返回列表 發帖

各大流行榜@2018/07/07

TVB勁歌金榜@2018/07/07
RK LW Songs       Singers
01 03 逆天                    鄭俊弘
02 04   天才兒童1985       張敬軒
03 05   橙海                   Supper Moment
04 06   重光紀念日           林欣彤
05 07 單身旅遊日誌        曾樂彤
06 08 飛蛾撲火              HANA菊梓喬
07   09   求生                   關楚耀 ft. MastaMic
08   10   精裝追女仔          吳業坤
09 NE   無悔無愧             胡定欣
10 NE   單身狗                李克勤

903專業推介@2018/07/07
RK  LW   Songs                    Singers
01   08   小問題        Aga
02   18   恐怖情人       許廷鏗
03   17   漸漸         陳奕迅
04   04   哪兒                         小塵埃
05   12   大肆慶祝       陳嘉茵
06   02   心之科學                  容祖兒
07   11   單身旅遊日誌      曾樂彤
08   07   天才兒童1985     張敬軒
09   15   橡筋         周國賢
10   09   極夜後        何韻詩
11   05   深化危機       Dear Jane
12   20   飲啦小氣       陳詠謙
13   Ne   那一端                     RubberBand
14   10   月亮不代表我的心   梁釗峰
15   Ne   芭樂                        鄧小巧
16   Ne   半杯入魂                  側田
17   06   人妻的偽術      謝安琪
18   14   橙海         Supper Moment
19   19   搖滾之母       楊千嬅
20   03   無限大                      陳柏宇

中文歌曲龍虎榜@2018/07/07
RK  LW Songs       Singers
01  02  恐怖情人     許廷鏗
02  04  單身狗      李克勤
03  09  神奇女俠     J.Arie
04  06  自我感覺還好   Gin Lee
05  07  深化危機     Dear Jane
06  01  無限大      陳柏宇
07  08  精裝追女仔    吳業坤
08  03  偷聽情歌     胡鴻鈞
09  11  人妻的偽術    謝安琪
10  10  月亮不代表我的心 梁釗峰
11  05  天才兒童1985   張敬軒
12  13  分享的勝利    Supper Moment/Gin Lee
13  15  逆成長      顏卓靈
14  12  小問題      AGA
15  17  哪兒       小塵埃
16  18  心之科學     容祖兒
17  19  漸漸       陳奕迅
18  ne  飛蛾撲火     HANA
19  ne  搖滾之母     楊千嬅
20  ne  一世同學     林奕匡

新城勁爆本地榜@2018/07/07
RK LW  Songs                 Singers
01 09  極夜後                  何韻詩
02 07  月亮不代表我的心   梁釗峰
03 08  深化危機               Dear Jane
04 13  翩翩                     王嘉儀
05 14  單身狗                  李克勤
06 06  恐怖情人               許廷鏗
07 01  人妻的偽術            謝安琪
08 12  自我感覺還好         Gin Lee 李幸倪
09 11  搖滾之母               楊千嬅
10 20  大肆慶祝               陳嘉茵
11 NE  心之科學               容祖兒
12 NE  漸漸                     陳奕迅
13 18  哪兒                     小塵埃
14 16  小問題                  AGA 江海迦
15 17  愛的理由               林德信
16 NE  半杯入魂               側田
17 19  單身旅遊日誌         曾樂彤
18 NE  神奇女俠               J. Arie 雷深如
19 NE  一世同學               林奕匡
20 NE  逆成長                  顏卓靈

本週997同903一起 out 精裝追女仔。這首歌上榜週數很小。

997連續兩週冠天后。下週會唔會冠 Gin ,然後冠楊千嬅同容祖儿

商台:實至名歸
港台:雖然許廷鏗冠到開心,但係犧牲咗胡鴻鈞⋯⋯
新城:睇嚟呢幾個禮拜都冠正嘢喎!
無綫:胡鴻鈞呢?菊梓喬呢?
潛在四台冠:天才兒童1985、橙海、單身狗
小企鵝推介冠軍快訊 2018W24
華語榜:男人背後 - 周柏豪
外語榜:Live It Up - Nicky Jam feat. Will Smith & Era Istrefi

本週997同903一起 out 精裝追女仔。這首歌上榜週數很小。

997連續兩週冠天后。下週會唔會冠 Gin ,然後冠楊 ...
xteve 發表於 2018-7-7 17:50

有啲戥佢唔抵⋯⋯
小企鵝推介冠軍快訊 2018W24
華語榜:男人背後 - 周柏豪
外語榜:Live It Up - Nicky Jam feat. Will Smith & Era Istrefi

997連續兩週冠天后。下週會唔會冠 Gin ,然後冠楊 ...
xteve 發表於 2018-7-7 17:50

997呢排上得快out得快,好多歌都爆冷無冠。

btw 997個冠軍走勢紀錄由WK11開始無更新

商台:實至名歸
港台:雖然許廷鏗冠到開心,但係犧牲咗胡鴻鈞⋯⋯
新城:睇嚟呢幾個禮拜都冠正嘢喎!
無綫:胡鴻鈞呢?菊梓喬呢?
潛在四台冠:天才兒童1985、橙海、單身狗
PenguinMusic 發表於 2018-7-7 17:58

胡鴻鈞唔係冠咗啦咩

新城冠 hocc 咁新奇嘅 lol
Music Awards 完整得獎名單
Music Picks Week 28 (14/07)
1. 重光紀念日 - 林欣彤  2. 恐怖情人 - 許廷鏗  3. 搖滾之母 - 楊千嬅

當奴報榜Aga 今年第二冠
自動filter左nights without you定無期?
唔計落年尾大數?@@
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

當奴報榜Aga 今年第二冠
自動filter左nights without you定無期?
唔計落年尾大數?@@ ...
Eddie8848 發表於 2018-7-7 19:17
應該是他忘記了NWY是誇年奪冠。

Kkbox無哂JW啲歌咁濟
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 29
1. 極夜後 2. 恐怖情人 3. 漸漸

903 有冇機雙周冠漸漸?
睇來漸漸係港台有排玩
tomjai Music Top3 - 2018:
1. 漸漸
2. 人妻的偽術
3. 小問題

以997連續兩WKS速冠個TREND看, 小弟100%肯定單身狗下WK冠!
恭喜《缺》成為2018年第2首4台冠!!!!

AGA 今年待遇超好
Btw 豹哥9號出新歌《慌》

帥小寶` 發表於 2018-7-7 20:05

關楚耀都冇咗sunnyidea時期嘅歌 係咪有d事發生咗

HeithWong 發表於 2018-7-7 20:46

應該係 希望拆得掂啦

903都未知冠唔冠hocc時, 估唔到997冠先
WYTV Music Chart(Week 28)
今個星期冠軍歌得主對上一次而家兩年前嘅事!!

之前橙海, 宜家生死時速又係, 明明有雙位數AP都re唔到

kevinlai1621 發表於 2018-7-7 21:00

希望903會冠軍啦,隻歌播得幾好,可能有機會入十大

回復 11# tomjaihk

我覺得有機會
始於佢好似好耐都冇唱咁K嘅情歌
四季、任我行都有雙週冠

帥小寶` 發表於 2018-7-7 20:05
連最hit果首矛盾一生都無左,但Joox重有,咩事?

連最hit果首矛盾一生都無左,但Joox重有,咩事?
Ching2015 發表於 2018-7-7 23:53

可能傾唔掂啦獨家個啲掛 但奇怪點係維多利亞仲係到

天才兒童1985 166+4* 差8次追平無期 .... 我諗冠完應該有180-185

天才兒童1985 166+4* 差8次追平無期 .... 我諗冠完應該有180-185
kelvinho726 發表於 2018-7-8 00:09

唉 缺真係好聽好多

搞搞柒愈來愈高質
特別係啲冠e.g. HOCC, 天后靈同天后靈

要向新城跪拜

唉 缺真係好聽好多
帥小寶` 發表於 2018-7-8 00:17

天才兒童都180ap,睇黎漸漸會播到200ap先停手

1。大肆慶祝是咪用來谷作曲/填詞人,因為可以唔影響女歌手三甲。
2。1985呢啲又係為谷而谷,希望用缺頂上,雖然冇可能。車干女金到手了。
3。美肛可以放個靚暑假了,10月再葡頭都唔遲。
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

1985好听过 缺

照咁睇 aga 都已經300ap ...估計好似仲有歌會派 ....我覺得環球應該今年谷aga gin 今年應該無三甲吧
1985似係要拎十大高位 ...漸漸 播到至尊都不為過呀 真心好聽 播到好似四季咁都OK
反而想睇女歌手 D AP 最後會係咩結果

以997連續兩WKS速冠個TREND看, 小弟100%肯定單身狗下WK冠!
酷愛903 發表於 2018-7-7 20:28

不如再估唔中
申請叫Admin bam account 啦

照咁睇 aga 都已經300ap ...估計好似仲有歌會派 ....我覺得環球應該今年谷aga gin 今年應該無三甲吧
1985似 ...
kelvinho726 發表於 2018-7-8 03:45

天才兒童平均攻擊力其實高過漸漸
漸漸撼贏天才兒童既話, 我寧願心之科學
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

1985似 ...
kelvinho726 發表於 2018-7-8 03:45

但係要ban可以幾多首都直ban
自我都可自欺 天生鬥士難自棄
天給我這愁眉 不必生氣 為何豁達地迴避

之前橙海, 宜家生死時速又係, 明明有雙位數AP都re唔到
Pure. 發表於 2018-7-7 21:08
下一首可能係被 _ 兒搶曬quota既一世同學

下一首可能係被 _ 兒搶曬quota既一世同學
nicholashin 發表於 2018-7-8 12:23

JW有歌咩@@
SSN Chart (13 Jul)  自唱新歌「和每天講再見」(4 Jan)
1. 小 問 題 (1 Week No.1) - AGA
2. 一 世 同 學 - 林 奕 匡
3. 自 我 感 覺 還 好 (1 Week No.1) - Gin Lee

JW有歌咩@@
John 發表於 2018-7-8 12:36

有阿,主宰

有阿,主宰
dicksonkwok 發表於 2018-7-8 12:44

染左
SSN Chart (13 Jul)  自唱新歌「和每天講再見」(4 Jan)
3. 自 我 感 覺 還 好 (1 Week No.1) - Gin Lee

1985似 ...

要播既話後面大把女歌手可以播上黎
300ap最多叫穩三甲

天才兒童平均攻擊力其實高過漸漸
漸漸撼贏天才兒童既話, 我寧願心之科學 ...
sam6a 發表於 2018-7-8 11:44

心之科學既話我寧願人妻的偽術

心之科學既話我寧願人妻的偽術
abcxyz302006 發表於 2018-7-8 12:56

我寧願很堅強

環球兩個天后會唔會一齊女三甲 煎個勢今年咁勁 環球無可能唔幫佢fight女歌手

環球兩個天后會唔會一齊女三甲 煎個勢今年咁勁 環球無可能唔幫佢fight女歌手 ...
帥小寶` 發表於 2018-7-8 13:18

但環球又要女三甲 唱作金 十大 如果漸漸都有入十大 邊有咁多quota 英皇都會佔好多呢

但環球又要女三甲 唱作金 十大 如果漸漸都有入十大 邊有咁多quota 英皇都會佔好多呢 ...
kelvinho726 發表於 2018-7-8 13:25

心之科學至尊 美軒男金

成個三號鏍絲釘都係supper moment隻新碟
偏偏就冇橙海

HeithWong 發表於 2018-7-7 20:46

係唔係過唔夠數

kevinlai1621 發表於 2018-7-7 21:00

呢啲咪推動香港樂壇囉903 the who?

成個三號鏍絲釘都係supper moment隻新碟
偏偏就冇橙海
water:) 發表於 2018-7-8 13:46

都有三次啦好好,我覺得今星期橙海捱到 下週應該有機會冠

都有三次啦好好,我覺得今星期橙海捱到 下週應該有機會冠
kelvinho726 發表於 2018-7-8 13:56

時光倒流牙 我mark 258km首播個集都成幾個月之前啦fa
--------------------

搵番 係第十五週

個時連碟都未出
41. 想守總有道理 想走總有藉口
Week29
bong2017
1翩翩2深化危機3無限大

時光倒流牙 我mark 258km首播個集都成幾個月之前啦fa
--------------------

搵番 係第十五 ...
b01091018 發表於 2018-7-8 14:07

個陣首播258KM 之前橙海都仲播緊 不過係播播下無啦啦派258KM ....中間就係有2星期橙海夠AP上唔到個陣...我諗而家最大機會係下星期啦掛 ...都拖左咁多星期...

CM會員共和榜: 2018年度 我最喜愛的歌曲第二季季選 投票進行中
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=14761
歡迎各位會員踴躍投票!下星期日(7月15日)23:59截止~
立即follow CM Facebook | Instagram
ED's Choice Billboard WK28  #1 趣緻的響鈴 - Serrini (last.fm)

呢啲咪推動香港樂壇囉903 the who?
Frankiekiekie 發表於 2018-7-8 13:53

高質到 對上一次冠已經係癡情司