返回列表 發帖

[自唱分享] 喜歡祖兒4

[自唱分享]
原曲歌名:心之科學
原唱:容祖兒
翻唱者:JasOh103

翻唱歌曲連結: TheScienceOfHeart

歌詞:
分一次手 你大傷元氣 病兩世紀
已經細的 越見卑微
他的五官 也並不完美
提前到末期 絕非因你 下錯棋
曾多麼 愛亦會膩
誰的心 似隨意肌

情人 不愛你 還 不愛你 憑什麼 否定你
月光 有人撈起 有人瞧不起
被愛概率 如宇宙 陰森詭祕
神也摸不透的 問你怎麼與它 鬥氣

傾心變心 有什麼定理
纏綿有效期 誰都不似 別去比
誰失戀 要受責備
何必將 責任揹起

情人 不愛你 還 不愛你 憑什麼 否定你
月光 有人撈起 有人瞧不起
被愛概率 如宇宙 陰森詭祕
無法主宰那些 誰那麼蠢與它 鬥氣

離離合合 百世紀
段段看破 無常理
不必 嘔心瀝血 叫他愛你
有人是獨個 離場才完美

無人生哲理 能急救你 唯獨這歌 贈你
幸福 既然隨機 你為何心死
大腦細胞 調校著 戀之分泌
無法阻他變心 仍有胸襟永不 洩氣

評分人數

• KITSTON

Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

你最鍾意邊句歌詞

你最鍾意邊個歌詞
stopzi 發表於 2018-7-17 09:49

行刑時 能樂觀 地痛苦 未算苦 誰會在乎

5喜歡祖兒

幾時有喜歡祖兒7???

又反祖
想祖4
係咪人身攻擊

會唔會中禁止話題名單?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

會唔會中禁止話題名單?
matthew1990 發表於 2018-7-17 21:46

好似要cool chat先計?

唉 我覺得自己好似Gin Lee 隔離就係aga
一定係我面目模糊(唔知究竟係祖粉定反祖)所以冇人聽
隔離就好有個人風格 加上強勁既live vocals 一推出就成焦點

隔離就好有個 ...
JasOh103 發表於 2018-7-18 18:08

希望你唱埋自我感覺還好 欺騙自己

唱得好正 好聽過原唱

隔離就好有個 ...

Hotel會員至少比你同原唱生猛 你同原唱好似病住唱 !

隔離就好有個 ...

調轉左啦 隔離先係Gin Lee
專出膠歌搏出位 eg 和每天講再見、型人道
呢邊就好似AGA咁慢慢做好音樂
所以得啲用心聆聽既聽眾入黎

希望你唱埋自我感覺還好 欺騙自己
HOTMAN 發表於 2018-7-18 20:29

等同你合唱