返回列表 發帖

[Sep/2018] RubberBand Hours 2018

2018年9月26日 星期三
晚上8時15分
匯星Star Hall
$680 / $480

優先訂票網:PUTYOURSELF.in
開售時間:6月26日 早上 11:00
截止時間:6月29日 晚上 23:59
(每張門票另加$25手續費)
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

想睇

正呀
「微笑之中 接受還未有 答案。」

Flop到...
Cm都無人理
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

優先訂飛無人理?

優先訂飛無人理?
Lewis 發表於 2018-6-26 13:08

開賣 8 分鐘就爆左啦已經~
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

Gin Lee班中年阿叔fans如果分一半比RB, 今年已經可以再開紅館

RB 嘅target audience 應該真係同gin lee差唔多

Gin Lee班中年阿叔fans如果分一半比RB, 今年已經可以再開紅館
hehehaha 發表於 2018-6-26 21:57

美煎紅館都係25-35歲觀眾佔大部分.

睇過一次RB, 觀眾30-40歲佔大部分

美煎紅館都係25-35歲觀眾佔大部分.

睇過一次RB, 觀眾30-40歲佔大部分
lblemon 發表於 2018-6-27 16:46

幾次都有睇 利申仲係二十幾

錯過咗預售,幾時公售?

錯過咗預售,幾時公售?
iload 發表於 2018-6-28 17:46

9/7 快達票

Rubberband live 好有水準同感染力,想看

回復 12# misterben111

thx

已買680x2

已買680 ×2 個網好順 應該係去曬搶supper

已買680 ×2 個網好順 應該係去曬搶supper
HeithWong 發表於 2018-7-9 10:34

係,朋友有卡但入唔到

係,朋友有卡但入唔到
misterben111 發表於 2018-7-9 23:20

梗係等公售啦

加27號一場

心痛呀 第二場仲有好多飛可以買
好想多啲人支持佢地 佢地嘅音樂真係好正
我兩場都會睇晒 未買飛又有興趣嘅快啲買啦

冇人講
sosad
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

冇人講
sosad
JayantL 發表於 2018-9-27 00:38

睇咗,超正!尤其佢哋行到中間唱噶part,好似開四面臺咁

無人討論只係代表好多cm會員唔識貨

由第一首差唔多企到最後一首
連二樓觀眾都企埋起身
我真係好耐未試過咁好氣氛既演唱會

2018.09.26 RubberBand Hours 2018 Rundown

1. 脫軌時刻
2. 飛天
3. 衝
4. 放
5. 那一端
6. 細街盃
7. 豬籠墟事變
8. 城市當代配樂團
9. 遊車河
10. 一早地下鐵 / 幾分鐘的約會
11. 你和我
12. 一轉身卻天亮了
13. 囂張
14. 天連地
15. 前面尚有一萬里
16. 我是樂隊
17. 逆流之歌
18. 發現號
19. 未來見
20. 夥伙
21. Easy
22. 倒行詩
23. 夏令時間
24. 心照一生
25. 睜開眼
26. DEDICATED TO...
27. 阿波羅
28. SimpleLoveSong
29. 小涼伴

我們的總和

比D波係咁打中

睇rundown好似多派台歌啵

好多個感動位,特別係紀念盧凱彤個首歌,今晚坐最前680唔係幾睇到後面唱歌個part,聽晚坐480可以睇返,個幾首聽到喊晒

非常滿意今次 setlist, 歌揀得幾好 (美中不足我最愛嘅倒行詩變咗 acoustic版,同埋去咗後面個台)
我前面個人不停食波餅

無人討論只係代表好多cm會員唔識貨

由第一首差唔多企到最後一首
連二樓觀眾都企埋起身
我真係好耐未試過咁 ...
CunninG 發表於 2018-9-27 01:09

2012年第一次睇佢地演唱會
    每次開都keep住買飛睇
    每次都得到好多力量好多快樂好多感動
    已經好期待下次 同下一張I 大碟
    呀!聽日咪下次囉 聽晚再見

非常滿意今次 setlist, 歌揀得幾好 (美中不足我最愛嘅倒行詩變咗 acoustic版,同埋去咗後面個台)
我前面個人 ...
mcjam 發表於 2018-9-27 03:01

食左起馬四我/五次波餅

今晚去睇 好期待
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

食左起馬四我/五次波餅
艾石仔 發表於 2018-9-27 10:58

我前面個人係咪就係你?

我倪尋日個fb live仲多人睇啦
又唔洗企足成晚 坐喺屋企舒舒服服享受高級順耳音樂
又無搭台偏心480觀眾 反正上到網就係我倪嘅貴賓
何況我倪仲要有身材 唔洗靠拋波波帶動氣氛
見到我倪 班忠粉已經識自動波尖叫啦
耶 穌 愛 您。
#teamJesus

我前面個人係咪就係你?
mcjam 發表於 2018-9-27 14:01

680 最後果行

又無搭台偏心480觀眾 反正 ...
李幸倪恨你 發表於 2018-9-27 14:42

佢地係特登每次都落台做一part,
上次麥花臣做四面台,佢地都有落台,
左右兩邊各一part,感覺好warm ,
落台唱歌係佢地嘅傳統,
至於氣氛問題其實冇左啲波一樣咁high,
有一種快樂睇fb live係一定搵唔到,
現場氣氛好先會企起身睇,
當你放鬆身體投入係音樂當中自然會想跟住un,
正如五月天唱離開地球表面 supper唱飛
就算企到幾攰都總係會跟住跳 呢啲就係投入啦,
雖然我都企到好攰但今晚入場會繼續企繼續跳!

佢地係特登每次都落台做一part,
上次麥花臣做四面台,佢地都有落台,
左右兩邊各一part,感覺好warm , ...
misterben111 發表於 2018-9-27 15:23

明顯反話都復佢咁大段話
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

嘩小明 :O

RubberBand Hours 2018 27/9 Rundown

脫軌時刻
飛天

那一端
細街盃
豬籠墟事變

城市當代配樂團
遊車河
一早地下鐵 + 幾分鐘的約會
你和我
一轉身卻天亮了
終於好天氣 (方皓玟合唱)
囂張

天連地 + 前面尚有一萬里
我是樂隊 (feat.雞@supper)
逆流之歌
發現號
未來見

夥伙
Easy
倒行詩
夏令時間 + 心照一生

睜開眼
DEDICATED TO...
阿波羅

Encore

SimpleLoveSong
小涼伴
未來見 (第一次唱得唔好再唱)

有終於好天氣
早知買左頭場都改做尾場.....

都唱咗幾多頭三隻碟嘅歌
今晚氣氛好好
啲燈光配合得好正
囂張黑哂咁唱真係好有Feel....比一個空間大家一齊聽住歌懷緬

最後比Credit嗰到小肥忍唔住喊好感動
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

救命個show好感動
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

又無搭台偏心480觀眾 反正 ...
李幸倪恨你 發表於 2018-9-27 14:42

都唱咗幾多頭三隻碟嘅歌
今晚氣氛好好
啲燈光配合得好正
囂張黑哂咁唱真係好有Feel....比一個空間大家一齊 ...
hehemamama 發表於 2018-9-28 00:47

小肥喊到停唔到~不過佢去做和音,係真心Surprise嘅,真係好好兄弟~