返回列表 發帖

[Jul/28/2018] Primary - 顏卓靈 (CD)

歌手:顏卓靈
唱片名稱:Primary
唱片封面:

推出日期:2018/07/28
唱片類型:EP

TrackList:
CD
01. 閃光
02. Baby Stop
03. 惡女
04. 沒有人是孤島
05. 逆成長
06. 閃光 (美麗也短暫 mix)

附加資料:
首要的,最初的,原始的ڮڮ 首張 EP,
初次沿著聲線,如嬰孩般逐一摸索顏卓靈這個角色的輪廓與溫度,哼唱出自己多樣的、原生的面貌。
我是顏卓靈,你,認識我嗎?
首批特別版限量發行,售完即止,喜歡她的樂迷是一次難得的收藏!

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

天后靈全部歌已經曝光

仲以為至小有一首未曝光
睇黎之後新歌/新碟都無了期啦
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

仲以為至小有一首未曝光
睇黎之後新歌/新碟都無了期啦
hehe 發表於 2018-7-21 18:10

一碟歌手啊

文案居然無寫新人金!差評
舞來舞去 不日內開始錄音。

"喜歡她的樂迷是一次難得的收藏" <--文法有點問題

首批特別版限量發行,售完即止。對於喜歡她的樂迷,這是一次難得的收藏。

首批特別版限量發行,唔知限量幾多隻

沒有人是孤島的國語版居然沒有?以為會出番首國語歌。

一碟歌手啊
stephybest 發表於 2018-7-21 18:21

有電影養 冇可能一碟啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

歌手:顏卓靈
唱片名稱:Primary
唱片封面:

推出日期:2018/07/28
唱片類型:EP

TrackList:
CD
01. 閃光 ...
hinz 發表於 2018-7-21 17:25

[Jul/28/2018] Primary - 顏卓靈 (EP)

未派台新歌都冇,慳皮

如果有第二隻碟的話, 係咪叫 Secondary?

得五首歌咁慘

封面好有kelly個隻digital ep同系列感覺
都靚既

係呀
把聲絕對係Primary school學生
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

作為新人一隻碟有一半歌都係世界級
(Baby stop/惡女/逆成長)
cm member咁識聽歌唔係唔買呀

如果有第二隻碟的話, 係咪叫 Secondary?
phykk45 發表於 2018-7-22 00:00

第三隻叫tertiary

天后靈出碟
但竟然唔寫2weeks no1喱個神績

係呀
把聲絕對係Primary school學生
JasOh103 發表於 2018-7-22 00:24

中文碟名系唔系叫 小學雞?

啲文案真係爛到
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

中文碟名系唔系叫 小學雞?
xteve 發表於 2018-7-22 14:08

就咁睇以為啲檸檬係雞蛋咁 襯哂佢
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

既然得5首歌點解唔早啲出,一首未曝光都冇肯定會令人降低購買意欲
倒不如整多3首做假大碟好過啦

第一眼就覺得似KELLY個COVER
兒童有著兒童畏懼
成人都有成人唏噓
年年適應年年老去
而智慧是沈著面對

沒有人是孤島的國語版居然沒有?以為會出番首國語歌。
黃家正 發表於 2018-7-21 19:07

沒有人是孤島好似係國語歌改編?
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

逆成長----會再出多一個remix version 由king重新編曲加咗啲edm落去
Infinity & Eternity

呢個封面好唔掂喎......真係好Primary勁小學雞咁

應該寫埋997雙週冠天后

回復 25# PenguinMusic

我睇過套戲 戲入面好似兩個版本都唱過

戲入面嘅《沒有人是孤島》好似唔係佢唱
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

标题

沒有人是孤島好似係國語歌改編?
PenguinMusic 發表於 2018-7-22 22:04

國語係鄭中基果首。
無力將天氣逆轉。

頭先喺cd warehouse見到賣299
唔知係炒價定係定價黎

唔知係炒價定係定價黎
星夢情真 發表於 2018-7-28 19:24

6隻歌賣299 傻的嗎?又唔係大盒boxset

信和好多叔伯搵顏卓靈隻碟

唔知係炒價定係定價黎
星夢情真 發表於 2018-7-28 19:24

$2.99 都唔買啦

信和好多叔伯搵顏卓靈隻碟
gooloo 發表於 2018-7-28 21:16

唔好爆我出黎好無

唔好爆我出黎好無
mychart- 發表於 2018-7-28 21:25

取代馬拉煎成為新一代中年叔伯殺手

第一張EP - PRIMARY
現已發售!
實體版非常限量喔!
希望能到達會珍重它的人兒的手中

------
不了謝謝

首批特別版限量發行,唔知限量幾多隻
阿mark 發表於 2018-7-21 18:53

聽叱咤樂壇訪問話剩係出百零隻

聽叱咤樂壇訪問話剩係出百零隻
阻住 發表於 2018-7-29 12:15

如果真係得100隻,都唔排除炒起

阿mark 發表於 2018-7-29 13:50

下究竟點炒得起

阿mark 發表於 2018-7-29 13:50

你以為佢炒得起,真係好好笑

包裝係靚
但賣299佢同公司好唔好意思???
擺明呃9你地錢
簡直負形象

淘宝85,外加邮费,人民币,有需要可以去看看
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

下究竟點炒得起
frankie_0401 發表於 2018-7-29 16:08

數量少咯,如果你話幾百隻就唔一定,如果全港得100隻,賣兩百幾都唔出奇啦

全港得一百隻 頭先去CD WEARHOUSE兜左個圈 仲有大把碟剩

掠水掠到咁明顯

天后靈得100幾fans?無可能
iamsingingwong 發表於 2018-7-29 12:17

咁係咪算睇唔起自己?