返回列表 發帖
其實個show都幾勁 播哂咁多個選手但唔覺悶

旁白笑死

點解姜濤咁中意唱大陸抖音d神曲....

點解姜濤咁中意唱大陸抖音d神曲....
PangChiYeung 發表於 2018-8-12 21:05

因為姜B有玩抖音
b站有片 超級可愛

今集都好好笑
有假彈走音音樂才子(但佢係姜b d fd 唔想踩佢,好予盾)
翻版的士X  又唱飲歌do you wanna dance
Rapper 193 又入圍

酒粒仔

主題曲kkbox上架

花姐可唔可以開個fanspage
我鍾意睇佢

花姐可唔可以開個fanspage
我鍾意睇佢
kaman921 發表於 2018-8-17 00:13

Ig ahfa0908

耶✌️姜b贏左10000蚊(雖然好似係joox禮品卡
希望之後姜b可以去到美國同贏埋嗰100萬啦

兩隊AINY都幾災難。。。
第一隊剩係記得Stanley企中間騷肌,foul走里奧仔plz
第二隊迪迪仔rap得好難聽,英文咬字又難聽,foul佢plz

點解冇觀眾fb 投票
咁點“全民”造星

A3組好好多啵起碼四個人分工明確唔會各自搶鏡,跳舞有Jeremy solo,唱就俾OT,另外zero 保琦就rap

最垃圾係班評判,搵暗星鄧見暈 趙永洪做評判咩料?人地A2咁俾心機排個表演竟然話人送殯
講左等於冇講,蕭定一完全亂入:oscar你呢個名好普通,改名都關你事咩。

Hayden隻真實的感覺搵左a2隊友拍mv,仲話會派台雖然都會係4台聯ban嫁啦

A3組好好多啵起碼四個人分工明確唔會各自搶鏡,跳舞有Jeremy solo,唱就俾OT,另外zero 保琦就rap

...
stephybest 發表於 2018-8-21 23:47

反而覺得最有資格係蕭定一 其餘四個係多餘原因 你幾有才都好 你得唔到老闆既注資去投資你 都係浪費時間
蕭定一眼中 就係眼前呢班仔 有冇特別之處吸引到人 所以佢一黎就講肌肉STANLEY
A2同A3 記憶點係咩?

其實A3 唔知點解一出uptown funk做插入 就心知不妙 自殺既行為

劉美君 好野!
想知細貓發生咩事

聽晚美君婆婆衝出黎鬧爆電髮佬
除左鄧健泓既評語係正常之外,真係唔知搵呢班人呢廢up做乜
A3 A4兩組整體好過A1 A2,娛樂性豐富好多

聽晚美君婆婆衝出黎鬧爆電髮佬
除左鄧健泓既評語係正常之外,真係唔知搵呢班人呢廢up做乜
A3 A4兩 ...
stephybest 發表於 2018-8-22 22:38

如果四對比 A3 A4組 真係略高一籌
其實造型黎睇 A3 A4 已經睇得出有放心機落去

劉美君 好野!
想知細貓發生咩事
rfv123 發表於 2018-8-22 22:37

好似話本身“所謂評判”比左A3贏,但美君婆婆出黎鬧爆之後改判A4贏,
細貓可能覺得贏得都唔係真係贏,而係因為導師而贏??所以喊爆掛

OSCAR 你知唔知你個名OSCAR普通左D

OSCAR 你知唔知你個名OSCAR普通左D
艾石仔 發表於 2018-8-22 22:52

公子oscar

睇到班評判真係d_u 出聲
咩髮型關你9事

睇ellen 個集做評判好過

點解你要掉眼鏡?點解你要除帽?點解你要叫oscar?點解你唔係表演戲劇?
呢啲係評語????

姜b嘅表演 暫時咁多隊表演中最正

但viu今晚可唔可以唔好播姜b遲到嗰part啊

喊得好逼真,唔係劇本囉

喊得好逼真,唔係劇本囉
stephybest 發表於 2018-8-23 21:54

連花姐都出口叫唔好拍 我諗真係情緒崩潰
但oscar爆喊 係唔係被foul 時間序出問題? 因為一時好平靜 但又影到佢爆喊

Btw B1 表演抵讚 個音樂底做得好 已經似男團表演

B1直接簽做男團啦,兩個表演都好睇
B2自選表演好有火,193盡力做都好正啵
整體B team實力好過A team

B1直接簽做男團啦,兩個表演都好睇
B2自選表演好有火,193盡力做都好正啵
整體B team實力好過A te ...
stephybest 發表於 2018-8-24 23:31

如果B1唱歌好聽d,可以簽下

睇完B3 完全對狗毛感覺直線下降
如果真人SHOW黎講 佢做得好好 令到觀眾由憎MOLEY一下轉晒落佢度!

好想知姜B係唔係處男覺得佢唔係處,睇fb姜B拍過拖

公子oscar 酒粒仔 阿餅

myrichardac 發表於 2018-8-29 23:43

無興趣知

狗毛成個精神病患者咁真係咁定做緊戲

狗毛成個精神病患者咁真係咁定做緊戲
stephybest 發表於 2018-8-30 09:59

似表演型人格/躁狂症
Btw佢居然得罪花姐男神lan  見花姐ig冇follow 狗毛,播狗毛嗰集時仲出post串佢

無興趣知
wchild 發表於 2018-8-30 09:46

Viu facebook提前劇透,姜B仲喺處啊

myrichardac 發表於 2018-8-30 12:17

J Ian 酒粒仔算

myrichardac 發表於 2018-8-30 12:17

人講你又信

myrichardac 發表於 2018-8-29 23:43

係咪得我覺得姜濤陰陽怪氣 估唔到咁多人迷佢

有d驚睇聽日嗰集b1組又鬧交希望唔關姜B事啦驚佢又遲到
姜B仲要唔記得左唱

有d驚睇聽日嗰集b1組又鬧交希望唔關姜B事啦驚佢又遲到
姜B仲要唔記得左唱 ...
myrichardac 發表於 2018-8-30 23:35

評判有ellen

今晚個集有gin lee ellen

姜B俾Ellen pick 希望環球簽姜b啦
雖然今集姜b表現麻麻,但都好正
Btw姜B fans club賣應援包啦,已課金支持

劉浩龍都唱到好似路人

側田真係認真教佢地囉,好欣賞佢啵,
但班友仔hea成咁

Ellen同gin呢啲先係評語,上round蕭定一食蕉啦

側田真係認真教佢地囉,好欣賞佢啵,
但班友仔hea成咁
stephybest 發表於 2018-9-2 13:09

反而覺得劉美君教得好d,真係搵個唱歌老師去教佢地
仲針對性教佢地唱比賽d歌eg思覺失調 (a組出到嚟迪迪仔都叫唱得唔差啊,反而姜B唱一句都勁多換氣位好似冇人執過佢咁,eric好似只係教佢地要望評判/師兄

側田想訓練佢地自信? 只係帶佢地去茶樓表演同街頭演唱。但依組dance多,唔教佢地唱歌先,反而急著推佢地去表演,好似未學行先學走咁。當然班仔仔係好hea嘅,可能佢地誤會左街頭表演係好似班旺角大媽咁群魔亂舞

反而覺得劉美君教得好d,真係搵個唱歌老師去教佢地
仲針對性教佢地唱比賽d歌eg思覺失調 (a組出到嚟迪迪 ...
myrichardac 發表於 2018-9-2 18:22

係囉,側田無教咩實質野,仲乘機宣傳自己新歌

係囉,側田無教咩實質野,仲乘機宣傳自己新歌
Nathan 發表於 2018-9-2 18:33

身教都好重要 ,睇住側田身水身汗咁都好俾力咁busking,
班友應該清楚要用咩態度去演出既

美君有功勞,請老師教到A組唱功進步咗好多

【全民造星】一個關鍵因素或令姜濤成最大贏家(香港01)

10強赴美跟Gaga排舞師受訓 公眾投票成姜濤穩勝關鍵

現時比賽已進入中段,上周五(31/8)晚上播出的一集,是為30強淘汰戰開始,A組B組各3隊進行唱歌及舞藝比拼,據了解,節目早已錄影至10強誕生,並將於周五(7/9)出發前往美國洛杉磯跟隨國際巨星Lady Gaga的排舞師Travis Payne學跳舞,受訓大約兩星期。節目愈來愈緊湊,觀眾都睇得特別肉緊,並開始討論究竟最後冠軍是誰,其中一個最多人談論的,是99號姜濤為「內定冠軍」,而大熱亦包括23號江熚生(Anson)、34號楊樂文(Lokman)及40號應智越(細貓)。

是否真有的黑幕?記者向ViuTV內部打聽,得到的回覆是:「一定唔會係內定啦,睇埋落去你就知!其實之前有人亂講,話邊個邊個一定可以入到20強,結果有啲都係出局。」但對方亦承認姜濤是頂頭大熱,關鍵在於決賽會否加入觀眾投票:「如果公司真係決定喺決賽搞公眾投票,姜濤真係好大機會會贏,因為佢真係好多Fans!不過去到而家,搞投票嘅所有細節,公司未有對外公佈。」事實上姜濤憑其靚仔外型,加上可愛的笑容,而吸納到大批粉絲,單單是其個人Instagram已近2萬人關注,但最後誰能奪得冠軍,還是取決於學員表現。