返回列表 發帖
【全民造星】一個關鍵因素或令姜濤成最大贏家(香港01)

10強赴美跟Gaga排舞師受訓 公眾投票成姜濤穩勝關 ...
myrichardac 發表於 2018-9-4 02:14

如果搞公眾投票 你估有公司BACKUP既參賽者唔會出手? 同公司分一半 每人都有50萬
搞公眾投票姜濤反而先有危險

有無人係咁諗?
Ellen 會唔會係因為viutv導致跳樓身亡嘅導火線?
佢好後悔無揀肥仔個隊
佢有抑鬱仲要做評判會諗埋一邊
唔係就我諗多咗

睇完之後我都覺得有少少
先唔好話內唔內疚 成個廠Sad 到 個個喊到死老豆咁款

唔多唔少都有影響 ...
nicknicknick 發表於 2018-9-5 15:50

成個廠既氣氛都話比ella聽:你做錯決定啦....
所以之後A3B3比賽時,見到佢收曬笑容

viutv決定準決賽加入觀眾投票

成個廠既氣氛都話比ella聽:你做錯決定啦....
所以之後A3B3比賽時,見到佢收曬笑容 ...
Nathan 發表於 2018-9-5 16:01

Yim k果句真係中要害
全部都好不滿個賽果

今次viutv真係好多茶餘飯後既話題
邦邦出公開信插eric kwok

有無人係咁諗?
Ellen 會唔會係因為viutv導致跳樓身亡嘅導火線?
佢好後悔無揀肥仔個隊
佢有抑鬱仲要做評判 ...
kaman921 發表於 2018-9-5 14:51

睇嗰時都覺得有少少關係

今集嗰班評判成堆奀星 有資格做評判造星咩?
如果佢哋嘅標準得
佢哋就唔會變奀星啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

今集嗰班評判成堆奀星 有資格做評判造星咩?
如果佢哋嘅標準得
佢哋就唔會變奀星啦 ...
JayantL 發表於 2018-9-7 22:30

今集啲評判奀但係都好過蕭定一嗰round垃圾既~

A組兩個表演都ok啊,劉美君真心好有Heart去教,
真係有input啲新野俾隊員去練習去試,
第一個chair dance現代舞+第二個妖既表演,
都好著重係佢地舞台上既台風同情緒既訓練,
直頭係當左藝術表演咁去做,
未必係做得最好但睇得出佢地有突破自己,
相反B組仲停留係之前40 30強既中學生式既表演,
一班人柴娃娃嘻嘻哈哈咁,睇唔出有咩突破位

不過a2組個表演真係好得人驚,災難級表演
可能其中三個要同時排兩種唔同類型嘅表演佢地消化唔到,妖又真係好高難度(要做到多數人唔反感
暫時
A1 〉〉〉B1〉〉A2

期待下個禮拜姜Bx肥仔

A組兩個表演都ok啊,劉美君真心好有Heart去教,
真係有input啲新野俾隊員去練習去試,
第一個chair dance現 ...
stephybest 發表於 2018-9-7 22:43

劉美君真係好用心教,見佢ig俾人鬧,覺得有d慘

劉美君真係好用心教,見佢ig俾人鬧,覺得有d慘
myrichardac 發表於 2018-9-7 23:00

都唔知有咩好鬧,擺到明今次B就係唔掂,Eric Kwok 卓韻芝都唔知幫過佢地啲咩,
起碼睇到劉美君有俾野佢地去學去試,
效果好唔好就係另一回事啦當然,
又唔覺得佢輸打贏要啵,
俾左努力落去想拎到預期既成果好合理姐

嗰節目喺連登俾人插爆
1)微博有個粉絲群,參賽者/製作組都有被拉入群,部分人喺粉絲群非常活躍如ot
2)花姐喺粉絲群率先公布決賽時間、地點,仲邀請d大陸人嚟睇
3)後台live旁白只喺理微博d留言,一眼都冇望過fb,臨尾仲要補一句fb完架囉可?

其實第一點我都仲可以體諒班素人唔識拿掐同粉絲應該要有嘅距離,而且佢地都係"被"拉入群。喺群活躍嘅都係d唔紅嘅選手,我又冇咩所謂
但第二、三點,我真喺堅嬲 有咩可能節目第一手消息喺喺嗰300人群組入面公佈先,而唔喺喺facebook公佈。後台live更加噁心,完全無視facebook觀眾。
香港人真係慘,追本地星都要做二等公民,講真個節目喺大陸都末稱得上紅(b站一集平均都係一萬幾點撃姐,粉絲群連埋參賽者都係300幾人姐)節目組就已經出盡力去奶班大陸觀眾,如果節目喺大陸再紅d嘅話,分分鐘決賽都係大陸搞

心淡哂

嗰節目喺連登俾人插爆
1)微博有個粉絲群,參賽者/製作組都有被拉入群,部分人喺粉絲群非常活躍如 ...
myrichardac 發表於 2018-9-10 06:47

合乎國情決賽分分鐘係每人揀一首抖音歌唱

嗰節目喺連登俾人插爆
1)微博有個粉絲群,參賽者/製作組都有被拉入群,部分人喺粉絲群非常活躍如 ...
myrichardac 發表於 2018-9-10 06:47

喺電視做生做死咪又係嗰一點收視
還不如奶共博下可能有機會捧到個的士陳呢XD
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

特務肥姜真的不錯,估唔到肥仔除了跳舞勁之外,交流和眼神都做到好足。

姜B-女孩 (joox)

姜B翻唱女孩

A組又一高質表演
活著多好呢個表演好考個情緒投放,
佢地又試到一樣野

今晚管b里奧仔大戰全A組
唔洗諗都知邊隊贏啦
Eric擺明棄戰讓賽

今晚管b里奧仔大戰全A組
唔洗諗都知邊隊贏啦
Eric擺明棄戰讓賽
myrichardac 發表於 2018-9-13 11:29

管鋈里奧仔呢組rap得好過moley lokman嗰組啵就算輸都覺得佢地做得唔錯既~

全民造星總決賽之前,將會有幾件大事發生,當中最重要嘅當然就係投票啦!粉絲們快啲mark低重點!

為求選出星中之星,賽果將由全民投票及星級評判專業評審各佔一半比分決定!
未到最後一刻,都未知邊個可以成為最後冠軍,贏到HK$1,000,000獎金!

《全民造星總決賽》全民投票詳情:
投票日期:9月28日-10月14日《全民造星總決賽》節目時段內結束
投票次數:一人一票,投票結束前可無限次更改選擇
投票資格:投票人須以香港手機號碼認証

如果想親身入場支持,就記得留意ViuTV FB遊戲,送你入場門票!今日晏啲就可以玩,只要你係11歲或以上持香港身分證就可以參加啦

力撐姜B

做咩變左清談節目,審問大會咁做咩呀

stephybest 發表於 2018-9-17 22:30

要拖集數  仲有15集先決賽
粉絲見面會仲有排播,之後應該會有d介紹10強的特輯(細貓之前䦕live話viu叫佢地搵朋友拍片介紹自己),最後應該有美國之旅

勢估唔到,退出娛樂圈幾十年嘅景黛音,近日竟然重出江湖拍劇,但唔係返娘家無綫,而係為ViuTV拍攝新劇《神奇女俠的退休生活》,真係夠晒神奇!

原本意屬李泰民嘅角色,金廣誠搵咗《全民造星》一班囝囝畀佢揀選,景黛音最後揀咗姜濤。「Interview我有一齊參與,喺我心目中,我比較鍾意啲男仔少啲嘢講,稍為有氣質啲嘅,姜濤。」

姜B拍劇❤️但拍偶像劇好似啱佢多d,套劇講母子關係,好似有d悶

無端端拍劇唔做歌手啦。。。

stephybest 發表於 2018-9-17 22:30

都幾好睇丫.
STANLEY 都好好J, 好想摸佢胸肌

BTW YIMK 肥到

無端端拍劇唔做歌手啦。。。
stephybest 發表於 2018-9-19 13:15

姜B應該真喺簽左viutv
Viu近排又擺多左重心去拍劇,又搵鄭秋生、鄧萃雯、廖碧兒返嚟。咁姜B去拍戲先都好正常嘅

Viu唔似想俾佢solo住,似真係想搞男團,見anson lo 之前ig post,覺得有機會佢兩個組團。

姜B應該真喺簽左viutv  
Viu近排又擺多左重心去拍劇,又搵鄭秋生、鄧萃雯、廖碧兒返嚟。 ...
myrichardac 發表於 2018-9-20 00:24

但係viu度組團有咩作用?又冇唱片公司?唔通viu好似tbb咁開間星夢出黎??

Joox又搞投票la 姜濤fans快d去投票啊(雖然e度好似冇 )今次有兩萬蚊獎金

Btw今日佢已讀我嗰dm 啊
雖然喺已讀不回
好開心啊

點解唔解釋埋個pa係咪做戲

Ian bb原來讀political science同鐘意食雞

姜濤決賽前突然咁多負面新聞
睇黎威脅到其他參賽者所以有人開始抹黑

#港版101公演舞台# b1精舞門嗰表演上左微博熱搜
(應該係viu買?但咁睇唔開啊,以佢地e家實力上熱搜只會俾人笑,雖然viu可能只係想要有話題)

大家最鍾意邊位?
我自己一開頭留意龍志權
但睇哂咁多集最愛anson kong

不過我估都係姜濤拎冠軍

Ian BB + Anson Kong

支持99號 姜濤
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我覺得冠軍應該都喺ian同姜濤之爭
投票50%
姜濤應該有d優勢,睇返上次一人一票嘅voov姜濤贏ian千五票左右,但每人50票嘅joox姜濤輸Ian 二千五百幾票。
不過決賽係一人一票,如無意外應該都係姜濤第一 , ian第二。姜應該都係贏千幾票,而總投票數應該係一萬左右。
評判50%
(環球燈勤、viu魯生、周慧敏、美國排舞師、劉偉強)評判口味有d難捉摸,亦唔知點計分(係俾燈?俾分?定每回合表演後評判十選一?)
不過評判得一個係跳舞嘅 應該係唱歌叻嘅ian比較大優勢(ian聲線同唱功又真係贏其餘九個幾條街嘅)

雖然我最愛姜B,不過唔係太想佢贏 覺得佢贏嘅話應該要食唔少黑粉,e家已經唔少
香港人見人紅就會搵位入佢踩幾腳,其餘九個激進粉絲又可能會變黑粉,贏左以後條路仲難行
而且佢話決賽佢想做自己鍾意嘅表演 強烈預感喺唱小豬d歌/國語歌/抖音歌,已經feel到會俾連登仔鬧

所以寧願俾自己粉絲覺得唔抵,好過俾路人覺得唔值

都唔知佢想博乜?
之後又想攞埋男金?
唱歌又難聽

https://hk.entertainment.appleda ... e/20180930/58738775

有指ViuTV會簽Anson Kong為旗下藝人,經理人合約為期5年,不過Anson似乎有所考慮:「我未簽,我唔知電視係咪一個好適合我發展嘅地方,因為我最想係唱歌,我有個夢想,好想攞一次叱咤男新人金獎,所以我想簽唱片公司多啲。」聽聞ViuTV將安排Anson拍景黛音有份主演嘅新劇,Anson攤開雙手:「點解我唔知嘅﹖拍劇係咪一定要簽約先﹖如果淨係搵我拍劇,我一定OK。」

都唔知佢想博乜?
之後又想攞埋男金?
唱歌又難聽

有指ViuTV會簽Anson Kong為旗下藝人,經理人合約為期5年 ...
kaman921 發表於 2018-9-30 23:21

未去到難聽,不過要練下唱歌先囉一定要,佢只可行偶像路線

都唔知佢想博乜?
之後又想攞埋男金?
唱歌又難聽

有指ViuTV會簽Anson Kong為旗下藝人,經理人合約為期5年 ...
kaman921 發表於 2018-9-30 23:21

唱歌真係唔得...如果佢十級努力..可能做到林峰2.0

但現時乜都做下比較好..拍劇唱歌

大家最鍾意邊位?
我自己一開頭留意龍志權
但睇哂咁多集最愛anson kong

不過我估都係姜濤拎冠軍{: ...
al08_econ 發表於 2018-9-26 19:12

一開始睇相..覺得龍志權係靚仔..點知係又瘦又矮...似大陸人..

希望佢汁下個形象

姜b未嬴已經有2劇在手
Ian lokman anson lo 同anson kong 都有1劇在手
同時宣佈搞第二季全民造星
viutv全民造星係幫自己搵星 即係廣告女皇都係幫自己搵女新星

今晚總決賽。

好耐無呢d搞到咁認真既造星show

睇好姜濤贏

龍志權錯曬歌詞>.<"

姜濤贏晒!

萬人迷表演嘉賓王 Gin Lee.
下。。只係唱一首咁少
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

釗峰去viu tv做表演嘉賓
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了