返回列表 發帖
有冇人覺得成班演員既妝扮有點顯老= =
stephybest 發表於 2018-7-24 22:38

我媽狂話佢搵個咁老嘅做貴妃, 又做唔到妖艷
   講真, 作為一個霸氣又靚嘅貴妃, 除左華妃同如妃真係無幾多個
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Diff. - Gin Lee

回復 51# kevinlai1621

但個配音同個演員既咀臉真係完美match哂搞三搞四既死八婆feel

我媽狂話佢搵個咁老嘅做貴妃, 又做唔到妖艷
   講真, 作為一個霸氣又靚嘅貴妃, 除左華妃同如 ...
kevinlai1621 發表於 2018-8-6 21:18

高貴妃好q老……真人34歲咋?
呀蛇43歲都冇佢個look咁老………Btw 佢個黑眼線妝我至少記得佢,其餘太多妃子記唔到lol

呢套野高質,劇情估你唔到
同樣係入宮查姐姐死因,但宮心計寫得好廢,唔洗點睇已經知劇情係點。

阿余 頭1x集都劉三好咁,無啦啦。。。

呢套野高質,劇情估你唔
同樣係入宮查姐姐死因,但宮心計寫得好廢,唔洗點睇已經知劇情係點。

阿余 頭1x ...
Nathan 發表於 2018-8-6 22:15

呢套第一集起碼一開波都有啲小緊張,有啲宮女爭鬥出下咁,深宮計係0呀

呀蛇43歲都冇佢個look咁老………Btw 佢個黑眼線妝我至少記得佢,其餘太多妃 ...
stephybest 發表於 2018-8-6 21:59

其實係選角問題, d演員唔標青

其實係選角問題, d演員唔標青
kevinlai1621 發表於 2018-8-6 22:36

于媽好少可搵啲咁老既演員嫁,之前御用既楊蓉袁珊珊之類既又冇影既

Tvb好似調光左啲色咁
想知佢會cut邊啲位

于媽好少可搵啲咁老既演員嫁,之前御用既楊蓉袁珊珊之類既又冇影既
stephybest 發表於 2018-8-6 22:41

呢兩個就真係好啱做古裝

俾雷劈過度真係有O嘴。

Btw高貴妃琴晚拎左飯盒,冇諗過咁快。
matthewyky 發表於 2018-8-6 21:14

+1, 我初初以為係女主D小把戲,之後會解釋,點知完全無
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

呀蛇43歲都冇佢個look咁老………Btw 佢個黑眼線妝我至少記得佢,其餘太多妃 ...
stephybest 發表於 2018-8-6 21:59

其實呢套已經唔算多妃嬪,甄嬛如懿仲多
二〇二三年度全女班投票

其實呢套已經唔算多妃嬪,甄嬛如懿仲多
616.1314 發表於 2018-8-8 10:20

我到而家都仲用緊如懿角色代入去 雖然暫時怡嬪都係慘死

我到而家都仲用緊明明如懿入面係大 boss角色代入去 雖然暫時怡嬪都係慘死
kevinlai1621 發表於 2018-8-8 10:23

接受唔到金玉妍變到咁廢
明明如懿入面係大 boss
二〇二三年度全女班投票

接受唔到金玉妍變到咁廢
明明如懿入面係大 boss
616.1314 發表於 2018-8-8 10:25

如懿傳黎講佢都算係大配角, 一步一步變輸家

呢到睇怕都只係過客一名

睇咗秦嵐段專訪同埋幾條特輯
原來啲戲服成四十萬一件
搵咗故宮啲繡娘人手繡
難怪咁靚咁精緻

我覺得呢套劇個 Plot 中上啦
不過淨係服裝場景兩樣已經值得睇
二〇二三年度全女班投票

睇黎真係剪過, 今日突然接得好快

睇黎真係剪過, 今日突然接得好快
kevinlai1621 發表於 2018-8-10 21:32

快得幾好啦 呢種劇情唔需要拖 雖然本身都已經好快
一集ko兩個 下集就ko玲瓏 lol

快得幾好啦 呢種劇情唔需要拖 雖然本身都已經好快
一集ko兩個 下集就ko玲瓏 lol ...
721AXA 發表於 2018-8-10 21:38

但係有時cut左, 會令人唔知miss左d咩Lol, 仲要好似好明顯咁

我估阿佘係大陸台灣都紅到
勁多佢既表情包二次圖

我估阿佘係大陸台灣都紅到
勁多佢既表情包二次圖
721AXA 發表於 2018-8-10 21:42

有樣, 有演技, 又識搞笑, 呢d明星邊到搵

超好睇
終於無白蓮花女主角
一個個復仇睇得好爽
其實雷劈有解釋啊,有無認真睇?
>3<

如懿又開播唔到...
仲諗住睇兩套劇互鬥
二〇二三年度全女班投票

如懿又開播唔到...
仲諗住睇兩套劇互鬥
616.1314 發表於 2018-8-15 17:59

仲封殺緊咩咁延禧贏到開巷了

仲封殺緊咩咁延禧贏到開巷了
stephybest 發表於 2018-8-15 18:03

原本話 8.14 開播
依家好似又延期...
二〇二三年度全女班投票

沒了沒完的宮廷影視劇,奴婢太監奴才充斥,雖忠實呈現了中國民族的基本DNA,
但若要輸出歐美,不要說西方白人,連早經黑奴解放的美國黑人觀眾也看不下去。
Be a top star 退貨別要遮瑕
隨便在世界到處也站立
寧願用一身筋骨作收納

一班太監係度演奏西方樂器好膠呀

+1, 我初初以為係女主D小把戲,之後會解釋,點知完全無
616.1314 發表於 2018-8-8 10:19

之前睇網上嘅解釋話,佢暗地裡係的遮雨布裡面繡咗的鐵線上去,所以個裕太妃個貼身奴婢摸上去手都感覺係粗硬。

弘晝好靚仔。
黃家正 發表於 2018-7-30 17:40

我都覺
【This is MC】澳門見

話說呢套嘢令我鍾意翻一堆畀如懿傳搞到我好憎嘅乾隆妃嬪
二〇二三年度全女班投票

話說呢套嘢令我鍾意翻一堆畀如懿傳搞到我好憎嘅乾隆妃嬪
616.1314 發表於 2018-8-19 15:34

因為根本就係就住對家黎做反差

大陸大結局喇
好多人話阿佘大結局做得好好

大陸大結局喇
721AXA 發表於 2018-8-26 22:57

睇左,solo嗰part超班演技

睇左,solo嗰part超班演技
stephybest 發表於 2018-8-26 23:05

仲有傅恆個度喊死
個幾句對白係leung啲 不過真係好痴情

大陸大結局喇
721AXA 發表於 2018-8-26 22:57

YES, 真視后級演技

仲有傅恆個度喊死
721AXA 發表於 2018-8-27 12:34

超感動

仲有傅恆個度喊死
721AXA 發表於 2018-8-27 12:34

爆seed嗰度我重睇左好多次呀蛇好正反而傅恒死嗰度已經平靜左,覺得冇咩特別

本身都唔眼淺 富察兩姐弟令我濕左兩次 lol (又或者係因為靚仔啦 )
好人冇好報就係現實
今次咁成功唔多唔少都因為個個角色都好性格鮮明

傅恆果段虐心到而家都未平伏到

睇晒70集了, 蠻喜歡個結局的!
為了不劇透, 只能說: 悲喜交集!

睇晒70集了, 蠻喜歡個結局的!
為了不劇透, 只能說: 悲喜交集!
s0m3bodii 發表於 2018-8-27 18:33

70集唔爛尾算好難得了

Tvb都未播完 東張西望就係度劇透 係咪想激死班c9

無論發生咩事 我都會支持謹言
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

《延禧攻略》原本有94集,但因送審時被評過長,才刪剪到只剩70集。還翻24集黎!!

全劇演技最好嫻妃 顏值最高富察皇后
舞來舞去 不日內開始錄音。

《延禧攻略》原本有94集,但因送審時被評過長,才刪剪到只剩70集。還翻24集黎!! ...
stephybest 發表於 2018-8-30 13:12

仲cut得多過如懿  唔知個24集係關於咩

睇到28集
皇后對皇上段獨白真心感動

仲cut得多過如懿  唔知個24集係關於咩
kevinlai1621 發表於 2018-9-7 23:09

好多枝節cut曬,例如裕太妃死既原因,純妃點樣俾阿蛇殺死,
阿滿同高貴妃既關係,順嬪少數民族情節,
爾晴被明玉灌飲毒酒,福安康既真實身份………