返回列表 發帖
有冇人覺得憾動好似唱得好急咁

我諗緊sunny 爛聲點唱 高8度 煩擾中起舞

有冇人覺得憾動好似唱得好急咁
Kyle_ 發表於 2018-11-3 22:31

打鼓個段中間都有d搶拍
我諗緊sunny 爛聲點唱 高8度 煩擾中起舞
kelvinho726 發表於 2018-11-3 22:31

其實佢係咪一早就估到自己會爛聲所以吊高把聲唱算, 真心呢首live都真係有d難唱

不過而家高8度都唔係幾好...
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

升KEY既煩擾中起舞都幾難頂...我唔識欣賞

煩擾中好地地一首歌點解要搞成咁
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

WADIU 一開就高八度煩擾中

其實個新編曲好聽
但...有必要高八度唱嗎- -

佢爛聲到好緊要
第一場聽煩擾都唔係咁

佢爛聲到好緊要
第一場聽煩擾都唔係咁
-Prince- 發表於 2018-11-3 22:35

有無爛都係好難聽

有無爛都係好難聽
賴爽 發表於 2018-11-3 22:36

佢而家係無個音上到wor

個新編曲本身無問題
但如果個係想聽原版 當然就接受唔到啦

心祖兒屬於你

其實點解要安排兩個假encore位
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

其實點解要安排兩個假encore位
JayantL 發表於 2018-11-3 22:47

製造下氣氛囉 唔知PS I Love U有無機會 唱呢

爛聲黎講好左好多架啦
世界變了樣果次世界級爛聲

製造下氣氛囉 唔知PS I Love U有無機會 唱呢
kelvinho726 發表於 2018-11-3 22:48

尋晚本身以為可以有真encore
點知叫咗幾秒就停曬
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

爛聲黎講好左好多架啦
世界變了樣果次世界級爛聲
艾石仔 發表於 2018-11-3 22:52

Sunny唱功比個陣好左好多 佢又有唱開metal 所以爛極都未會去到好差既

燈下先
我估紅線比唔起罰款
應該唔會過時

燈下先
我估紅線比唔起罰款
應該唔會過時
kwanie 發表於 2018-11-3 23:07

好難唔過2330 wor

Wow P.S. I Love You!!!!

正 PS I LOVE U 三日ENCORE 都唔同 我估佢點都會唱埋有你有我

沙燕again

咁可能encore 3首  有你有我點都唱埋

影左wyman入鏡
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

全世界暫停真係好正
好可惜 竟然冇派台 浪費哂

全世界暫停真係好正
好可惜 竟然冇派台 浪費哂
bagfgfcde 發表於 2018-11-3 23:41

如果SM 新碟派完橙海之後再派歌既話 DJ 應該都好難LEAD住 ...其實而家都已經追到DJ好貼 ...仲有首歌未派 我估DJ 又落返組銅多

冇真encore

點滴去左邊
但有PS I Love You都好滿足
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

點滴去左邊
但有PS I Love You都好滿足
water:) 發表於 2018-11-3 23:47

我諗真係要唱哂新碟 所以點都要CUT少少 ...很久沒擁抱都無唱 希望澳門場會唱

P.S. i love you 好聽

我諗真係要唱哂新碟 所以點都要CUT少少 ...很久沒擁抱都無唱 希望澳門場會唱 ...
kelvinho726 發表於 2018-11-3 23:48

世界變了樣都冇~

世界變了樣都冇~
JayantL 發表於 2018-11-3 23:51

可能唔夾其他歌掛。初時唱完無盡問我地好嗎,以為果度係唱世界變了樣,黠知起幸福之歌果下有啲o咀,一直覺得幸福之歌會係完場歌

Sunny唱功比個陣好左好多 佢又有唱開metal 所以爛極都未會去到好差既
kelvinho726 發表於 2018-11-3 23:07

佢尾場前,仲有rehearsal<小伙子>、<大丈夫>
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

好正好high

我諗真係要唱哂新碟 所以點都要CUT少少 ...很久沒擁抱都無唱 希望澳門場會唱 ...
kelvinho726 發表於 2018-11-3 23:48

呢首都好好聽
煙花紀 79 +4

現場氣氛同joox睇差100000000000000倍

可能唔夾其他歌掛。初時唱完無盡問我地好嗎,以為果度係唱世界變了樣,黠知起幸福之歌果下有啲o咀, ...
johnny0113 發表於 2018-11-3 23:52

我反而覺得世界變了樣同全世界暫停好夾
以為會放埋一齊唱

現場氣氛同joox睇差100000000000000倍
Kfmusic 發表於 2018-11-3 23:56

一定係
Joox睇仲覺得悶
煙花紀 79 +4

如果SM 新碟派完橙海之後再派歌既話 DJ 應該都好難LEAD住 ...其實而家都已經追到DJ好貼 ...仲有首歌未 ...
kelvinho726 發表於 3/11/2018 23:45
撼動會追唔少
dj 未上到

Rundown最差係煩擾中起舞,高左8度完全唔想唱,氣氛好尷尬

救命 應該係全年最high既演唱會
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

Day 3 Rundown

1. 258km/h
2. 里程
3. 飛

4. 浪人
5. 最後晚餐
6. 懂得快樂

7. 同一
8. 不要死在崇拜裡
9. 機械人
10. 一樣不一樣

Acoustic Section
11. 小伙子
12. 今夜酒氣吹過
13. 尋回一碗湯
14. 大丈夫

15. To Whom (with SSTP)
16. Still Believe (SSTP)

17. 全世界暫停
18. 無盡
19. 幸福之歌
20. 撼動
21. 煩擾中起舞
22. 靈感床

Encore
23. 是你令我再次找到心跳
24. 風箏
25. Supper Moment
26. 橙海
27. 說再見了吧

Encore 2
28.P.S. I LOVE YOU
29.沙燕之歌
30. 有你有我
「微笑之中 接受還未有 答案。」

Day 3 Rundown

1. 258km/h
2. 里程
3. 飛

4. 浪人
5. 最後晚餐
6. 懂得快樂

7. 同一
8. 不要死在崇拜裡
...
misterben111 發表於 2018-11-4 00:19

Still I believe (好似係)

Still I believe (好似係)
Kfmusic 發表於 2018-11-4 00:22

Thanks  岩岩搵左wiki係still believe
「微笑之中 接受還未有 答案。」

其實現場聽,sunny把聲捱到今晚已經好好,無盡的高音位都唱到,唱到有你有我,把聲還在,冇拆聲,但明顯今晚佢哋四個都好累,再開唔係冇人睇,而係唔夠體力去做,3場好盡啦

JOOX LAG 到呢
賴爽 發表於 2018-11-3 20:48

IPHONE XS睇好順
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

其實現場聽,sunny把聲捱到今晚已經好好,無盡的高音位都唱到,唱到有你有我,把聲還在,冇拆聲,但明顯今 ...
winnie^_^ 發表於 2018-11-4 02:41

如果第日想開多過3場真係要諗下點樣維持個水準
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

如果第日想開多過3場真係要諗下點樣維持個水準
oreo 發表於 4/11/2018 06:21
第一次紅館唔識點用力是常識吧

第一次紅館唔識點用力是常識吧
kwanie 發表於 2018-11-4 06:55

睇第一場時,我都有諗Sunny唔洗留聲ga 咩
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

辛苦哂sunny 真係好落力
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

夠哂感動 獨立樂隊 終於上到紅館 佢地呢三場氣氛好好 Sunny真係好識控場
希望紅館睇到SM呢三場之後 往後佢地再入紙既話快d批俾佢地