返回列表 發帖

李幸倪醒貼士 麥家瑜恨今年搞個唱

歌手麥家瑜(Keeva)和李幸倪(Gin Lee)於Mira Place出席《Gimme LiVe》音樂節,並擔任表演嘉賓。Keeva透露今年入行十年,正籌備舉行首個演唱會,希望與歌迷一同唱歌,屆時最想請父母出席,她說:「想請父母嚟睇,講畀佢哋聽我好開心,唔使擔心我,父母事無大小都擔心。(擔心你搵唔到食?)都係,想我所有嘢都穩定。」她說希望可以盡快事成,地點大小不是問題:「粉絲同我都好急,大家心情都好興奮,就好似約咗食飯都想快啲。」她又說Gin早前的演唱會令她非常感動,喊了幾次,Gin即時給予貼士說:「除咗歌要練熟,體能最重要,綵排預計唔到,可能綵排到凌晨3點,第日就要做騷喇!所以最好體能要至少半年前操練。」

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20180721/bkn-20180721213312135-0721_00862_001.html

阿堅心地真係好好
咁落力去教前輩畀貼士

留名買keeva跳樓飛

留名買keeva跳樓飛
RVHOCPC 發表於 2018-7-23 18:47

可能係唔知咩HMV啊、Red MR果啲幾十人音樂會

呢個都係堅強
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

Keeva份人好似好單純

李幸倪醒貼士 出碟送演唱會票?
一隻碟送兩張?

咁就開到ge

Keeva份人好似好單純
Nathan 發表於 2018-7-23 19:10

咪係咯,如果係其他女藝人,應該一早炮轟公司了

Gin lee呢身打扮
睇嚟收工之後搭五個站去做副業
Happy and Blessed.

Gin lee呢身打扮
睇嚟收工之後搭五個站去做副業
jose 發表於 2018-7-23 20:29

Admin!!!!!!

Gin Lee都開到紅館
Keeva開唔過份姐

好心Gin啦
係都要提凌晨3點

兩點 四點 唔得咩
點解要幫賓妹宣傳
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

去邊開?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

夜晚太黑有個人見唔到 唔理啦

對呢位麥小姐完全無興趣, 送飛都唔會去睇,GIN LEE就唔同喇,唱功一流
任我行 失憶蝴蝶

Keeva 堆歌正咁多
人大了珍惜今次不可有下次

KEEVA唱LIVE 真係嚇得死人

Keeva透露今年入行十年,正籌備舉行首個演唱會

Gin即時給予貼士說:「所以最好體能要至少半年前操練。」

而家都 7 月,半年後都明年 1 月,即係 Gin 叫 Keeva 早啲訓,今年唔駛開演唱會,mean 精確定
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

如果好得很,不方便的真相,殺死我的溫柔呢啲正歌係gin lee唱就好

Keeva心諗:「我開個mini show洗唔洗操練半年」

真係有一姐風範
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Gin lee遲過keeva出道,竟敢教師姐點做野

其實gin係娘胎已經係天生歌手 唔係計咩出道年份咁膚淺

如果好得很,不方便的真相,殺死我的溫柔呢啲正歌係gin lee唱就好
stephybest 發表於 2018-7-24 13:25

Gin Lee 根本唱唔出好得很果種少女情懷

Gin Lee 根本唱唔出好得很果種少女情懷
阿mark 發表於 2018-7-24 19:50

認同
俾佢做a&r就死得喇 以為畀晒D k歌好歌比唱功好嘅人就OK 完全唔使考慮歌曲風格內容

認同
俾佢做a&r就死得喇 以為畀晒D k歌好歌比唱功好嘅人就OK 完全唔使考慮歌曲風格內容 ...
kayzzz 發表於 2018-7-24 19:57

呵呵只係想講麥小姐嗰啲先叫big hits姐~

麥小姐開騷 文娛中心展覽廳 應該都唔會爆....

阿橋 發表於 2018-7-24 22:59

Gin Lee以前間房都唔爆啦

Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

stephybest 發表於 2018-7-24 13:25

佢同名專輯 吃不消 神探 呢類型格先岩gin lee
麥家瑜把聲其實幾岩中國風

阿橋 發表於 2018-7-24 22:59

我一定撐場
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

我一定撐場
帥小寶` 發表於 2018-7-24 23:09

你個個都 話 撐架啦

你個個都 話 撐架啦
kayzzz 發表於 2018-7-24 23:13

下 我愛keeva架喎 好得很俾左十大第三位 兩隻碟買齊

千嬅05年入行十週年已經被人嫌人瑞

其實麥家瑜都唔錯吖