返回列表 發帖
希望鄭秀文即刻將呢首歌抽起
咁肉酸就唔好再派台搶AP啦

快啲派下首!!
咁就可以一個月有兩首新歌聽
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

快歌都拍完Mv啦
轉plug啦

瘦文好紅
一出新歌全城起哄

真係唔知道呢
btw 見到有人話高生又將首歌既意思包裝到愛情歌咁
其實呢首都係一首耶教歌唔係 ...
masterdragon 發表於 2018-7-15 01:14

唔覺
除左歌名五個字聖經有出現過 份詞完全係講一對情侶
咩平行時空 耶歌準你提呢樣咩 個世界唔係得一個版本咩

撇除編曲照抄唔加credit醜聞
我好開心佢今次揀高生份詞係完全避開提及神 出一首大眾都可以buy既歌
今次唱又好過上隻碟兩首慢歌
加返不要驚動愛情intro亦係一個好好既reference

就睇佢點處理
期待天后&天后級團隊會點化解件事 做得咁vocal既基督徒相信都有好多人想睇佢點死落井下石
但係我瘦連抑鬱都殺佢唔死 應該會頂得住
比起千千琳琳派歌冇noise 今次真係贏曬

覺得東亞句回應:你係咪決定要咁做

然後無其他回應,好令人心寒
如果係深宮, Jim Ling 應該消失左 ...
lemontea1069 發表於 2018-7-15 19:11

我瘦係皇后

平時日日出po既天后瘀到兩日唔上水

Sammi 上完叱咤樂壇 話開音樂會
然後我就俾錢加入咗歌迷會 然後仔細追返佢嘅facebook po
先發現要7月7之前 ...
wzx0825 發表於 2018-7-16 11:16

笑死
睇多幾個po就知已經截止啦 咁都有得賴
入左會有咩唔好 可能明年又開side track part 2呢 同埋之後開紅館你都會有優先
以後生日會又可以去
講到好似比人騙錢咁

利申: 冇join歌迷會

匿埋左不停祈禱
希望上帝話比佢知點解決件事
masterdragon 發表於 2018-7-16 19:26

上帝祖兒預備

回復  wzx0825
如果見到佢有音樂會先至加入歌迷會就唔係真心佢嘅歌迷啦,人哋嘅原意就係想回饋返畀三米飯 ...
long816 發表於 2018-7-17 10:59

有錢先可以入會
如果人地冇錢入唔到就唔叫忠實歌迷?
原來忠實用錢衡量呀?

我相信有好多冇入會既mi迷都係好愛佢 識曬佢啲歌
人地真唔真心係佢歌迷幾時輪到你judge?
咁toxic既會真係入都廢事

Jim Ling
18 hrs ·
從此以後我編曲都會抄襲其它編得好嘅歌,因為編曲冇版權嗎,好嘢!

#lookwhatyoumademedo #dramadrama

原告好似del左po