返回列表 發帖

《Good Night Show 全民造星》討論區

《Good Night Show 全民造星》(英語:Good Night Show - Superstar)是香港電視娛樂製作的大型選秀節目,前奏節目《Good Night Show 全民造星前傳》率先於2018年7月15日星期日晚上20:00-20:45於ViuTV播出,而正式比賽則由2018年7月16日起,逢星期一至五晚上21:45-22:30於ViuTV播出。比賽勝出者將會獨得港幣一百萬獎金。

環球會唔會搵到的士陳2.0呢?

環球會唔會搵到的士陳2.0呢?
Nathan 發表於 2018-7-16 21:53

因住比人扣分

d人好肉酸

Mark Tai、嚴祺同羅啟聰都參賽
今集個英文老師好過梁奕藍好多啦

有無靚仔?

因住比人扣分
艾石仔 發表於 2018-7-16 21:58

Admin!!!有人人身攻擊!!!

MV都可以睇到好多人跳舞甩Beat
係拍嗰條友問題定係差到剪唔走

悶到抽筋。。又話有陳正犖做主持的?
見到美君婆婆有D 反胃。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

有少少興趣, 睇下坊間評論先決定睇唔睇

全男班Produce
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

好似做女吸引D。

一係就half half/

參加者質素真係幾麻麻
MK 得好緊要
總括嚟講,樣算唔差但實力欠奉

之前微博上過熱搜,俾中国人恥笑

之前微博上過熱搜,俾中国人恥笑
myrichardac 發表於 2018-7-17 18:32

咁d宣傳照係7Wor
唔知邊個做形象指導

評判有咩準則

我覺得Eric kwok佢哋仲好過班評判

果2批的評判選秀都唔冇共同準則,
班星級導師又話唔到事,可有可冇,咁不如選左99位先出黎做指導。
好多個樣都好Mk 同有內地口音。成個show 比我的感覺係好兒嬉
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

今集娛樂性滿分

嚴祺同karson參加過超級巨星佢地比賽完無聲氣又過隔離台比賽
無其他唱片公司簽佢地咩
劉翁咁似陳詠謙

劉翁咁似陳詠謙 ...
kaman921 發表於 2018-7-20 21:14

好似谷德昭

d人唱得都幾難聽
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

真係好難聽
記得有個仲話自己好有 potential ...

要響呢100個度搵一個紅得到既我諗都幾難
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

要響呢100個度搵一個紅得到既我諗都幾難
oreo 發表於 2018-7-23 14:36

D參賽者好MK

D參賽者好MK
kayzzz 發表於 2018-7-23 16:02

都有幾個好樣的嘅,係包裝問題。

Kento比人排拆
評判好心啦唱得咁難聽都照入

鹿仔唱do you wanna dance 笑死人
三盞紅燈 竟然唔係五盞

嗰個迪迪仔原來十年前有性愛片流出

stephybest 發表於 2018-7-30 22:03

條腰都幾勁

跳得唔差 真係覺得差啲起碼都比佢去復活區啦

姜濤

個節目都亂咁黎既50強突然又變左55強

姜濤真係好正,又後生

姜濤真係好正,又後生
cathay1996 發表於 2018-8-2 16:35

迷上佢
快d去joox 投票撐佢啦 依加排第五喳

果2批的評判選秀都唔冇共同準則,
班星級導師又話唔到事,可有可冇,咁不如選左99位先出黎做指導。
好多個 ...
dom 發表於 2018-7-18 12:40

其實我睇到而家 我睇唔到主辦單位想搵一個咩人 (歌星?演員?定全能藝人?)
初初以培育對有演藝天份既人為首要,但呢兩個星期好似對呢個宗旨背道而馳
咁點解唔一開始叫5個評判去揀99個? 根本重複緊同一個步驟
根本應先選99位有演藝天份既人做初步訓練,繼而分開唔同組再作淘汰比賽
因為有d根本強項唔係唱歌,搞到都要上台唱歌

其實我睇到而家 我睇唔到主辦單位想搵一個咩人 (歌星?演員?定全能藝人?)
初初以培育對有演藝天份既人 ...
rfv123 發表於 2018-8-2 17:31

其實都係奇奇怪怪,初選完再初選咁款……

Kento 要反省下自己 佢啲態度咁 點解比人圍插
鹿仔入到50強 只覺得佢做諧星比人恥笑

Kento 要反省下自己 佢啲態度咁 點解比人圍插
鹿仔入到50強 只覺得佢做諧星比人恥笑 ...
kaman921 發表於 2018-8-3 12:50

全部人一齊公審kento呢件事好有“節目效果”,仲要係由“viutv PA"首先企起身講,
感覺係內定幾條友入圍玩下宮心計咁款

全部人一齊公審kento呢件事好有“節目效果”,仲要係由“viutv PA"首先企起身講,
感覺係內定幾條友入圍玩 ...
stephybest 發表於 2018-8-3 13:17

過份咗喎 姜濤都恰個PA 真係唔比佢入好過囉 咁Q寸

過份咗喎 姜濤都恰個PA 真係唔比佢入好過囉 咁Q寸
kaman921 發表於 2018-8-3 22:12

“節目效果”越來越勁姜濤都算係熱門人選,突然都被公審,又係PA仔帶頭搞事……
男版宮心計咩,kento冇食到咁應,有多個人卸力,
最陰功係連監製都不停jer佢遲到,食香口膠又鬧一餐…
臨尾5個人冇得去live show,差啲被抽起又係“節目效果”,
里奧仔喊苦喊忽sell悲情,嚴褀又帶頭走去同花姐講數,
最尾又懶係靠熱血成功爭取,成個script寫得好好啊!

痴線,迷上左姜濤tim
佢ig好行咁覆我一個已經可以開心左成晩美琪like我個留言時都冇依種感覺
好耐冇e種追星嘅感覺了

d人唱得都幾難聽
John 發表於 2018-7-20 22:24

D Judges真係無乜taste

嗰個管鋈做咩抄獨家試愛十分愛我的最愛

stephybest 發表於 2018-7-30 22:03

邉度有得睇??

姜b喊

唔係連登仔講都唔知係當年青衣ive選yes校草有流出片條友

喜歡你巳變成信仰,難以放掉姜b

喜歡你巳變成信仰,難以放掉姜b
myrichardac 發表於 2018-8-8 23:28

大佬呀唔好咁痴線啦

大佬呀唔好咁痴線啦
kayzzz 發表於 2018-8-8 23:56

中左毒,喺咁喺joox loop 佢首love more
喜歡了  趁現在我想要大聲地說 愛就是love more
https://www.instagram.com/p/BmNM5KBheWm/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1uf4kogdpnxvd

我都知真係好癲,但已經放棄治療了