返回列表 發帖

何雁詩保鄭俊弘拒續約星夢

何雁詩去年跟鄭俊弘(Fred)戀上後,「聲」途大受影響,一直盛傳遭星夢娛樂「冷待」的她,已經超過一年沒有新歌,長期坐冷板櫈令她意興闌珊。早前唱片公司跟阿詩傾續約事宜,有傳她不忿公司過去的打壓,遲遲未肯答應續簽新約,加上眼見男友的事業漸漸有起色,寧願自我犧牲,最近更重拾高爾夫球夢,似為將來約滿後轉型鋪路。

感心灰意冷
阿詩2015年簽約星夢,本來備受公司力捧,但自從與Fred撻着後,兩人的事業、形象即毀於一旦,由於Fred被揭一腳踏兩船,背後有個富貴未婚妻,阿詩慘成第三者,最終兩人瞞住公司,公然手拖手在機場高調公開戀情,令公司震怒將兩人「雪藏」。而早年自爆有抑鬱症及患過厭食症的阿詩,因飽受四方八面的攻擊,盛傳她抑鬱復發,更試過醉酒割脈自殺入院,左手縫了七、八針,至今仍留有疤痕。

兩人因戀情受壓,但Fred慶幸一直獲星夢老闆何哲圖疼錫,很快過完冷河後復工,反而阿詩的工作量大減,正播放的劇集《天命》也是去年初接拍。唱歌方面幾乎全面叫停,相對同公司的吳若希、菊梓喬等,劇集歌曲一首接一首,連樂壇新人戴祖儀也有新歌推出,阿詩眼見苦等多時始終未輪到自己,難免心灰意冷;劇集方面也只獲分派演出《牛下女高音》,但只屬女配角,故去年底她重操故業,今年初在「香港業餘高爾夫球女子賽」贏得冠軍,並取得「香港女子高爾夫球公開賽」資格,重燃高爾夫球夢。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/entertainment/20180720/00282_001.html

簽左田蕊妮仲留條狐狸精把鬼
Love Mag Love Joey

如果唔續約的話,佢就成為兩間公司的一碟歌手

如果唔續約的話,佢就成為兩間公司的一碟歌手
阿mark 發表於 2018-7-20 16:18

星夢其實有好多一碟歌手hana,硬屎,嘉儀
仲有好多一曲歌手謝文欣戴祖儀谷微

其實點解要雪個女嘅, 明明係男方偷食, 反而男方咁快出雪櫃

Pure. 發表於 2018-7-20 16:41

因為月巴佬係男人,男人偷食無罪,女人勾佬就有罪

明顯男紅過女好多啊

仲有好多一曲歌手謝文欣戴祖儀谷微 ...
bigmag 發表於 2018-7-20 16:37

谷微三曲啊(安守本分2016,安守本分2017,聽海)

咁始終鄭生有一班死忠師奶粉絲嘛

Hana都谷唔起既今年冇hit歌

屋企大把錢 打golf打得悶咪自資出下歌出下碟 什麼都不怕
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

仲有好多一曲歌手謝文欣戴祖儀谷微 ...
bigmag 發表於 2018-7-20 16:37

谷微嚴格黎講有兩首,安份守己同安份守己2.0

誰會理?
【This is MC】澳門見

因為熊貓專一至死

其實 最真心一對 個期tvb有捧過何雁詩

但佢自己彈唔起 冇計

好啊 唔知道點解好唔中意何硬屎...

鄭俊泓真係好垃圾!自己衰咗搵條女出嚟頂!
希望十公主快啲同條垃圾分手,簽過間幫到自去年出歌嘅公司

算_數啦
成間TBB快D執7左佢就岩架啦

熊貓下個月底仲要出新專輯...呢個肥佬果然係
無力將天氣逆轉。

熊貓講就講雪藏,其實一路有出歌。。。
舞來舞去 不日內開始錄音。

鄭生7月24 plug 歌喎
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

熊貓下個月底仲要出新專輯...呢個肥佬果然係
moxy 發表於 2018-7-20 18:52

仲可以出真大碟,已經有10首單曲了

其實呢個臭婆娘有無諗過
第三隻個Image臭過屎渠
肯同佢續已經算好

希望何雁詩快D飛左鄭俊弘
咁有錢唔驚冇仔溝
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

個朵臭晒,有人肯同佢傾續約都偷笑啦。
不過大小姐脾氣又有錢係任性D.
最好拉埋熊貓一齊走。
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

係咪造新聞炸又
希望熊貓收_
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

是但啦 最好2個都退出樂壇

犠咩牲丫 冇人想祝福你地喎
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

加上眼見男友的事業漸漸有起色

會唔會係走緊下坡

講到正題,話何雁詩保佢星途,自己揀唔續約星夢娛樂,鄭俊弘就話:「今朝有睇過呢個報導,幾得意,又抄作啲故仔出嚟。」佢就講到女友o依家忙錄歌同拍劇,仲話公司唔會因為捧一個歌手就唔捧另一個,同就強調自己合約仲有一段時間,絕對冇報導呢件事。報導入面,影到佢哋一齊去做gym,問到女友有冇同佢吐苦水,會唔會支持,佢就笑言:「佢無乜苦水吐,佢都比較開心,好開朗嘅一個女仔。」提到何雁詩打返高爾夫球,鄭俊弘就表支持:「佢一月參加比賽,攞到冠軍,非常之犀利我覺得,佢都隔咗好多年無打波、打比賽,佢一復出,打業餘比賽就攞冠軍,一個「服」字,佢真係好勁,同佢打唔到,叫佢教吓我,我都鍾意高爾夫球,都有打開,打到個波已好好。」

鄭俊弘24號派歌,完

第一眼睇到個標題寫何雁詩鄭俊弘拒續約星夢,開心咗幾秒

鄭俊弘27號派歌,完
KITSTON 發表於 2018-7-21 10:48

月巴亻老何一貫低裝作風
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

希望何雁詩快D飛左鄭俊弘
咁有錢唔驚冇仔溝
John 發表於 2018-7-20 22:09

通常做慣第三者之後都會繼續做係咪愈有錢愈鍾意玩呢味嘢?

個朵臭晒,有人肯同佢傾續約都偷笑啦。
不過大小姐脾氣又有錢係任性D.
最好拉埋熊貓一齊走。 ...
dom 發表於 2018-7-20 22:36

但牙Fred呢類零星味嘅過期生肉真係得惠康班中女C9先會鍾意
應該連佢自己都知佢一走
下場慘過美零十倍

歌手何雁詩(阿詩)三年前加盟星夢娛樂,本來受公司力棒,隨着她與鄭俊弘公開戀情後,兩人不但遭公司打壓,阿詩更飽受粉絲攻擊,過去一年她更被公司「雪藏」,歌唱事業叫停。有傳她為保男友事業,拒絕同星夢續約。

東網就此事聯絡阿詩,她坦言:「之前公司同我傾過續約,但我哋本身仲有約㗎。(傳公司力捧新人戴祖儀取替你?)佢係今年新人,我係好耐冇出新歌,唱歌活動係少咗嘅,啲粉絲都成日問我,不過我搞緊新歌㗎喇,我都好心急出歌。

-
對女既好感多過男

一日狐狸精 一世都係狐狸精
一日賤男 一世紀都係賤男

本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

新歌
30克~