返回列表 發帖
幾時賣飛吖~~~~超想睇
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

omg 咁突然ge 毫無先兆咁開演唱會
btw 場地已經由紅館退化到麥花臣 lol
antiware 發表於 2018-7-10 23:24

咁佢都係上年先開完紅館啫
而且ivana都冇美軒咁多fans可以支撐到連開兩年紅館
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

開星期四 五
似會加場

31號左面450嘅第一行

求其目測, 地下STALL 有40X 個位, 全場當1500

我諗加到一場.

呢個演唱會零宣傳, 銷售難以樂觀 ...
lblemon 發表於 2018-7-12 14:41

連佢自己ig都唔出post宣傳下

冇咩?
lblemon 發表於 2018-7-12 16:14

冇吖
早兩日出過post 但冇講幾時賣飛

其實個騷根本嚟得好突然
真空咗半年先出新歌 然之後就公佈開show仲要第二日就開售(仲要係寰亞同美之自己ig都唔講)
仲要連宣傳都冇乜 得返個半月多啲就開show

sammi,
澳門新濠影匯綜藝館
票價680
入場要FC購票者帶入
nopop 發表於 2018-7-13 20:13

So?
關美之咩事

聽日就開show啦!
唔知會唔會又係 低科技之歌 x 粒糖有毒 again and again呢雖然美之啲歌唱好多次都聽唔厭

BTW
有大笨鐘 希望仲會唱多啲On wings of time呢隻神碟嘅歌

主要有三part?最後嗰part好正如果有首突然一生人就好最後都有9成左右啦入座,但觀 ...
stephybest 發表於 2018-8-30 22:55

聽日嗰場賣得好啲
唔知點解唔揀星期五六開

似係本身預加星期六日場,點知銷情慘淡到兩場都唔爆
chkalu 發表於 2018-8-30 23:51

麥花臣好少有歌手連開咁多場
Eason上年都係開星期二三兩場

而且今次係音樂會 唔係演唱會
唔似會開咁多場

其實有少少失望
當然高質嘅嘢繼續高質
好鍾意佢發揮廣東歌去旅行嘅特質
個 concept 係好而執行得好

音樂上 ...
just11256 發表於 2018-8-30 23:28

我反而覺得選曲好正常
你講嗰幾隻唱厭嘅歌
除咗安妮法蘭克 其他嗰幾首喺年頭麥花臣嗰個show都冇唱
咁今次唱返都好正常

點解啲人入場都係例遲

美之把聲沙沙哋 但真係好正!!!!
音樂一響就上曬身

今日好似rundown順序同歌都轉咗少少?
冇睇尋晚嗰場
有冇人講俾我知大概有邊啲位唔同thx

今晚月亮說取代咗好時辰,Ivana好似病病哋,不停飲水又沙沙哋聲,有啲美中不足。不過唱咁多種語言好犀利, ...
Serendipity 發表於 2018-9-1 00:58

許願池的希臘少女好似都冇唱?
冇乜印象添

聽到月亮說真係超級驚喜!!!!!
好似水百合之後就冇唱過
好聽到癲

Unforgettable(Nat King Cole)

離遊記

留白

邊一個發明了返工(my little airport)

與愛人飛

討好自己(王菲)

法文歌: Les yeux ouverts

(巴黎沒有)摩天輪

大笨鐘

意大利文歌: ‘O Sole Mio

安妮.法蘭克

我來自火星

I’ve Seen It All (Radiohead Featuring Bjork) (馮翰銘合唱)

國語歌:許願池的希臘少女(唔記得有冇唱)

沉默的士高

日劇Medley – La La La Love Song (Long Vocation)/ひだまりの詩( (同一屋簷下續集主題曲)/ラブ•ストーリーは突然に(東京愛的故事主題曲)

開籠雀

融了鐘的時間

柳暗花明

如一

月亮說

末日

小團圓

迷失藝術

Encore清唱我真的受傷了

攞咗前面po嘅尋晚rundown改咗下 外文歌唔識唔sure有冇變化
其他大概差唔多
好時辰變咗月亮說 以及最後四首順序唔同咗

咦 你咪我地既xxx xxx? 好好笑
Paris-Big Ben-Anne Frank呢個flow好美 仲回味緊

btw個場冇冷氣架?  ...
JasOh103 發表於 2018-9-1 11:49

啲冷氣好勁wor
跳咗成part都冇出過汗

細場真係好好FEEL
D人終於唔係石頭人,識叫識搖識叫
艾石仔 發表於 2018-9-1 22:30

其實成part日文我都未聽過
但我都un埋一份(連隔離左右嗰啲都係

睇過ivana幾場演唱會,有d歌例如我來自火星,幾乎每次演唱會都會唱,但每次都有新元素,都唔會令人失望的。 ...
laukaleung 發表於 2018-9-2 16:17

所以準備又去拍電影填數

又吾係未開過紅館 間吾中拍戲賺到錢咪任性下開下紅館
平時得閒開下麥花臣益下各大之粉已經好心滿意足{:1_11 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-4 00:37

叫captain nancy搵美之做嘉賓

其實係咪得我一個覺得佢越泥越靚
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-5 22:31

Me

呢張只係北歐封面大碟..   佢之前GE 訪問提過想做隻ALBUM INSPIRED BY 北歐TRIP.
    但唔知仲有冇呢 ...
快劍俠 發表於 2018-9-6 15:41

佢早幾年夠話錄緊國語碟啦

出國語碟真係講佐差唔多七八年
不過都幾慶幸佢始終都係出廣東碟 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-6 21:37

我始終都係等緊佢嘅廣東大碟
十年都就快嚟啦
就算single collection都冇所謂 唔好好似MFLT咁炒埋堆電影歌廣告歌按年份排就得
我相信美之有本事排到個靚tracklist出嚟