返回列表 發帖
製作人 于正
主演 秦嵐、聶遠、吳謹言、佘詩曼、譚卓及許凱領
集數 70集

有冇人睇? 而家播到十幾集, 喺大 ...
721AXA 發表於 2018-7-24 21:06

于媽啲劇睇下笑下

都聽講佢以前啲劇好垃圾
係見今次唔少正評先睇下 睇落又唔錯
啲劇情有啲似深宮計添 不過好過深宮 ...
721AXA 發表於 2018-7-24 22:11

其實佢拍/編既劇幾有娛樂性既,係比人話抄瓊瑤大媽姐
陸貞傳奇,鎖清秋,美人心計都ok嫁

有冇人覺得成班演員既妝扮有點顯老= =

粵語版配音如果有呀蛇本人就肯定會睇

0830 延禧宮略
0930 如懿傳
(9UP)
616.1314 發表於 2018-7-27 15:40

咁就正啦叫我日日坐係度睇電視都願意

我媽狂話佢搵個咁老嘅做貴妃, 又做唔到妖艷
   講真, 作為一個霸氣又靚嘅貴妃, 除左華妃同如 ...
kevinlai1621 發表於 2018-8-6 21:18

高貴妃好q老……真人34歲咋?
呀蛇43歲都冇佢個look咁老………Btw 佢個黑眼線妝我至少記得佢,其餘太多妃子記唔到lol

呢套野高質,劇情估你唔
同樣係入宮查姐姐死因,但宮心計寫得好廢,唔洗點睇已經知劇情係點。

阿余 頭1x ...
Nathan 發表於 2018-8-6 22:15

呢套第一集起碼一開波都有啲小緊張,有啲宮女爭鬥出下咁,深宮計係0呀

其實係選角問題, d演員唔標青
kevinlai1621 發表於 2018-8-6 22:36

于媽好少可搵啲咁老既演員嫁,之前御用既楊蓉袁珊珊之類既又冇影既

如懿又開播唔到...
仲諗住睇兩套劇互鬥
616.1314 發表於 2018-8-15 17:59

仲封殺緊咩咁延禧贏到開巷了

一班太監係度演奏西方樂器好膠呀

大陸大結局喇
好多人話阿佘大結局做得好好
721AXA 發表於 2018-8-26 22:57

睇左,solo嗰part超班演技

仲有傅恆個度喊死
個幾句對白係leung啲 不過真係好痴情
721AXA 發表於 2018-8-27 12:34

爆seed嗰度我重睇左好多次呀蛇好正反而傅恒死嗰度已經平靜左,覺得冇咩特別

《延禧攻略》原本有94集,但因送審時被評過長,才刪剪到只剩70集。還翻24集黎!!

仲cut得多過如懿  唔知個24集係關於咩
kevinlai1621 發表於 2018-9-7 23:09

好多枝節cut曬,例如裕太妃死既原因,純妃點樣俾阿蛇殺死,
阿滿同高貴妃既關係,順嬪少數民族情節,
爾晴被明玉灌飲毒酒,福安康既真實身份………

裕太妃唔係俾雷劈咩
kevinlai1621 發表於 2018-9-7 23:41

好似cut左瓔珞係啲野入面做左手腳既情節

不過就咁睇cut左嘅情節有部份都過唔到廣管局, 仲有得出街咩
kevinlai1621 發表於 2018-9-8 11:36

希望dvd有足本版

冷靜咁諗翻轉頭
其實《延禧》嘅抄襲成分好重
于正依然係一隻 copycat
壹、主線劇情抄網絡小說《令妃傳》
貳 ...
616.1314 發表於 2018-9-10 23:16

于抄抄係唔會改到名嫁。。。

好憎 TVB 成日破壞人地個 OST
為咗捧自己旗下堆垃圾就唔理啲意境
上次武則天做皇后又係咁
喺度播《眼 ...