返回列表 發帖
其實supper應該去更大的戶外場地,中環海濱,迪迪尼停車場,當然要諗音量按制問題,但至少場地更大,開一至兩場,又不會做太多場爛聲或太累

有冇人知今次出唔出碟
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

全場勁high 但啲保安嬸嬸仲係木口木面 好專業
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

全場勁high 但啲保安嬸嬸仲係木口木面 好專業
帥小寶` 發表於 2018-11-4 21:30

係咁捉人影相,我諗佢地都未見過全場咁High個個企起身既Show

下次開四面台啦
超正
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

下次開四面台啦
超正
water:) 發表於 2018-11-4 22:34

四面台會跑死sunny
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

係咁捉人影相,我諗佢地都未見過全場咁High個個企起身既Show
frankie_0401 發表於 2018-11-4 21:35

五月天捉影相捉得仲勁 因為2016 JRI有人直播所以從此捉得勁左 btw五月天都係全場起晒身淨係過場先坐
「微笑之中 接受還未有 答案。」

下次開四面台啦
超正
water:) 發表於 2018-11-4 22:34

Band隊好少開四面台吖

四面台會跑死sunny
JayantL 發表於 2018-11-4 22:39

三面台個台太細了
好想同Sunny握手
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

好想睇埋澳門場
【This is MC】澳門見

好想睇埋澳門場
lemontea1069 發表於 2018-11-4 23:09

2月23號開 唔知係咪都係威尼斯人開呢

睇第一場時,我都有諗Sunny唔洗留聲ga 咩
l00540 發表於 2018-11-4 09:30

BTW, 真係好好睇完全因為今次中意左佢地
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

好想睇埋澳門場
lemontea1069 發表於 2018-11-4 23:09

I wanna go too
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

三面台個台太細了
好想同Sunny握手
water:) 發表於 2018-11-4 22:59

希望下次開4面又可以等多D人入場睇
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

我而家覺得Sunny 好靚仔
澳門場應該都好難撲飛

我而家覺得Sunny 好靚仔
澳門場應該都好難撲飛
lemontea1069 發表於 2018-11-5 03:01

再食少d煙同蒲少d應該仲靚仔d
Infinity & Eternity

再食少d煙同蒲少d應該仲靚仔d
pooh1460 發表於 2018-11-5 03:29

食煙把聲都仲幾厚下 我仲以為佢而家無食添

To Whom真係好好聽 好感動
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

希望下次開4面又可以等多D人入場睇
oreo 發表於 5/11/2018 02:42
BAND 其實唔易做到四面台 (?)

BAND 其實唔易做到四面台 (?)
kwanie 發表於 2018-11-5 21:09

因為結他有唔少器材例如amp地雷...仲有打鼓除非個台係咁轉如果唔係就望死一面

有咩band 做過四面台?

有咩band 做過四面台?
lemontea1069 發表於 2018-11-6 01:41

達明一派算唔算?

達明一派算唔算?
lightupmylight 發表於 2018-11-6 11:41

原來太極都試過四面台

有冇人知今次出唔出碟
JayantL 發表於 2018-11-4 07:35 PM

Joox有直播就應該唔出碟
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

Joox有直播就應該唔出碟
Qmen 發表於 2018-11-6 16:06

Joox youtube條全演唱會片俾人block左
我覺得還是有機會出碟既

Joox youtube條全演唱會片俾人block左
我覺得還是有機會出碟既
kelvinho726 發表於 2018-11-7 00:43

我都覺得會出

有一位rex lee 不停係supper演唱會 幸福之歌呢條片
https://youtu.be/2fjgvncCxew
狂話Supper 唔夠 Mr. 黎 話Mr.開過3次紅館 話睇死佢地開唔到3次有人cm話 繼beyond 之後 感染力算強既一隊樂隊 條rex又話問過Mr.未
又話beyond 4個能作能唱 又話Supper得一個唱 真心好小學雞
真心得啖笑 原來Mr.仲有忠粉

有一位rex lee 不停係supper演唱會 幸福之歌呢條片

狂話Supper 唔夠 Mr. 黎 話Mr.開過3次紅館 話睇死佢地 ...
kelvinho726 發表於 2018-11-8 12:00

佢係咪唔知MR.當年係因為環球係大公司先上到咁多次紅館呢家Supper Moment 係靠自己蚊型公司,入咗紙幾年到呢家先執到人地個二手期上到紅館。你呢家叫MR.自己入紙申請睇下,睇下佢地彈幾多次

佢係咪唔知MR.當年係因為環球係大公司先上到咁多次紅館呢家Supper Moment 係靠自己蚊型公司, ...
pooh1460 發表於 2018-11-9 12:03

不過,我相信Mr.一定有機會再開紅館,起碼上張專輯仍然係銷量榜第一,有FANS,一定多人入場過鄭欣宜同JW

佢係咪唔知MR.當年係因為環球係大公司先上到咁多次紅館呢家Supper Moment 係靠自己蚊型公司, ...

GEM都蚊型公司 都3年開到 條友話 細公司都可以好快 總之係咁數supper啦黎黎去去都係講三次紅館 但Mr. 都無 Supper 咁活躍於東南亞 起碼人地做tour都多過佢地 真係唔明個條忠粉想點 又話supper虛火 又話callstar休團 話supper 都會 話supper紅完下年跌 好鬼煩

GEM都蚊型公司 都3年開到 條友話 細公司都可以好快 總之係咁數supper啦黎黎去去都係講三次紅館 但Mr. ...
kelvinho726 發表於 2018-11-9 12:49

佢係咪唔忿氣MR. 紅咗四年,之後一野直線跌咗落低谷而supper由2013年人氣就直線上升,紅咗5年到呢家仲紅緊呀 C AllStar 休團係因為香港男子組合太難做,而且佢地做歌嘅路已經去到樽頸位,所以先休團姐 至於GEM 係佢老闆有錢,先幫到佢3年上到紅館,咁條紅線背後冇人support佢地係難d申請紅館

佢係咪唔忿氣MR. 紅咗四年,之後一野直線跌咗落低谷而supper由2013年人氣就直線上升,紅咗5年到呢家 ...
pooh1460 發表於 2018-11-9 13:17

所以supper上到紅館 用大奇蹟日形容係最貼切 真係完全無後台幫 一手一腳一塊塊磚咁堆上去 默默耕耘先上到去 睇得出sunny覺得好難能可貴 睇住由細場慢慢續個續個玩到上大場 一點一滴在心頭 全部都得來不易 所以Sunny好珍惜呢三晚 因為好難申請

回復 366# pooh1460

佢蒲開邊度,好想去偶遇
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復  pooh1460

佢蒲開邊度,好想去偶遇
黃家正 發表於 2018-11-9 15:36

蘭,有次唔小心凌晨4點幾係中環余道生行地底24老麥見到佢

老蘭,有次唔小心凌晨4點幾係中環余道生行地底24老麥見到佢
pooh1460 發表於 2018-11-9 17:00

Sunny好似係chai wan個邊住 多數都係港島出現

Sunny好似係chai wan個邊住 多數都係港島出現
kelvinho726 發表於 2018-11-9 17:15

係呀
我之前食宵夜都撞過佢!

佢係咪唔忿氣MR. 紅咗四年,之後一野直線跌咗落低谷而supper由2013年人氣就直線上升,紅咗5年到呢家 ...
pooh1460 發表於 2018-11-9 13:17

Supper營造氣氛能力高Mr.幾班啦 持久力爆燈
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

Supper營造氣氛能力高Mr.幾班啦 持久力爆燈
sam6a 發表於 2018-11-9 22:38

其實Mr.都幾慘
形象差之後一鋪清袋
出返黎之後d歌都仲唔錯
但已經冇人聽
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其實Mr.都幾慘
形象差之後一鋪清袋
出返黎之後d歌都仲唔錯
但已經冇人聽 ...
John 發表於 2018-11-9 22:53

當年抄歌深入民心
講起出返嚟 邊城都幾正呀 可惜身邊冇乜人識
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

當年抄歌深入民心
講起出返嚟 邊城都幾正呀 可惜身邊冇乜人識
sam6a 發表於 2018-11-9 22:58

其實Alan 單飛前 個隻碟全部都好聽 好似上年yes magazine ... Mr. Dear Jane Supper 同show ...Mr. 新碟D歌無人識 無人跟到唱 係唱返森林同搖擺個D 先有人唱
其實新碟都好正 可惜可能當年抄歌單野太勁 所以一沉不起 Alan 個場SHOW 都講 你地應該都係等緊Supper 壓軸出場喇 ...諗返起 佢地曾經紅極一時 搞到咁真係慘

評分人數

• hinz

下次開stadium

下次開stadium
chh2006 發表於 2018-11-12 10:34

香港除左大球場冇岩可以演唱會嘅stadium喎

香港除左大球場冇岩可以演唱會嘅stadium喎
misterben111 發表於 2018-11-12 20:43

博覽館

Mr. 當年根本好紅... 903 08年起就專捧RB, 但Mr.既氣勢都係勁過RB好多
你諗下佢地作為band仔出道2年(個陣band喺樂壇係完全唔入流)就拎埋最歌
佢地衰抄歌係抵死, 抄一首半首咪算, 一抄抄成幾首唔俾人鬧爆就奇啦...

不過呢十年band sound興返起真係靠Mr.同RB做先頭部隊闖出黎既

Mr. 當年根本好紅... 903 08年起就專捧RB, 但Mr.既氣勢都係勁過RB好多
你諗下佢地作為band仔出道2年( ...
Lewis 發表於 2018-11-15 15:41

其實Mr. 最近隻碟 d歌係唔差 ,但個單嘢真係俾人鬧太勁 想起番都唔係咁容易
Rb就真係清泉 做d歌好襟聽