返回列表 發帖

[自唱分享] 唱死祖兒-心之科學 (加推降兩度版本)

簽名被屏蔽

好聽過原唱個男朋友
RVHOCPC 發表於 2018-7-17 22:50

希望hotel 可以上你嘅榜

把聲幾特別!

好聽!
支持容祖兒

你再降多兩個key先好post出黎啦 高音位完全唔到

但認真 開頭去到 有人瞧不起果部分真係算好聽 係cm翻唱算係above average

仲好聽過原唱
你叫原唱情可以堪...
on07111 發表於 2018-7-19 22:32

咁夠膽唱死我祖兒,1分
Love Mag Love Joey

咁巧聽,希望在大陸麥當勞聽到你喇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

低兩度版 高音位還是有待改善

仲好聽過原唱
你叫原唱情可以堪...

開頭唱得好過祖祖,但key set 得高,後面聽你唱得好辛苦。計埋人妻和漸漸三首中這首算唱得最好。

快d唱番首自我感覺還好la

5分 希望你參加我是歌手

5分 唱出陰森詭祕既感覺

點評:
一開頭音準係成段最好 但唱到高潮位真係成把高潮聲 喊驚咁
大佬呀唔會好set到個key高到咁痴線啦 祖祖係歌手都要set到開頭個key勁低 低到唔好聽都要 因為個首歌個range對佢黎講已經算闊 何況你唔係歌手 下次揀番d扮了解 我的驕傲算數啦
唱唱下又拖拍 你估你係祖祖呀 可以特登係高音位前面拖拍儲氣上個高音呀?
不過我鐘意你夠癲 聽完你唱歌勁多耳之分泌 同聽完gin lee唱歌一樣 聽出耳油!
5分

個post title既concept係咪源自於我?

http://www.cmusichart.com/discuz ... 3894&highlight=

想聽樓主唱人妻的藝術

可以唱搖滾老豆
初心傷過
重新再跳

po主難道系傳說中既黑轉粉麼?定係腹黑粉

唱腔充滿年代感+1
Let’s Сelebrate

喜歡祖兒

太高key啦
可能上到共和榜

強帖留名

我唱歌使你地敎?我就係中意 可以擘大喉嚨唱
tributehotel 發表於 2018-7-18 08:49

你真係好癲

留名遲d俾意見

我唱歌使你地敎?我就係中意 可以擘大喉嚨唱
tributehotel 發表於 2018-7-18 08:49

我怕未唱死祖兒會唱死你先喎,識唔識保聲?
Love Mag Love Joey

簽名被屏蔽

明荃之友嚟嘅,好多震音

你本人把聲?降下key唱會易handle啲,後面好有喊驚feel...

唱祖祖都唔唱KAY
樓主祖粉

好聽過原唱
JasOh103 發表於 2018-7-17 23:10

你唱之前食返粒余仁生定驚先啦
Happy and Blessed.

Thanks ! 我都覺 至少比原唱生猛 原唱好似病住唱 !
tributehotel 發表於 2018-7-17 23:26

哇 你把聲好聽過謝安琪

簽名被屏蔽

Ok 加油

好聽過原唱
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

個key你會唔會set得太高?

好鬼正 勇氣分100
係咪真係你本人嚟㗎
不過咁易唱都唱到走曬音係代表啲乜嘢

好聽過原唱個男朋友

唱腔充滿年代感