已經有呢part

仲有人夠膽話謝安琪係天后 20場都冇反ot 入去睇小鳳姐都幾悶,又唔跳舞齋唱 ...
stephybest 發表於 2018-6-25 13:33

20場?你都幾睇得起淫KAY
淫KAY連12場都冇

禮拜日尾場好可能因為打風而要改期

禮拜日尾場好可能因為打風而要改期
hv8638 發表於 2018-9-13 20:07

一波三折

一波三折
l00540 發表於 2018-9-13 20:38

2016個次都喺打風改期

一波三折
l00540 發表於 2018-9-13 20:38

2016個次都喺打風改期
乐坛风云 發表於 2018-9-13 21:49

風雨同路,小鳳姐貴人開show招風雨

From 特高娛樂制作有限公司 fb page

「金光燦爛徐小鳳演唱會2018」
今晚2018年9月15號,將如常8:15pm舉行。

哎也.... 但午夜前就8號
有可能唱到22:30就完
希望D觀眾平安回家喇

因受颱風惡劣天氣影響,「金光燦爛徐小鳳演唱會2018」,16日晚(尾場)之演出安排,將於9月16日下午四時三十分公布詳情。  
主辦機構: 香港演唱會有限公司

From 特高娛樂制作有限公司 fb page
love wins!

原定於 2018年 9月 16日 於紅磡香港體育館舉行之
「金光燦爛徐小鳳演唱會2018」,
因受颱風 ”山竹” 影響香港天氣關係,
主辦機構現作出以下特別安排 :

原定 2018 年 9 月 16 日(星期日) 之場次,
將改期於 2018年 9月17日(星期一)舉行。

觀眾凡持有 2018年 9月 16日(星期日) 的入場門票,
可於 2018年 9月 17日 (星期一) 晚上 8時 15分,到紅磡香港體育館,按照 9月16日的門票座位欣賞「金光燦爛徐小鳳演唱會2018」。
love wins!

臨時拉咗中大校長上台獻花,合唱小李飛刀

臨時拉咗中大校長上台獻花,合唱小李飛刀
966 發表於 2018-9-17 23:36

沈祖堯?!沈祖堯而家唔係校長喇

沈祖堯?!沈祖堯而家唔係校長喇
hv8638 發表於 2018-9-18 00:03

老人家都仲係校長前,校長後咁叫,改唔到口。
教授好慘,明明扮上台獻花,比小鳳姐夾硬留低合唱,
唱完返埋位又比小鳳姐補槍:
「佢把刀好勁㗎,刀法如神,所以又叫「小李飛刀」。」

老人家都仲係校長前,校長後咁叫,改唔到口。
教授好慘,明明扮上台獻花,比小鳳姐夾硬留低合唱,
唱完返 ...
966 發表於 2018-9-18 01:13

我對沈祖堯呢個人始終麻麻

佢一出嚟,明明聽緊懷舊金曲,一下子變咗大學晚會唱歌,跌咗去唔同時空咁

徐小鳳合共六場的「金光燦爛徐小鳳演唱會2018」昨晚圓滿落幕,雖然被超強颶風「山竹」來襲打亂演出,尾場順延一晚舉行,但沒有減卻歌迷的熱情,小鳳姐獻唱《風的季節》,唱到「吹呀吹,讓這風吹」時,她說:「在惡劣的天氣下,大家一樣來支持我,衷心多謝。我們一齊唱,一齊將『山竹』趕走!」她直言打風當晚是一個戰戰兢兢的晚上,見到四周圍滿目瘡痍,她說:「一朝早起床,發現屋企樓下有十幾棵樹倒塌,我都不知怎可以來紅館,我有想過直接穿著『波波裙』搭直升機吊威也來,後來兩至三小時後,樹幹都清理得無影無蹤,香港人做事效率真的很快!」小鳳姐立即送上一首《風雨同路》,非常應景。
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安