返回列表 發帖

睇!下北沢好似係東京?東京有北極光睇?!
唔通個音樂會主題係幻想?

好快有宣傳, 美之會派傳單, 由旺角一路殺去老銅
lblemon 發表於 2018-7-13 09:31

陣間去旺角同美之瘋狂跳舞

美之好正,旺角朗豪坊玩一輪,
之後好親民搭地鐵,去到鑼銅灣time square就亂入睇busking,
之後播新歌+跳舞

美之除佐火星(因為當時OWOT/月餅盒仲未出)之外所有演唱會都有唱既鐵膽
粒糖有毒 低科技之歌 水 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-8-30 01:12

巴黎沒有摩天輪 好似都係膽

據聞唔爆要派飛
noodlesfred 發表於 2018-8-30 17:22

好似680好多空位

勁多跳樓霏
gooloo 發表於 2018-8-30 17:41

美之不嬲咁陰功都慣

劇透:入場前有檸檬茶飲,佢代言嗰隻檸檬茶,每人派一包,包你飲完睇到中場尿急
千期唔好飲呀

現場好大霧呀八半都黎,好多吉位美祖到左

主要有三part?最後嗰part好正如果有首突然一生人就好最後都有9成左右啦入座,但觀眾好高質

AF真係好難聽 lol
kinderpark 發表於 2018-8-30 21:38

其實唔知佢唱乜野...

其實有少少失望
當然高質嘅嘢繼續高質
好鍾意佢發揮廣東歌去旅行嘅特質
個 concept 係好而執行得好

音樂上 ...
just11256 發表於 2018-8-30 23:28

反白啦陣間比人話你劇透

我就覺得好好睇,雖然好多文唔知佢唱乜,但最後個msg好好

似係本身預加星期六日場,點知銷情慘淡到兩場都唔爆
chkalu 發表於 2018-8-30 23:51

美之越黎越少fans,剩低就應該係得返一千幾百

我都估唔到嗰首歌會有大合唱出現左

如果今晚有encore就好
oreo 發表於 2018-8-31 14:00

美之係上次happiness is有encore一少段

霉到連d娛樂新聞都唔多提
cathay1996 發表於 2018-8-31 18:03

冇記者訪問姐,今晚應該有

開籠雀成為觀眾大合唱既歌好估唔到

屮SiU霖屮 發表於 2018-9-1 03:06

火星真係好多玩法,
港樂個jazz慢版好驚喜,而今次個編曲有種trendy既感覺

今次好鐘意,要主題有主題,要音樂性有音樂性,
要氣氛有氣氛,係差在vocal未係最好狀態,不過已經夠贏好多其他歌手既大騷

原來如此 港樂有唱!!!!!!!!! 當時聽到真係勁開心!!!!!! 又係首勁想聽LIVE既歌

依家只係差認命!!!!!!!!! ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-1 03:09

港樂嗰次就鐘意左原來如此~其實今次好多歌都係新野,
唔知點解會有人覺得唱黎唱去都係嗰啲,
Bjork之前有唱過?!意文歌之前有唱過?!
日劇歌之前有唱過?!沉默的士高都係first live添!
大笨鐘又係n耐冇唱過,與愛人飛直頭係首唱咁濟啦

啲反堅人士係特別低質
係都要入黎抽水
唔知既就係無知 尋晚冒雨去睇完全感受到大家對佢既愛{:1_ ...
JasOh103 發表於 2018-9-1 17:50

完全估唔到出面咁多人打蛇餅排隊咁等入場,完全估唔到最後好多觀眾唔走逼佢出黎安歌。

細場真係好好FEEL
D人終於唔係石頭人,識叫識搖識叫
艾石仔 發表於 2018-9-1 22:30

美之既觀眾好高質

有個月亮說劣粉(?)咯
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-2 00:13

嘩,呢條友劣到,月亮說未唱完就大叫,成晚兩父女不停大聲傾計,
如一哼歌咁靜都keep住講,真心想少佢,
好似兩隻烏蠅

睇過ivana幾場演唱會,有d歌例如我來自火星,幾乎每次演唱會都會唱,但每次都有新元素,都唔會令人失望的。 ...
laukaleung 發表於 2018-9-2 16:17

下年紅館?!? 真唔真?!?

美之紅館叫座力十分有限, 寰亞應該唔使再試水温了吧
lblemon 發表於 2018-9-3 11:46

美之keep住做細場serve班忠粉好過啦,起碼真係鐘意睇佢先會買飛,
格硬做大場最後咪又係派勁多飛出去,加勁多空位= =
Happiness is+下北沢的北極光係麥花臣做既效果都唔錯

又吾係未開過紅館 間吾中拍戲賺到錢咪任性下開下紅館
平時得閒開下麥花臣益下各大之粉已經好心滿意足{:1_11 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-4 00:37

認命/永遠幾遠/幸福 是時候掘返出黎唱了~

希望佢出年個dream album同紅館art show真係搞得成啦

但唔知宜家派左嘅歌計唔計係dream album入面(愛不曾 ...
koko51018 發表於 2018-9-4 13:49

想知係咩dream album?

水百合2.0
諗下就已經成地水
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-4 19:47

之前吹左好耐既北歐大碟呢

Much Feeling Little Thinking
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-4 20:30

呢隻精選碟就係北歐大碟

我估咋
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-4 21:19

話說美之開完騷話會拍戲?係咩戲

其實係咪得我一個覺得佢越泥越靚
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-5 22:31

婚後女人左歸功於Eric So

同意,同佢之前嘅演出真係比唔到
尤其音樂突破上。
kanxd 發表於 2018-9-6 19:56

佢今年兩個騷都係主題性行先,而唔係主打音樂性既……
Happiness is探討何謂快樂,(該死的快樂/詩情/如一/安妮法蘭克 都係點題歌)
至於今次成個flow都同旅遊主題扣得好埋啵,
離遊記做intro>旅遊理由>歐遊>日本遊>人生旅途反思,
我個人好喜歡個編排

我始終都係等緊佢嘅廣東大碟
十年都就快嚟啦
就算single collection都冇所謂 唔好好似MFLT咁炒 ...
JayantL 發表於 2018-9-6 22:50

On wings of time銷量對佢打擊太大

用安妮法蘭克泥探討快樂真係拍曬手
今次就真係牽強佐D
本身我都唔係 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-6 23:48

唔用巴黎沒有摩天輪,可以唱擁抱一個人“為你推個摩天輪 同伴老友出力
那怕有幾重 扮個鬼臉的笑容 放鬆”
夠曬happy啦掛唔sad啦

跟時間排成件事勁唔美之
  不過我覺得佢應該都冇咩機會出黎全新廣東大頭
以後都只會係sing ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-6 23:51

Single collection都照撐啦,at least single首首有質素

擁抱一個人又冇巴黎沒有摩天輪份詞咁中
佢同張軒一齊唱擁抱一個人IS GOOD
但係獨唱都係唱番巴 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-7 17:14

今次唔出DVD好可惜冇得J I've seen it all

搵次美之開番個超DARK既主題!!
唱一大堆入心入肺既歌
我要由第一首歌喊到最後個首!!!!!!

主題要有  ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-9-8 00:59

Dark佢又loop返 雷電/最好的………
恨也講資格都dark dark地既,都好期待佢仲可以點樣突破
新歌必唱:沉默的士高/突然一生人/該死的快樂/我們他們/離遊記,
舊歌少唱既:永遠幾遠/認命/幸福/滿天星,
諗起都興奮