返回列表 發帖

各大流行榜@2018/07/14

TVB勁歌金榜@2018/07/14
RK LW Songs       Singers
01 02 天才兒童1985    張敬軒
02 04 重光紀念日    林欣彤
03 05 單身旅遊日誌   曾樂彤
04 06 飛蛾撲火     HANA菊梓喬
05 07   求生       關楚耀 Feat. MastaMic
06 08   精裝追女仔    吳業坤
07 09 無悔無愧     胡定欣
08 10 單身狗      李克勤
09 NE 心之科學     容祖兒
10 NE 月亮不代表我的心 梁釗峰

903專業推介@2018/07/14
RK  LW   Songs                       Singers
01   08   天才兒童1985     張敬軒
02   05   大肆慶祝        陳嘉茵
03   04   哪兒                         小塵埃
04   11   深化危機        Dear Jane
05   17   人妻的偽術       謝安琪
06   06   心之科學                   容祖兒
07   03   漸漸          陳奕迅
08   07   單身旅遊日誌      曾樂彤
09   13   那一端                       RubberBand
10   16   半杯入魂                   側田
11   Re   一世同學                  林奕匡
12   15   芭樂                         鄧小巧
13   10   極夜後        何韻詩
14   09   橡筋         周國賢
15   20   無限大                      陳柏宇
16   14   月亮不代表我的心   梁釗峰
17   Ne   主宰                        王灝兒
18   Ne   沉默的士高               王菀之
19   02   恐怖情人       許廷鏗
20   Ne   慌                            陳蕾

中文歌曲龍虎榜@2018/07/14
RK  LW Songs       Singers
01  02  單身狗      李克勤
02  04  自我感覺還好   Gin Lee
03  05  深化危機     Dear Jane
04  10  月亮不代表我的心 梁釗峰
05  15  哪兒       小塵埃
06  07  精裝追女仔    吳業坤
07  01  恐怖情人     許廷鏗
08  09  人妻的偽術    謝安琪
09  03  神奇女俠     J.Arie
10  14  小問題      AGA
11  12  分享的勝利    Supper Moment/Gin Lee
12  13  逆成長      顏卓靈
13  16  心之科學     容祖兒
14  ne  愛的理由     林德信
15  17  漸漸       陳奕迅
16  19  搖滾之母     楊千嬅
17  18  飛蛾撲火     HANA
18  20  一世同學     林奕匡
19  ne  時光如願     陳明憙
20  ne  爛片王      張子丰

新城勁爆本地榜@2018/07/14
RK  LW Songs       Singers
01  08  自我感覺還好   Gin Lee
02  13  哪兒       小塵埃
03  15  愛的理由     林德信
04  17  單身旅遊日誌   曾樂彤
05  06  恐怖情人     許廷鏗
06  09  搖滾之母     楊千嬅
07  12  漸漸       陳奕迅
08  10  大肆慶祝     陳嘉茵
09  02  月亮不代表我的心 梁釗峰
10  11  心之科學     容祖兒
11  14  小問題      AGA
12  07  人妻的偽術    謝安琪
13  19  一世同學     林奕匡
14  16  半杯入魂     側田
15  ne  闖空門      孫盛希
16  18  神奇女俠     J. Arie
17  20  逆成長      顏卓靈
18  ne  寂寞塗鴉     Fabel
19  ne  Night Ride     Merry Lamb Lamb
20  ne  未開始的故事   戴祖儀

自我感覺還好兩台冠
美祖接班人美霏幾時再踏紅館呀?

自我感覺還好兩台冠
Qmen 發表於 2018-7-15 19:55

準備三台冠啦
自我都可自欺 天生鬥士難自棄
天給我這愁眉 不必生氣 為何豁達地迴避

RK  LW   Songs                       Singers
02   05   大肆慶祝        陳嘉茵

——大大把摑落d俾低分嘅所謂樂評人臉上
首歌我覺得真係OK,好聽過《把持》好多lor,
好好un,好適合夏天、週末、假期聽!

而且辦公室版mv真係好好睇!
一般嘅mv我都只會睇一次,
但《大肆慶祝》(辦公室版mv)我就睇咗好多次,
支持嘉茵,唔洗理D Haters架!!
5分—>偽術
1分—>科學

02   05   大肆慶祝         ...
若葉之年 發表於 2018-7-15 20:33

呢首真係值冠/ 十大@903
好有祖儿既影子,唱live又好、跳舞又勁
新一代香港女歌手邊個得?

新一代香港女歌手邊個得? ...
hehehaha 發表於 2018-7-15 20:56

終於有真.女金接班人

新一代香港女歌手邊個得? ...
hehehaha 發表於 2018-7-15 20:56

Serrini

02   05   大肆慶祝         ...
若葉之年 發表於 2018-7-15 20:33

903專業推介@2018/06/30
RK  LW    Songs                       Singers
01   12      自我感覺還好     李幸倪
02   16      心之科學                    容祖兒

——大大把摑落d俾低分嘅所謂樂評人臉上
首歌我覺得真係OK,好聽過《大肆慶祝》好多lor,
好好un,好適合夏天、週末、假期聽!

而且動畫版mv真係好好睇!
一般嘅mv我都只會睇一次,
但《心之科學》(動畫版mv)我就睇咗好多次,
支持祖兒,唔洗理D Haters架!!
Jim's Music Selection 2018 WK29
1. 天才兒童1985 張敬軒
2. 花見小路 陳慧琳
3. 天衣 李拾壹 + 王嘉儀

繼續支持心之科學拎至尊歌
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

月亮又俾人打撈返上嚟

RK  LW    Songs                       Singers
01   12      自我感覺還好  ...
放空 發表於 2018-7-15 21:29

你發羊吊呀?
Happy and Blessed.

柏豪718 出新歌
好似係同美千合唱
Jim's Music Selection 2018 WK29
2. 花見小路 陳慧琳

柏豪718 出新歌
好似係同美千合唱
放空 發表於 2018-7-15 21:34
又係劇集歌?
任我行 失憶蝴蝶

又係劇集歌?
remus 發表於 2018-7-15 21:35

睇佢ig po 條片 唔似劇集歌同埋套劇好似下年先播
應該唔會咁快出主題曲
主題曲無美千份唱 (好似係)
2. 花見小路 陳慧琳

柏豪718 出新歌
好似係同美千合唱

0期待
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 29
1. 極夜後 2. 恐怖情人 3. 漸漸

睇佢ig po 條片 唔似劇集歌同埋套劇好似下年先播
應該唔會咁快出主題曲
主題曲無美千份唱 (好似係) ...
放空 發表於 2018-7-15 21:37
噢﹗好期待,希望唔係周柏豪Featuring千嬅啦,係全首合唱就好了
任我行 失憶蝴蝶

01   12      自我感覺還好  ...
放空 發表於 2018-7-15 21:29

如果心之科學100分既話 大肆慶祝都有1分既

GOD 絕望元年好好聽

柏豪718 出新歌
好似係同美千合唱

希望係羅生門2.0

準備三台冠啦
~蛋撻~ 發表於 2018-7-15 20:22

冠完快D轉plug,唔好好似舊年咁死都唔派第四首
SSN Chart (13 Jul)  自唱新歌「和每天講再見」(4 Jan)
1. 小 問 題 (1 Week No.1) - AGA
2. 一 世 同 學 - 林 奕 匡
3. 自 我 感 覺 還 好 (1 Week No.1) - Gin Lee

我覺得《大肆慶祝》係2018年第三好聽嘅跳舞快歌,
好聽程度僅次於《Drink and Dance》同埋《溝曬啲仔》
5分—>偽術
1分—>科學

繼續支持心之科學拎至尊歌
sam6a 發表於 2018-7-15 21:32

拎硬
903敢唔畀咩今鋪
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

我覺得《大肆慶祝》係2018年第三好聽嘅跳舞快歌,
好聽程度僅次於《Drink and Dance》同埋《溝曬啲仔》{:1_ ...
若葉之年 發表於 2018-7-15 21:57
你知唔知Serrini隻碟邊年出架?

你知唔知Serrini隻碟邊年出架?
nicholashin 發表於 2018-7-15 22:15

但我係2018年先至瘋狂Loop《Drink and Dance》同埋《溝曬啲仔》
所以,計2018年

#阿哥阿姐先會有一生一世~
#忘掉明日來成就一刻的快慰~
#DamnThisCityAndScrewTheRest~
5分—>偽術
1分—>科學

柏豪718 出新歌
好似係同美千合唱

又美祖美軒,又美千美豪

又美祖美軒,又美千美豪
阿mark 發表於 2018-7-15 22:49

我反而對美千美豪呢對組合超期待。

黎明首新歌好好聽

柏豪718 出新歌
好似係同美千合唱

确定?
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

no offense
903 個榜對得好唔齊 lol
Music Awards 完整得獎名單
Music Picks Week 28 (14/07)
1. 重光紀念日 - 林欣彤  2. 恐怖情人 - 許廷鏗  3. 搖滾之母 - 楊千嬅

又美祖美軒,又美千美豪
阿mark 發表於 2018-7-15 22:49

客觀黎睇, 後面兩位唱功差過前兩位
而且make a beat 真係好好loop(好少咁撐卷卷)
自我都可自欺 天生鬥士難自棄
天給我這愁眉 不必生氣 為何豁達地迴避

no offense
903 個榜對得好唔齊 lol
kwanie 發表於 2018-7-15 23:57

可能因應個榜既垃圾程度去唔對齊

好恐怖
大肆慶祝上星期唔係死位黎?
點解仲喺到
2. 花見小路 陳慧琳

好恐怖
點解仲喺到
放空 發表於 2018-7-16 06:58

可能有冠
最近多死位不死

美傭首歌呢?

我反而對美千美豪呢對組合超期待。
Ching2015 發表於 2018-7-15 22:59

唔准你地無視美蘭同美乳
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

好恐怖
點解仲喺到
放空 發表於 2018-7-16 06:58

都跌到榜尾啦!! 只係落榜週黎啫!!
恭喜《缺》成為2018年第2首4台冠!!!!

美傭首歌呢?
帥小寶` 發表於 2018-7-16 08:14

之前佢果個fans放流料,仲話乜6.14《短聚》
2018 Moxy Music Choice WK21
1. 橙海 - Supper Moment | 2. Run Away - 陳蕾(ft.Jan Curious) | 3. 經得起變化 - 布志綸

唔准你地無視美蘭同美乳
sam6a 發表於 2018-7-16 09:23

完全唔記得仲有呢pair,今年流行一線歌手合唱?

人妻要直上死位嗎?

完全唔記得仲有呢pair,今年流行一線歌手合唱?
阿mark 發表於 2018-7-16 09:54

Jw同吳業坤?
欣宜同黃子華?

小明同rubberband?
謝安琪快d揾番一線男歌手合唱啦

人妻要直上死位嗎?
timgoi 發表於 2018-7-16 10:11

點都會冠掛
早早首歌好比快餐 味精多易入口 早粉梗係即啪啦
人妻好似養生料理 清淡細緻 食材上乘 烹調講究

都跌到榜尾啦!! 只係落榜週黎啫!!
酷愛903 發表於 2018-7-16 09:25

說好的無限大今個星期會冠呢

人妻要直上死位嗎?
timgoi 發表於 2018-7-16 10:11

播多左應該似係佢八月真係有新歌 偽術唔可以磨咁耐

同埋祖儿有 大灣區 同 金拱門 主題曲 唔知會唔會plug 所以播多d kay製造緊張氣氛
My top favourite songs in 2016:
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=12341&pid=964517

0期待
帥小寶` 發表於 2018-7-15 21:44

佢把死人聲真係唱咩都無期待期待佢有片流出好過

之前佢果個fans放流料,仲話乜6.14《短聚》
moxy 發表於 2018-7-16 09:51

定短到大家feel唔到

佢把死人聲真係唱咩都無期待期待佢有片流出好過
Frankiekiekie 發表於 2018-7-16 11:20

如果女歌手唔系杨千嬅,首歌可能变成 日出日落 2.0
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

播多左應該似係佢八月真係有新歌 偽術唔可以磨咁耐

同埋祖儿有 大灣區 同 金拱門 主題曲 唔知會唔會plug  ...
kayzzz 發表於 2018-7-16 11:14

如果谷Kay有冇機3首十大/準十大ap

如果谷Kay有冇機3首十大/準十大ap
abcxyz302006 發表於 2018-7-16 13:40

你唔出黎燈佢應該都有可能
My top favourite songs in 2016:
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=12341&pid=964517

Sammi新歌因為編曲問題停播?

Sammi新歌因為編曲問題停播?
Flambeau 發表於 2018-7-16 15:37

It's what she deserves