返回列表 發帖
我首P.S I love you 呀,好想聽好耐 希望尾場唱返
pooh1460 發表於 2018-11-1 23:55

我想要goodnight city呀
「微笑之中 接受還未有 答案。」

聽晚再去捧場 估到 survive said the prophet 做嘉賓 堅正 首To whom
年尾最組非佢地莫屬 太好氣氛
我都成場未坐過 跳足咁耐
如果鐵樹蘭上埋黎就正

以為encore會唱呢首
ininin 發表於 2018-11-2 00:34

每次見到佢攞木結他,以為係唱ps i love you
Infinity & Eternity

仲有世界變了樣,希望每日rundown都有少許不同,等多些歌唱到

冇諗過氣氛咁正以為自己去左睇外國歌手
亦冇諗過香港歌手D人會咁HIGH,雖然唔係好熟佢地既歌但真係值得一睇
其實我只係為左聽幸福之歌好彩有唱
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

Day 1 Rundown

1. 258km/h
2. 里程
3. 飛

4. 浪人
5. 最後晚餐
6. 懂得快樂

7. 同一
8. 不要死在崇拜裡
9. 機械人
10. 一樣不一樣

Acoustic Section
11. 小伙子
12. 今夜酒氣吹過
13. 尋回一碗湯
14. 大丈夫

15. To Whom (with SSTP)
16. Network system (SSTP)

17. 全世界暫停
18. 無盡
19. 幸福之歌
20. 撼動
21. 煩擾中起舞
22. 靈感床

Encore
23. 是你令我再次找到心跳
24. 風箏
25. Supper Moment
26. 橙海
27. 說再見了吧

Encore 2
28. 有你有我

有樣嘢超抵讚係間場好少同好短
SM又零廢話,連sponsor都無特登逐個點名
變相成晚唱咗勁多歌,啲musicbreak又唔會點cut,超正

Encore其實想聽
PS I Love You,點滴
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

我相信每日rundown應該有d唔同 ,今晚再睇下

琴晚有人睇到暈咗,要call救護車

琴晚有人睇到暈咗,要call救護車
pooh1460 發表於 2018-11-2 09:40

咁爆咁最後有無事?

咁爆咁最後有無事?
kelvinho726 發表於 2018-11-2 09:44

我見佢連行樓梯都行唔到,要用車仔托佢落去

我見佢連行樓梯都行唔到,要用車仔托佢落去
pooh1460 發表於 2018-11-2 09:48

可能太興奮 人又多 空氣唔好 所以見暈

佢地真係好紅
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

佢地真係好紅
John 發表於 2018-11-2 10:04

我諗開多3場都仲得 不過sunny把聲已經開始拆

我相信每日rundown應該有d唔同 ,今晚再睇下
kelvinho726 發表於 2018-11-2 09:19

哂氣
兩場會展加澳門場個rundown都一模一樣
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

可能太興奮 人又多 空氣唔好 所以見暈
kelvinho726 發表於 2018-11-2 09:49

話說靈感床個part真係好high我係31行爭啲中左出去好彩最後平衡到

哂氣
兩場會展加澳門場個rundown都一模一樣
hinz 發表於 2018-11-2 11:30

就算一樣都無乜所謂 個rundown 都夠high足全場

話說靈感床個part真係好high我係31行爭啲中左出去好彩最後平衡到
misterben111 發表於 2018-11-2 13:15

佢地寫d 曲好多時都考慮埋現場氣氛 所以好易有共鳴今晚再去睇 睇下會唔會有其他無唱既歌

佢地寫d 曲好多時都考慮埋現場氣氛 所以好易有共鳴今晚再去睇 睇下會唔會有其他無唱既歌 ...
kelvinho726 發表於 2018-11-2 13:27

我尾場再睇

其實最好氣氛都係世界級變了樣 music zone
個場夠細 又close
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

我諗開多3場都仲得 不過sunny把聲已經開始拆
Lewis 發表於 2018-11-2 10:24

佢咁用聲法真係唱半場已經收收地皮

個場夠細 又close
hinz 發表於 2018-11-2 14:25

咁一定
D人又少D齊心D
最重要係音樂唔洗搞咁多,
呢幾年D歌係好聽左,但PROGRAM多左
彈既野相對少左

今晚有冇歌琴晚冇唱?

Rundown 同Day 1 一樣 Encore 多左首沙燕之歌

沙燕之歌啊今日!

回下氣先
好攰
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

希望聽日都有沙燕

Sunny 今晚把聲仲ok
【This is MC】澳門見

氣氛真係好好

有無人覺得d音響差左d

我想現場睇埋尾場 有無巴打有飛放

我想現場睇埋尾場 有無巴打有飛放
kelvinho726 發表於 2018-11-3 01:26

你又唔check 我pm,放咗俾人喇

你又唔check 我pm,放咗俾人喇
daniel1136 發表於 2018-11-3 08:09

唔知點解無提示個PM 我無留意呀sorry 而家想搵都搵唔到 d黃牛炒連位 3600 2張 單丁叫我唔好問

有樣嘢超抵讚係間場好少同好短
SM又零廢話,連sponsor都無特登逐個點名
變相成晚唱咗勁多歌,啲musicbreak ...
Lewis 發表於 2018-11-2 07:59

睇左咁多個shOw近年最正呢個
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

有無人覺得d音響差左d
kent 發表於 2018-11-3 01:11

極差
紅館硬體始終有規限

極差
紅館硬體始終有規限
mtrccc 發表於 2018-11-3 14:23

有時音樂大到蓋過Sunny把聲

Tee還會翻貨嗎?
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Tee還會翻貨嗎?
l00540 發表於 2018-11-3 15:11

每場都有但唔知幾點賣完 我都衝緊去幫人買毛巾

3點去到
買完我已經話無哂加大同大碼

3點去到
買完我已經話無哂加大同大碼
艾石仔 發表於 2018-11-3 17:53

姐係你終於買到?

個場夠細 又close
hinz 發表於 2018-11-2 14:25

呢個係真
雖然SM紅館騷應該都會係紅館呢個地方最好氣氛嘅一次
但對比於SM過往其他場地嘅show氣氛都係差少少
就算睇溫柔革命澳門場
個個一開波就企起身到完場 連慢歌都一樣

但今次紅館我坐280山頂
都係唱到 飛 啲人先開始企起身
然之後 小伙子 嗰part一慢返就個個即刻坐返落去

SSTP之後接 全世界暫停 啲人又即刻坐返
接 無盡 啲人先開始自動波企返
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

原來不經不覺
SM正式出道之後已經出咗咁多歌

只不過隔咗溫柔革命澳門場一年幾
今次睇完成個show
竟然有種感覺係 佢哋仲有好多舊歌冇唱
可能因為今次唱曬成隻dal segno

不過佢哋啲live真係無敵
好多歌可能一啲都唔hit 都可以令到全場人俾到反應
連《撼動》都有得大合唱真係癡線
同埋《有你有我》呢隻side track放ending其實幾大膽

我覺得經過今次之後
SM下次紅館真係10場都可以開到

好期待今晚
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

每場都有但唔知幾點賣完 我都衝緊去幫人買毛巾
misterben111 發表於 2018-11-3 17:28

得中碼咋~~~ 不過都照買

賣完我就無晒黑色毛巾

原來不經不覺
SM正式出道之後已經出咗咁多歌

只不過隔咗溫柔革命澳門場一年幾
今次睇完成個show
竟然有種 ...
JayantL 發表於 2018-11-3 18:32

好似MD 可以一年一聚吧

直播開始了
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

諗住用平板電腦睇, 點知唔得- -
最後都係要用電話

無晒聲
里程flat晒

好彩睇琴晚果場 一嚟258km/h已經走音邊緣......

Sunny把聲沙曬
點解JOOX次次直播嗰場啲歌手把聲都唔得